Hva i all verden skal jeg lage til middag? En av disse dagene med 8,5 timers jobb uten do- og spisepause, og jeg har puttet varer oppi handlekurven uten å tenke meg rundt. Jeg er sulten og for sliten til å tenke kreativt. Noen forslag?
(Jeg har litt mer i kjøleskapet også, som hvitløk, kyllingfilet, gulerot og ... nei, det var visst det hele.)
Tja.. kok aspargesen såvidt, så surrer du bacon rundt og steker under grillen i ovnen. Kantarellene har jeg ikke noen gode tips for. Ellers så kan du jo ha ris til aspargesen. Og kyllingfileter?
brun kyllingfiletene i panna med salt og pepper. ha dem i ovnen på 180 -200 grader i 20 min. mens du koker risen. Smørstek kantareller i salt og pepper i panna uten å vaske den etter kyllingstekingen. Kok asparges lett. Lag en dijonnaise av dijonsennep, litt eddik og mye raps-eller solsikkeolje.
Skjær de ferdig stekte kyllingfiletene i passe tykke skiver. Server dem sammen med kantarellene med rikelig med dijonnaise. Asparges og ris ved siden av.
Risotto med aspargessmak (dvs. du koker opp aspargesen og sper så på risotton med denne vesken og så har du asparges sen til etterpå) og smørstekte kantareller til?
Denne falt jeg helt for, og begynte nesten å gråte da jeg så at kyllingfileten gikk ut på dato i går. Men jeg skar søtpoteter, vanlig potet og gulrot i skiver og la i langpanne, med salt, peper, olje og sennepskrydder. Så lagde jeg noen boller av litt karbonadekjøttdeig (siden jeg var desperat ble det med rent kjøtt :knegg: ). Jeg tok noen få asparges i på slutten, og det smakte godt det også.