Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

München?

#1

Hønni sa for siden:

Jeg skal på seminar i München neste uke, og ønsker meg shopping og restauranttips. :vilha:



#3

Hønni sa for siden:

ja, jo, men jeg reiser med en impregnert kollega, og hun vil nok kjede seg når ølHønni er langt ned i øl nummer ti... :nemlig:


#4

Candy Darling sa for siden:

Man trenger ikke å drikke mer enn et par øl på ølfestival. Har jeg hørt.


#5

Skilpadda sa for siden:

Jeg må dessverre fortelle at Oktoberfestivalen er slutt nå. Men man får øl i litersglass veldig mange andre steder i München også. :jupp:


#6

Retz sa for siden:

På ølfestivaler kan man slafse i seg potetskiver med eplemos, currywürst med sterk sennep, brødskiver med fett og selvsagt drikke øl og snaps. Olet og snapsen skal helst drikkes på én gang ved at man holder det lille snapseglasset med et par fingre over det støre ølglasset, - som holdes med resten av hånd - og så skal liksom snapsstrålen blande seg med ølet noen få mm fra munnen. Munnen må holdes åpen, det er viktig. Et jævla pes med andre ord.

Men rett skal være rett, det blir mye mer schwung over jodling og ompaompa etter et par runder med dette dobbeltkjøret.


#7

Mauser sa for siden:

Oktoberfesten slutter den første søndagen i oktober, og begynner 16 dager før. Så det toget er gått, dessverre.

Ut på tur: Begynn på Marienplatz, og sirkle utover. Her er det shopping, puber, restauranter og whatsnot. Weisse Bräuhaus rett utenfor 'porten' er ekte turistautentisk bayersk, og har god mat i kjempeporsjoner. Hva med hjortegulasj til 19 euro? Eller halv and?

Få med deg Dallmayr i en sidegate, det er Smør-Petersen ganger hundre. Delikatesser fra hele verden, selv brunost, til fantasipriser (les: dyyyrt). Fascinerende!

Shopping: Maximillianstrasse hvis du driter penger, Marienplatz for mye rart, eller S2 til Riem-arkaden for billig storsentershopping med godt utvalg.

München er forøvrig Tysklands tryggeste by, med 6000 politifolk bare innenfor bygrensen. U-bahn er ren og pen, ALLTID i rute og billig. Men husk å stemple billetten, hvis ikke vanker det bot. Kjøp gjerne et Partner Tageskarte, da reiser opptil 5 px sammen ubegrenset i 24 timer (eller kjøp 2-3 dagerskort).


#8

Candy Darling sa for siden:

Hva!? Slutt før 10. oktober? Hva er dette for oktoberfestival? :skuffet:


#9

Mauser sa for siden:

Oktober har lang historie ift å bli snytt for alt som er morsomt. Oktoberrevolusjonen, f eks. For ikke å snakke om at den ble navngitt som den åttende måneden, og så uten videre dyttet bak i køen til tiendeplass.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.