Pingis sa for siden:
Funker det greit å bake sukkerbrød med glutenfritt mel? I oppskrifta mi er mesteparten av melet allerede potetmel, men det er 1 dl hvetemel som vel må byttes ut med noe annet. Hva da?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pingis sa for siden:
Funker det greit å bake sukkerbrød med glutenfritt mel? I oppskrifta mi er mesteparten av melet allerede potetmel, men det er 1 dl hvetemel som vel må byttes ut med noe annet. Hva da?
annemede sa for siden:
Det sies, uten at jeg har prøvd det, at sukkerbrødene blir mye luftigere med glutenfritt mel. Toro glutenfri lys melblanding er uten hvetestivele også.
Pingis sa for siden:
Det høres jo helt genialt ut!
Dragen sa for siden:
Kanina sa for siden:
Jeg prøvde å bare bytte ut hvetemelet en gang, og den ble skikkelig mislykka. Så etter det har jeg holdt meg til glutenfri oppskrift.
Her er en oppskrift:
4 Store egg
150g sukker
Vispes til eggedosis
150g Toro glutenfri fin kakemix og
1 ts bakepulver
Vendes forsiktig inn i eggedosisen.
Ha røra i kakeform, stek ved 170 gr i ca 35 min.
Pingis sa for siden:
Skal jeg ofre min trofaste sukkerbrødoppskrift, altså? :gruble:
indie sa for siden:
Jeg har ikke så stor erfaring med glutenfri baking, men er det ikke sånn at som en generell regel kan man bytte ut hvetemel med glutenfritt mel i kaker som skal ha lite mel (som er basert på eggedosis eller smør og sukker rørt hvitt feks) og som ikke inneholder gjær?
Jeg har i hvert fall byttet ut hvetemel i en rekke småkaker med godt resultat, men de skal jo ikke bli luftige.
Chanett sa for siden:
Jeg bytter ut hvetemel med glutenfritt uten problemer. Bruker Husmorskolens oppskrift og glutenfritt ser like bra ut og smaker godt.
Kneazle sa for siden:
Neida. Mine mest vellykkede sukkerbrød er de glutenfrie. Bytt ut alt melet med glutenfritt mel, eller erstatt det med en50/50-blanding av potetmel/maizenna. Går så fint, så. Lurt å bruke en oppskrift med mye egg ifht mel.
pulverheksa sa for siden:
Jeg bytter ut hvetemel i kaker med kakemixen til toro, det fungerer på alle kakene jeg har forsøkt(eplekake, gulrotkake, sjokoladekake, bløtkake). Bruk gjerne litt mer hevemiddel, eks større egg / litt ekstra bakepulver.
Babe sa for siden:
Jeg bruker "vanlig" sukkerbrødoppskrift og bytter ut hvetemelet med glutenfritt - enten rød Semper eller Toros fine kakeblanding.
Sukkerbrødene jeg har laget blir flotte, luftige og høye. :jupp: Kluet er vel å piske eggedosisen lenge nok og å spa melet inn...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.