Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varme desserter

#1

Mei sa for siden:

Det ønsker jeg meg oppskrift på i dag.

:vilha:


#2

Observatøren sa for siden:

Varm eplekake med is?
Is med varm sjokoladesaus?
Fruktsuppe?


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg har ikke noen oppskrift akkurat nå, men det kan googles. Vil bare foreslå sjokoladefondant. Blir helt sjelven bare ved tanken her jeg sitter og er på slankern (igjen).


#4

Mei sa for siden:

Da må du gi meg oppskriften på din beste eplekake, varm sjokoladesaus samt et utvalg fruktsupper.

Sjokoladefondant har jeg en fantastisk oppskrift på allerede :riktig:.


#5

Niobe sa for siden:

Akkurat hva jeg skulle foreslå. Kjenner det er alt for lenge siden jeg har laget sjokoladefondant...


#6

Maiden sa for siden:

Sviskekompott. :nam:

250 g stenfrie svisker
1/2 liter vann
4-6 ss sukker
1 1/2 ss potetmel

Kok sviskene møre i vann tilsatt sukker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og rør det i sviskene. Gi kompotten et raskt oppkok og ta den straks av varmen.

Avkjøl den litt og slå den opp i en serveringsskål. Dryss på et lett lag sukker på toppen, så unngår man snerk. Server sviskekompotten kald eller lunken med iskald melk eller fløte.


#7

Observatøren sa for siden:

Varm eplekake med is?

Min eplekake:
150g smør
150g sukker
150g mel
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker (ekte, altså)
litt melk (slik at røren blir jevn, ikke for tykk, ikke for tynn)
mye epler i båter (minst 5-6 stk)
perlesukker, kardemomme og kanel

Rør smør og sukker hvitt, tilsett egg ett og ett. Rør inn mel, vaniljesukker og bakepulver. Jeg tilsetter også litt kardemomme, bare en halv teskje, fordi jeg liker det.
Smør en rundform, bakepapir i bunnen. Putt røren i formen. Skjær opp eplene i båter, putt dem i en bolle med sukker og kanel og dekk eplene med blandingen. Dytt alle eplene over i formen.

Stek på 175grader i 35-40 min. Det kan også være godt med noen plommer eller rosiner i kaken. ;)

Is med varm sjokoladesaus?

Is kjøper man ferdig. :blunke:

Sjokoladesaus:
1 sjokoladeplate
1-2dl fløte
litt vaniljesukker
litt kanel
litt sukker dersom du bruker mørk sjokolade

Brekk opp en plate med sjokolade - den med fiken og mandler er dødsgod. Hell litt fløte i en liten gryte, og la sjokoladen smelte oppi. Dersom du synes den blir for tynn, bruk litt maisena eller potetmel for å tykne. (Jeg gidder aldri det).

Fruktsuppe?
Frukt etter ønske (2-3 epler i biter, noen plommer, litt appelsin, jordbær, pære etc etc)
Litt sukker (smak til)
7-8 dl vann
Vaniljesukker
potetmel/maisena (følg pakken)

Del frukten i biter, putt i en gryte og la koke til frukten er mør. Tilsett sukker og vanilijesukker, og jevn med maisena.


#8

Martis sa for siden:

Er ikke du på slankern? :undrer:


#9

Albertine sa for siden:

Heisse Liebe! (Kort fortalt vaniljeis med varme bringebær. )


#10

Mei sa for siden:

Ikke på søndager! Da har man dessert :nemlig: (Jeg trenger jo ikke spise så mye :snurt: )


#11

Left sa for siden:

Vaniljeis med varme multer.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Dessert er for slankere også, for tenk. Alt med måte. :glis:


#13

Nessie sa for siden:

Synes is med varme bær er enkelt og godt. :jupp:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Da jeg var med i vektklubb.no gikk det endel i Dream-vaniljeis med varme, lettrørte bringebær over. Knallgodt! Jeg har alltid usukrede bringebær (og andre bær) i fryseren.


#15

Jinx sa for siden:

Sjokoladefondue.Hadde det for første gang i helga,det var kjempegodt.


#16

Isolde sa for siden:

Min favoritt eplekake er fyrstekake deig ( bare søk på google og ta øverste eller noe sånt) som du fyller til randen med ostehøvel skivede epler og kanel og sukker. Blir MASSE varmt eplefyll og så is til.

Crem brule?


#17

Irma sa for siden:

Blåbærpai med vaniljesaus. :nam:


#18

Mei sa for siden:

Altså, jeg trenger oppskrifter folkens, ikke bare forslag :dulte:


#19

Irma sa for siden:

Det er der google kommer inn i bildet. Vi lager en vanlig paideigbunn. Hiver oppi blåbær, enten fryst eller fersk og blander med melis. Lager nett oppå toppen. Her er vel noe a la det vi bruker å lage, bare at vi bruker melis siden det visstnok skal gjøre blåbæra mindre flytende:

matmons.net/visoppskrift.asp?meny=2&id=340


#20

Mei sa for siden:

Ja jeg vet jeg kan google en haug med oppskrifter, men jeg ønsker deres oppskrifter. Oppskrifter som dere har testet ut og kan anbefale. Derfor altså; tråd og ikke google :værsågod:.


#21

Irma sa for siden:

Jeg tror det er oppskriften (på paibunnen) jeg la ut link til som vi var fornøyd med sist gang vi laget blåbærpai. :jupp:


#22

Isolde sa for siden:

Denne bruker jeg:
Ekte fyrstekake 125 g smør
125 g sukker/melis
250 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
3 ss fløte

og så 4-5 epler, sukker/melis og kanel.

Trykker ut bunnen i en rundform. Alt man har til overs legger man i nett over som lokk. og om man har mye til overs kan man lage tell lokk, da er det lurt å lage luftehull.


#23

Musemus sa for siden:

Kan jeg få oppskrift på sjokoladefondant?


#24

Toffskij sa for siden:

Sjokoladefondant

Til åtte personer (Trond Moi sier ti):

250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade (blir bedre jo bedre og mørkere sjokolade man bruker, jeg brukte Lindt 70 % )
170 g hvetemel
8 egg

Smelt smør i en kjele over lav varme eller vannbad. Rør inn sukker og sjokolade i biter, og hell over i en stor bolle. Avkjøl litt. Sikt i hvetemelet og rør inn ett og ett egg om gangen. Da får man en fantastisk blank, tjukk og ekstremt god røre.

Jeg pleier å steke fondantene i sånne store amerikanske papirmuffinsformer, da kan man nemlig lett rive av papiret og lirke fondantene hele over på tallerkner. Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått skorpe utenpå, men er helt flytende inni. Neppe mer enn ti minutter. Særs godt med is til.

Det eneste gale man kan gjøre, er vel å steke den for mye. Røra holder seg fint i kjøleskap noen timer, og det går helt sikkert an å doble den også (men det blir nokså mye).

Ellers er det deilig og enkelt med smuldrepai med vaniljeis til:

Smuldredeig:
2 dl hvetemel
1/2 dl sukker
50 g hasselnøtter
100 g smør

Kjør alt til smuler i foodprocessor.

Fyll:
500 g bær (friske eller frosne)
3/4 dl sukker

Strø bær og sukker i paiform. Strø smuldredeigen jevnt over. Stek på 225 grader i ca. 25 minutter (til den er pent gyllen). Server varm eller lunken.


#25

Nessie sa for siden:

Fader for en tråd da!! :gaah:

:rømme:


#26

Karima sa for siden:

Denne blir kjempegod:

Fruktsalat i wok med rom og ingefær

2 bananer
2 appelsiner
2 epler
1 msk smør
1 1/2 msk sukker
1 tsk malt ingefær
2 msk rom

Skjær frukten i store biter. Smelt smøret i en wokpanne. Bryn frukten et par minutter, strø over sukkeret. La stå en stund så sukkeret smelter, strø over ingefæren. Rør om forsiktig slik at frukten ikke moses. Drypp rom over, straks før servering.

Server den varme fruktsalaten med is.


#27

Karamell sa for siden:

Jeg har to som involverer hvit sjokolade og frossen bærblaning fra frysedisk.
Jeg har lagt begge inn her på forumet tidligere.

:søke:


#28

Karamell sa for siden:

Mine er dessterter: :D
Jeg bruker frossen blanding, men det trenger man jo ikke.

Skogsbærform

1 pose frossen skogsbærblanding
sukker
100 gr hvit kokesjokolade
vaniljeis

Ha skogsbærblandingen i en ildfast form. Stø på med sukker. Brekk en hvit kokesjokoladeplate i biter over. Settes i ovnen på ca 200 gr til sjokoladen et lett gylden. Servers med is.

Nam! Fin til "klubben" i stedenfor kake også denne. Den hvite sjokoladen blir veldig god og jeg liker ikke hvit sjokolade til vanlig.

Jeg fikk servert noe sinnsykt godt her i uken.
Jeg vet at oppskriften sto i ukeadressa og etterpå var butikkene her utsolgt for hvit sjokolade.

Jeg har googlet litt og fant en oppskrift på nett fritt etter denne.

Slik går du fram!

Frosne skogsbær etter smak
2 dl kremfløyte
200 g kvit sjokolade
Ei halv vaniljestang
100 g mascarponeost

Eg likar godt frosne blåbær og molter frå Skoften. Har du ikkje sjølvplukka frosne bær, så er dei også å få i butikken.

1. Fordel frosne bær i glass
2. Varm fløyten i ein kaserolle. Snitt vaniljestanga og skrap ut margen i fløyten. Ha også i sjølve vaniljestanga og varm opp til kokepunktet.
3. Bryt sjokoladen i bitar, smelt og rør den inn i fløyten.
4. Når sjokoladen er oppløyst, bland til slutt inn mascarponeost og rør blandinga til den blir homogen. Ta ut vaniljestanga og hell den varme sausen over bæra i glassa.


#29

Nessie sa for siden:

Dæven Kramell!! :nam:


#30

Nessie sa for siden:

Sånn ca mange er disse oppskriftene til tror du?


#31

Karamell sa for siden:

Den øverste er til 4. Den nederste rekker til 5.


#32

Nessie sa for siden:

Ok, skal prøve en av de på klubb onsdag, har to poser frossenbær liggende.


#33

Mei sa for siden:

Dere er fantastiske :lykkelig:

Skogsbærformen din hadde vi på søndag Karamell. Jeg brukte litt av hvert fra bærposene mine i fryseren, og hadde både hvit og brun sjokolade oppå. Ingenting sukker. Serverte med vaniljesaus og det ble helt vanvittig godt. Tilogmed storebror var stille mens han spiste.


#34

Toffskij sa for siden:

Åh, og noe annet som er godt, og da mener jeg fantastisk, hysterisk godt, er honningmelon, bringebær og blåbær med lunken, hvit sjokoladesaus. Smelt 200 g hvit sjokolade i 2 dl varm fløte og server!


#35

Mei sa for siden:

:gleder meg til søndag:

Svigerinnen min har forøvrig en fantastisk juletradisjon. På julaften har de ikke mindre enn fem desserter. Den tradisjonen har jeg store planer om å adoptere :riktig:.


#36

Mei sa for siden:

Man får kjøpt frossen melon også, ikke sant?

(Tuppen, jeg ser deg i tråden. Den karamellsausen din vil jeg gjerne ha oppskrift på :vilha: )


#37

Tuppen sa for siden:

Denne her er utrolig god. :nemlig:
(Til ca 4 personer)

2 bananer
8 halve hermetiske pærer
100 gram margarin
1 dl sukker
2 ss mel
2 ss fløte
75 g mandelspon

Bananene deles på langs og på tvers - altså 8 biter tilsammen.
Fordel bananene og pærene i en langform.
Margarin, sukker, mel og fløte røres sammen over svak varme til det tykner. Hell blandingen over frukten. Stekes på 200 grader i 20-30 minutt. Dryss over mandelspon de siste 10 -15 minuttene.

Serveres med vaniljeis.

Nb! Ikke fall for fristelsen å bytte ut hermetiske pærer med friske pærer. :niks:


#38

Ami sa for siden:

:hjerter: Det beste jeg får.
Gjerne med en sjokoladefondant ved siden av.


#39

Tuppen sa for siden:

Det er vel ingen bombe at jeg sniker i desserttråder, vel? :knegg:

Karamellsaus
2 dl fløte
1 dl lys sirup
1 dl sukker
100 g smør

Kok fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret til det tykner litt. (ca 10-15 min) Rør i resten av smøret, og la sausen kjøle seg litt ned.
Den holder seg i kjøleskapet noen dager har jeg hørt - men det kan jeg nok ikke gå god for. :o

(Nå regner jeg med at du bruker meg som prøvekanin på alle dessertene du har fått oppskrift på - jeg kommer kansje i desember. :D)


#40

rajraj sa for siden:

1 banan per person deles i to på langs, legges i en smurt, liten langpanne (evt. stor hvis du lager til veldig mange)
Hakkede mandler strøs på - jeg liker masse
Rørsukker strøs på - et fint dryss
Flytende honning klemmes over, en tynn stripe på hver banan

Stek i 10 minutter på 200 grader. Servér med is.


#41

Mei sa for siden:

Selvfølgelig :hyper:.


#42

Mei sa for siden:

Jeg kjenner forøvrig at denne tråden allerede er en av mine favorittråder på FP :hjerter:.


#43

Karima sa for siden:

Jeg bruker forresten samme fondantoppskrift som Tinetoff, men i min ovn må de steikes litt lenger enn ti minutter. Sensasjonelt gode blir de uansett. :jupp:

Røra holder etter min erfaring til minst ti fondanter. Men at det blir røre til overs er såvisst ingen ulempe. Da kan man fryse ned i porsjoner og steike seg en fondant når som helst dersom behovet skulle melde seg. ;)


#44

Nessie sa for siden:

Behov for sjokolade liksom? :sjokk: :sparke: :knegg:

:sukk:


#45

Karima sa for siden:

Når du først får smaken på det, kan også et mer spesifikt behov for sjokoladefondant oppstå når du minst forventer det. :erfart:


#46

Nessie sa for siden:

:lalala:


#47

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har pleid å lage stor sjokoladefondant, altså som en stor, rund kake. Mannen klarer nesten ikke å snakke når han spiser den. Det kommer bare ut en masse stønning.


#48

Mei sa for siden:

Kan man fryse sjokoladefondantrøre altså?


#49

Nessie sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#50

Karima sa for siden:

:jupp:


#51

Martis sa for siden:

Omg for en tråd. :sikle: og :drømme:


#52

Mei sa for siden:

:kneblet:


#53

Aminta sa for siden:

Varme bær med is eller vaniljesaus er jo veldig godt da.
Evnt. varm brownie med is og varme bær. :nam:



#55

Trixie sa for siden:

:sikle:

Det blir definitivt dessert i helgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.