Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kantarell, asparges, brun ris, søtpotet - hva tenkte jeg på? Hva skal jeg lage?

#1

Balanse sa for siden:

Hva i all verden skal jeg lage til middag? En av disse dagene med 8,5 timers jobb uten do- og spisepause, og jeg har puttet varer oppi handlekurven uten å tenke meg rundt. Jeg er sulten og for sliten til å tenke kreativt. Noen forslag?
(Jeg har litt mer i kjøleskapet også, som hvitløk, kyllingfilet, gulerot og ... nei, det var visst det hele.)


#2

Pingis sa for siden:

Hm, når jeg handler uten å tenke havner det bare sjokolade i min kurv. Du er underlig, Balanse.


#3

Balanse sa for siden:

Antakelig var det hjernen som kortsluttet på grunn av nettopp presset på å unngå sjokoladeinnkjøp...


#4

Joika sa for siden:

Tja.. kok aspargesen såvidt, så surrer du bacon rundt og steker under grillen i ovnen. Kantarellene har jeg ikke noen gode tips for. Ellers så kan du jo ha ris til aspargesen. Og kyllingfileter?


#5

Slettet bruker sa for siden:

brun kyllingfiletene i panna med salt og pepper. ha dem i ovnen på 180 -200 grader i 20 min. mens du koker risen. Smørstek kantareller i salt og pepper i panna uten å vaske den etter kyllingstekingen. Kok asparges lett. Lag en dijonnaise av dijonsennep, litt eddik og mye raps-eller solsikkeolje.

Skjær de ferdig stekte kyllingfiletene i passe tykke skiver. Server dem sammen med kantarellene med rikelig med dijonnaise. Asparges og ris ved siden av.

Spar søtpotetene til i morgen.


#6

kalufs sa for siden:

Risotto med aspargessmak (dvs. du koker opp aspargesen og sper så på risotton med denne vesken og så har du asparges sen til etterpå) og smørstekte kantareller til?


#7

Balanse sa for siden:

Tusen takk for gode forslag!

Denne falt jeg helt for, og begynte nesten å gråte da jeg så at kyllingfileten gikk ut på dato i går. Men jeg skar søtpoteter, vanlig potet og gulrot i skiver og la i langpanne, med salt, peper, olje og sennepskrydder. Så lagde jeg noen boller av litt karbonadekjøttdeig (siden jeg var desperat ble det med rent kjøtt :knegg: ). Jeg tok noen få asparges i på slutten, og det smakte godt det også.

I morgen kjøper jeg litt mer kyllingfilet. :nam:


#8

Balanse sa for siden:

Det andre hørtes også godt ut, men siden jeg ikke hadde bacon og ikke visste hvordan man koker risotto gikk det litt ut. :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.