Jeg må bake fire kaker som skal selges på en tilstedning (altså deles opp og selges "porsjonsvis").
kakene må være greie å frakte med seg, se sånn passe innbydende ut og være enkle å spise uten asjett og skje. Helst må de være så holdbare at de kan bakes litt i forveien også.
I bhg på høstfesten hadde en annsatt laget en lys "krydder"kake med sjokoladeglasur. som vare bare nydelig. Skuffkake-¨.. Som jeg skulle få oppskrift på. må huske å etterlys den i dag hehe
Takk for gode tips! Jeg ender ofte opp med å bake gjærbakst til slike anledninger. Det er mest fordi det er det eneste jeg klarer å bake som faktisk ser litt fristende ut. Synes jeg ofte ender opp med langpannekaker som ser sånn halvmoste ut. :o
4 dl melk
90 g gjær
180 g smør
50 g sukker
2 egg
700 g hvetemel
FREMGANGSMÅTE:
Varm melken til den er lunken og rør ut gjæren. Tilsett smeltet smør, sukker og egg.
Elt melet inn i deigen, og sett deigen til heving under plast.
Lag vaniljekremen etter anvisningen, men med 4 dl melk (mindre nn angitt).
Deigen kjevles ut, og vaniljekremen smøres i midten av deigremsen.
Brett deig over vaniljekremen, og form rullen som en kringle med deigskjøtene ned. Klipp kringlen, og dra deigsnippene til annenhver side. Sett kringlene til heving.
Forvarm stekeovnen til 200 C og stek kringlen i ovnen i ca 30 minutter.
Havrekjeksene er billige og enkle og veldig gode. :ja: Sikkert lurt å lage dem en del mindre enn det som står i originaloppskriften, også for at de ikke skal gå så lett i stykker. Jeg har gått over til 12 pr. bakeplate i stedet for 6.
Pleier å lage en vanlig gulerotmuffins deig, men steke den som muffins. Tar vanlig muffinstid å steke de. Og så pynter jeg med ostekrem. Da har man noe og servere med, og det er lettere å spise.
Jeg hiver meg på Dragen, melke og glutenfri kake. :) På slike tilstelninger er jo poenget å selge, så en slik kake blir å gå som varmt hvetebrød. (Jeg hadde bare bakt en av denne). Ellers hadde jeg fokusert på pynten - det er den som selger kakene.
Banankake er også godt. Den blir bedre om den ligger litt. Ikke noe klin å spise heller. Har du på lys sjokoladekrem, tynt lag på toppen blir den ekstra god.
Veldig enkle, repeterende mønster synes jeg er stilig på formkaker. Enten spiraler med melisglasur, mokkabønner, søvkuler, små enkel marsipanblomster, sort-hvite mønstre, melisdryss (eller kakaodryss på lys kake) gjennom hullmønstre (gamle heklete duker er ypperlig til formålet!).
Jeg lager en alldeles fantastisk gulrotkake som faktisk blir best om den får stå et døgn eller to. Den er verken vanskelig eller spesielt dyr. Når jeg lager den til tilstelninger hvor jeg ikke kjenner alle, så kutter jeg ut nøttene. Det går helt fint.
Tjorvens fantastiske gulrotkake
375 g sukker
2 dl olje (bruk mais- eller solsikkeolje; IKKE olivenolje)
4 egg
300 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 stor ts vaniljesukker
500 g revne gulrøtter
50 g valnøtter (kan sløyfes; særlig hvis kaken skal serveres til noen med mulig nøtteallergi)
Glasur:
125 g fløteost (jeg bruker Tine Naturell)
50 g mykt smør eller margarin
2 ts vaniljesukker
200 – 250 g melis
Pisk sukker og olje til en kremet masse og pisk eggene i, ett om gangen.
Sikt på mel som er blandet med kanel, salt, natron og vaniljesukker.
Vend i gulrøtter og eventuelle nøtter til slutt.
Fyll deigen i en velsmurt form (ca 24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i minimum 1 time på nederste rille i ovnen. Det pleier å ta ca 1 time og 20 minutter, men dette varierer med ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdigstekt. Avkjøl kaken på rist.
Pisk fløteost og smør og tilsett vaniljesukker og melis. Smør dette på den avkjølte kaken.
Her var det mange gode oppskrifter.
Blir rent sulten av å lese denne tråden jeg.
Muffins er jo alltid en slager når det gjelder slike ting da.
Og man finner mange fine strøssel man kan ha på så har man fin pynt på en enkel måte.
Jernie og glasmagasinet selger strøssel fra Wilton i usa ;o)