Kan ikke trø feil med fårikål nei. Jeg pleier å ha litt store gulrotbiter oppi også, det synes jeg er så godt. Og litt eksta kål. Alt ettersom hva det er plass til.
Mmm fårikål er fantastisk. :sikle:
Desembermamma, du og de gulrøttene dine, er det noe du IKKE har gulrøtter i? :knegg:
Men jeg lurer på om jeg også skal ha det oppi neste gang, det er jo snadder med kokte gulrøtter.
Det høres ut som en utmerket oppskrift. :) Men koketiden høres litt snau ut. 1 time er i alle fall altfor lite, synes jeg. Jo lengre, jo bedre, i grunnen.
Ingrid Espelid hadde forresten et tips som virket lurt: legg kjøtt som det nederste laget, og velg de feteste stykkene til dette. Da er det mindre sjanse for at noe setter seg fast i bunnen.
stønn Det kunne dere ha sagt litt før... :knegg: Nå har jeg kål nederst og kan bare la den koke i to timer før horden kommer inn dørene her. Men den blir sikkert god, sant?
Å ja, fårikålkjøtt er grundig, grundig gjennomkokt. :) Ingen grunn til å være bekymret. (Kjøtt som ikke er kokt/stekt er rødt, og kjøttet i fårikål er jo gråbrunt tvers gjennom.)
Hvis det er rått, så er det ikke ferdig. Og heller ikke mørt. Det skal løsne lett fra beinet - gjør det det? Hvis det gjør det, er det ferdigkokt (og overhodet ikke farlig).
Fårikål er best etter andre gangs oppvarming, sies det jo. :) Kok/trekk det mørt i kveld og varm det opp igjen i morgen, ja, så blir det sikkert kjempegodt.
Et lite spørsmål til: Når jeg nå skal fyre opp fårikålen fra i går, kan jeg la den koke en times tid i dag eller er det bare et raskt oppkok som er lov med oppvarmet mat?
Pleier å koke opp en gang og la det trekke litt andre dagen også. Lure tips på veien er å skjære stilkstykket vekk fra kålen og ikke lage båtene for store. Snakker av erfaring:nemlig:
Brukte oppskriften fra matprat jeg også, og moren min mente bestemt det var alt for kort trekketid.
Feteste kjøttstykkene i bunnen er også et godt råd, salt og pepper på alle lag.
Det er ingen fare forbundet med å la oppvarmet fårikål koke en stund til. :) Dette er ikke sart mat som bare skal varmes varsomt opp, her skal alt kokes sønder og sammen. :D
De feteste kjøttbitene nederst, kål, kjøtt, kål, kjøtt osv hele gryta full. Jeg har på kokende vann, en gode del salt og en neve pepperkorn. Så setter jeg på lokk, koker opp og lar det stå og syde på 1 resten av dagen. Fårikål skal koke/dampe så kjøttet løsner fra bena. (som pinnekjøtt). Det tar noen timer, det altså. 3-4 timer, tenker jeg.
Fårikålen var nydelig! Veldig mørt kjøtt, vassen kål og deilig kraft. Litt lite salt, men det var bare å drysse over etterpå. Ungene nektet å spise noe som helst, men ble tvunget til å smake. Jaja. Jeg rakk å bli 35 før jeg kunne si at jeg liker fårikål, så de har tid på seg.
Her putrer det også. Fant ut at valgdagen måtte være en glimrende dag for å servere Norges nasjonalrett. Eller, vel, egentlig rett og slett en nødvendighet etter å ha lest Sjuggerpløms innlegg om fårikål i går.