Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker for salg. Trenger tips til hva jeg kan bake!

#1

LilleT sa for siden:

Jeg må bake fire kaker som skal selges på en tilstedning (altså deles opp og selges "porsjonsvis").

kakene må være greie å frakte med seg, se sånn passe innbydende ut og være enkle å spise uten asjett og skje. Helst må de være så holdbare at de kan bakes litt i forveien også.

Og ikke minst: De må være enkle å bake. :sparke:

Tips?


#2

Honda sa for siden:

Sjokoladekake.
Krydderkake
Gulrotkake?

I bhg på høstfesten hadde en annsatt laget en lys "krydder"kake med sjokoladeglasur. som vare bare nydelig. Skuffkake-¨.. Som jeg skulle få oppskrift på. må huske å etterlys den i dag hehe


#3

Kaktus sa for siden:

Kringle eller klippekrans er mitt forslag.


#4

Dragen sa for siden:

Freia sjokoladekakemix, blandet med olje og appelsinjuice.

Deles opp i porsjonsbiter, og påføres et bittelite skilt med gluten- og melkefri kake (med hvetestivelse).


#5

Miromurr sa for siden:

Brownies. :jupp:



#7

LilleT sa for siden:

Takk for gode tips! Jeg ender ofte opp med å bake gjærbakst til slike anledninger. Det er mest fordi det er det eneste jeg klarer å bake som faktisk ser litt fristende ut. Synes jeg ofte ender opp med langpannekaker som ser sånn halvmoste ut. :o



#9

LilleT sa for siden:

Tusen takk. Men det kan da umulig gå an å spise den der uten asjett og skje?


#10

polarjenta sa for siden:

Chockolate cheese cream brownies.


#11

Nessie sa for siden:

Gjærkringle da? Det er jo enkelt og greit.
En med kanel og sukker, og en med vaniljekrem feks.


#12

LilleT sa for siden:

Har du oppskrift? :blafre:


#13

Nessie sa for siden:

Gjærkringle fra Bjørkedalen

4 dl melk
90 g gjær
180 g smør
50 g sukker
2 egg
700 g hvetemel

FREMGANGSMÅTE:
Varm melken til den er lunken og rør ut gjæren. Tilsett smeltet smør, sukker og egg.

Elt melet inn i deigen, og sett deigen til heving under plast.

Lag vaniljekremen etter anvisningen, men med 4 dl melk (mindre nn angitt).

Deigen kjevles ut, og vaniljekremen smøres i midten av deigremsen.

Brett deig over vaniljekremen, og form rullen som en kringle med deigskjøtene ned. Klipp kringlen, og dra deigsnippene til annenhver side. Sett kringlene til heving.

Forvarm stekeovnen til 200 C og stek kringlen i ovnen i ca 30 minutter.

Vaniljekrem:
2 pk. vaniljesaus
4 dl melk
2 ss sukker
(evt ferdig kjøpt)


#14

Teofelia sa for siden:

Nei, det er nok sant. Jeg glemte det kriteriet i farten. :flau:

#15

Nessie sa for siden:

Så gjør du det samme, bare at du smører på litt smeltet smør og strør på kanel og sukker før du ruller og klipper.

Vet også at noen bruker sånn kransekakemasse inni.


#16

LilleT sa for siden:

Tusen takk, guniss! Den skal jeg prøve.


#17

Nessie sa for siden:

Det er også fint å pynte gjærbaksten med perlesukker. :jupp:


#18

Nessie sa for siden:

Bare hyggelig! :D


#19

Kaija sa for siden:

Snickerskake


#20

Søster sa for siden:

Skilpaddas havrekjeks med rosiner.

De er også skikkelig herlige med tørkede tranebær. Skilpadda hadde laget dem med tørkede blåbær også. :nam:


#21

safran sa for siden:

Hva med den der chocolate cream browniesen? Den er bærre lækker og blir bedre av å stå.



#23

era sa for siden:

sulten


#24

LilleT sa for siden:

Takk for mange gode tips!

Den blir ikke for klissete uten asjett og skje, altså?


#25

Niobe sa for siden:

Nei, den blir ikke det. Men den er litt for dyr til at jeg lager den til veldig mange slike tilstelninger... :sparke:


#26

Teofelia sa for siden:

Det er ikke en enkel kake, altså. Dessuten er den svindyr, så jeg hadde ikke giddet å lage den til et slikt formål.

#27

Skilpadda sa for siden:

Havrekjeksene er billige og enkle og veldig gode. :ja: Sikkert lurt å lage dem en del mindre enn det som står i originaloppskriften, også for at de ikke skal gå så lett i stykker. Jeg har gått over til 12 pr. bakeplate i stedet for 6.


#28

LilleT sa for siden:

Nå fikk jeg en unnskyldning til å prøvebake de kjeksene. :D Hvordan frakter man lettest med seg slike, da? I kakeboks?


#29

safran sa for siden:

Det er jo sant. Men lækker og god av å stå likevel.


#30

Teofelia sa for siden:

:jupp:

#31

polarjenta sa for siden:

Den er litt dyr ja, men særlig vanskelig å lage er den jo ikke.


#32

Teofelia sa for siden:

Jeg mener at dersom man etterlyser en lett kake, så er ikke denne det.

#33

LilleT sa for siden:

Enkel er nok et relativt begrep, ja. :o


#34

Isolde sa for siden:

Gulerot-muffins

Pleier å lage en vanlig gulerotmuffins deig, men steke den som muffins. Tar vanlig muffinstid å steke de. Og så pynter jeg med ostekrem. Da har man noe og servere med, og det er lettere å spise.


#35

him sa for siden:

Jeg hiver meg på Dragen, melke og glutenfri kake. :) På slike tilstelninger er jo poenget å selge, så en slik kake blir å gå som varmt hvetebrød. (Jeg hadde bare bakt en av denne). Ellers hadde jeg fokusert på pynten - det er den som selger kakene.


#36

polarjenta sa for siden:

Jeg er ingen dreven kakebaker, og liker ikke spesielt godt å bake, men jeg syns ikke denne var veldig vanskelig.


#37

Left sa for siden:

Banankake er også godt. Den blir bedre om den ligger litt. Ikke noe klin å spise heller. Har du på lys sjokoladekrem, tynt lag på toppen blir den ekstra god.


#38

LilleT sa for siden:

Tips til enkel pynt for estetikk-idioter, da? :knegg:


#39

Isolde sa for siden:

Finnes det ikke muffinsmix med sirkus figurer? :p


#40

Skilpadda sa for siden:

"Sølvkuler" på glasuren. :nemlig:


#41

him sa for siden:

Veldig enkle, repeterende mønster synes jeg er stilig på formkaker. Enten spiraler med melisglasur, mokkabønner, søvkuler, små enkel marsipanblomster, sort-hvite mønstre, melisdryss (eller kakaodryss på lys kake) gjennom hullmønstre (gamle heklete duker er ypperlig til formålet!).

#42

LilleT sa for siden:

Uff, nei, det er det kjipeste jeg vet. :knegg:


#43

LilleT sa for siden:

Dryss av ulike slag, skal jeg nok fikse. Takk for tips! :)


#44

safran sa for siden:

Nå smakte jeg akkurat på vaniljekaken, og den var veldig god. Helten gikk nesten i gulvet, så god syns han den var. Fantastisk enkel å lage!


#45

Kaija sa for siden:

Er det unger der er muffins etter min erfaring storfavoritten. Gjerne helt enkle muffins m. glasur, seigmann, litt nonstop e.l.


#46

LilleT sa for siden:

Høres lovende ut!

Ja, det er sant.


#47

Nessie sa for siden:

Sølvkuler er jo pyton å spise! :hehehe:


#48

Tjorven sa for siden:

Jeg lager en alldeles fantastisk gulrotkake som faktisk blir best om den får stå et døgn eller to. Den er verken vanskelig eller spesielt dyr. Når jeg lager den til tilstelninger hvor jeg ikke kjenner alle, så kutter jeg ut nøttene. Det går helt fint.

Tjorvens fantastiske gulrotkake

375 g sukker
2 dl olje (bruk mais- eller solsikkeolje; IKKE olivenolje)
4 egg
300 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 stor ts vaniljesukker
500 g revne gulrøtter
50 g valnøtter (kan sløyfes; særlig hvis kaken skal serveres til noen med mulig nøtteallergi)

Glasur:
125 g fløteost (jeg bruker Tine Naturell)
50 g mykt smør eller margarin
2 ts vaniljesukker
200 – 250 g melis

Pisk sukker og olje til en kremet masse og pisk eggene i, ett om gangen.

Sikt på mel som er blandet med kanel, salt, natron og vaniljesukker.

Vend i gulrøtter og eventuelle nøtter til slutt.

Fyll deigen i en velsmurt form (ca 24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i minimum 1 time på nederste rille i ovnen. Det pleier å ta ca 1 time og 20 minutter, men dette varierer med ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdigstekt. Avkjøl kaken på rist.

Pisk fløteost og smør og tilsett vaniljesukker og melis. Smør dette på den avkjølte kaken.


#49

cicilie sa for siden:

Her var det mange gode oppskrifter.
Blir rent sulten av å lese denne tråden jeg.

Muffins er jo alltid en slager når det gjelder slike ting da.
Og man finner mange fine strøssel man kan ha på så har man fin pynt på en enkel måte.
Jernie og glasmagasinet selger strøssel fra Wilton i usa ;o)


#50

Guttemammis sa for siden:

...den tenkte jeg også på :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.