Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på avansert nybegynnerprosjekt? (Strikking)

#1

Mei sa for siden:

Jeg har nesten nettopp lært meg å strikke, og har nesten strikket alle oppskriftene i "Myk start" og flere fra nøstebarnboka. Altså kan jeg nå rett, vrang, felling og økning :knegg:. Jeg kunne tenke meg å lære meg flere teknikker men vet ikke hva neste logiske skritt blir. Er det noen som kan hjelpe meg med et litt mer avansert nybegynnerprosjekt? :blafre:


#2

m^2 sa for siden:

En sokk kanskje? Rundstrikk?


#3

pulverheksa sa for siden:

Har du forsøkt nøstebarndressen?


#4

Mei sa for siden:

Jeg har strikket genser og bukse i ribbestrikk fra nøstebarn. Jeg tenker mer i retning mønstere/hull etc. Små plagg sånn at det ikke er krise om jeg ikke får det til :sparke:.

Strikker ikke med strømpepinner, men er en kløpper på 30 cm rundpinne.



#6

m^2 sa for siden:

Gjør et søk på "magic loop" så får du en genial måte å strikke rundt på - med beskrivelse på norsk og youtube-video og greier.
Gjør et søk på "monkey socks" så får du etpar flotte lettlagde sokker med hullmønster :jupp:


#7

Jålebeinet sa for siden:

Denne luen strikkes i løpet av ett par timer. 2 nøster garn: 44 kroner.

Denne er det litt mer jobb med, men den ser vanskeligere ut enn den er å lage.


#8

Mei sa for siden:

Det hjelper lite når jeg ikke vet hva jeg skal se etter og hva som er realistisk å tro at en nesten-nybegynner klarer :).

Jålebeinet; den luen var et godt tips. Halsen var lekker, men jeg klarer ikke se for meg når jeg skulle fått bruk for den :gruble:.


#9

m^2 sa for siden:

Hos happyknitting.com, som er en norsk nettbutikk (!), har de mange enkle oppskrifter som gir et fint resultat. Jeg har strikket halser og luer derfra, votter og ...sjal? til julegaver tidligere. Med alpakkagarn ble det hvertfall kjempefint resultat.

Du kan også kjøpe deg et stripete garn, og prøve deg på en hvilken som helst oppskrift som passer garnet egentlig. Da får du en fin fargeeffekt som ser mye mer avansert ut enn det er :D



#11

Mei sa for siden:

Den var veldig fin, men jeg vil jo lære noe nytt :sparke:


#12

Mauser sa for siden:

Kjøp 600 kg stålull, og strikk en Folkevogn.


#13

Mei sa for siden:

Da ville storebror blitt lykkelig. Oppskrift? :blafre:


#14

m^2 sa for siden:

Bruke stripete garn er nytt :nemlig: (neida...)
Her har du monkey socks-oppskriften. Den er enkel når du først kommer igang og ser skikkelig flott ut :jupp: Den er på engelsk, men det er bare å spørre her inne så får du hjelp med oversettelsen og knekker den koden fort. (og om du ikke kan forkortningene på norsk i utgangspunktet kan du jo likså godt bare lære dem på engelsk med en gang og hoppe over norsken)

Her er et tilfeldig bilde fra et google søk på monkey socks:

Også kan du registrere deg på ravelry.com og se hva du finner der, men OBS - der er det tusenvis av strikkeentusiaster og hundretusenvis av oppskrifter og i det hele tatt!


#15

Mei sa for siden:

Sist jeg prøvde meg på magic loop-metoden ble jeg bare skikkelig sur. Kanskje det er på tide å prøve igjen :gruble:.


#16

m^2 sa for siden:

:jupp:
Det du kan gjøre er å strikke vrangstrikk fram og tilbake de første 2cm bare for å komme igang (da kapitulerer du egentlig litt, men du kommer jo igang), også sette igang rundstrikken etterhvert. Så har du litt mer å ta i når du skal få det på pinnene liksom. Det samme gjelder forsåvidt strømpepinner.
(evt om du har en velvillig bestemor/nabo/tante som kan hjelpe deg igang :humre: )


#17

Wix sa for siden:

Da foreslår jeg at du lærer deg å strikke med strømpepinner! Og så lærer du deg å strikke sokker. Utrolig mye gøy man kan gjøre med sokker faktisk, kan lage blondesokker og alt. Og så er det ikke så store evigvarende prosjekter heller.


#18

m^2 sa for siden:

Wix - har du prøvd magic loop? :blafre:
Du kommer aldri til å prøve deg på strømpepinner igjen - jeg lover!



#20

vimjer sa for siden:

Patentstrikk. :)


#21

Mei sa for siden:

Hva er det?


#22

vimjer sa for siden:

Eh ...., hvordan forklare. :confused:

Det strikkes en rett og en vrang, men den rette maska tas opp i en omgang nedenfor siste strikka omgang. Det gir et luftig preg i strikken.
Må tilføye at annenhver omgang strikkes rett og annenhver på måten forklart overfor. Ja, hvis du skjønte noe, da. :D


#23

gajamor sa for siden:

Hullstrikk er kjempemorsomt! www.garnlunden.no/?group=1603 har mange færøyske sjal. De ser mye verre ut enn de er; det er en veldig takknemlig oppgave. Man begynner med 5-800 masker med tynt garn på pinne ca 5, og så feller man 4 ganger annenhver pinne. Dermed blir det mindre og mindre å strikke for hver omgang. Sirkelsjalet og andre sjal fra Shetland er tilsvarende, men der begynner man med enda flere masker og feller oftere. Var det Vimsen som hadde strikket et slikt?

Det er mange ulike mønstre, så du velger selv hvor mye hullstrikk du vil prøve deg på. Det finnes også barnesjal, hvis du vil ha et lite arbeid til å begynne med.


#24

Wix sa for siden:

Hm jeg har nok ikke prøvd akkurat den der. Men har strikket noe lignende en gang! Fikk faktisk lyst til å prøve den der, har og både garn og pinner liggende så kanskje jeg finner det frem i morgen! (Akkurat nå har jeg et sovende barn inne på det aktuelle rommet).


#25

m^2 sa for siden:

Til den uinvidde: Magic Loop er altså der de 5 strømpepinnene erstattes av en lang rundpinne (f.eks 80cm), og hvor man strikker "2 pinner" på den ene siden av rundpinnen og "2 pinner" på den andre. Deler altså hele strikketøyet i 2 istedet for i 4.
Man skulle jo tro det ble mye løst garn nedover siden - det blir det ikke. Og det er mye mindre klønete å strikke smått - f.eks ermer til babytøy eller dokketøy - enn med strømpepinner.
Jeg som strikker litt for løst opplever ofte at strikketøyet rauser av strømpepinnene hvis jeg putter det i veska eller i kurven - det problemer er løst med rundpinnen ved at man skyver hele strikketøyet innpå. (og knytter knute på pinnen så man er sikker :flau: )


#26

Wix sa for siden:

:flau: Oj, ser nå at jeg leste litt feil. Magic loop = monkey socks leste jeg. Det er jo to ord som begynner på M begge to. :knegg:

Hm, nei har ikke prøvd magic loop. Kanskje jeg skulle prøve det og! Men jeg klarer meg fint med strømpepinner jeg altså. Særlig hvis de er av tre, det er skikkelig deilig å strikke med.


#27

Mandarin sa for siden:

Takk for informasjon. :)


#28

Observatøren sa for siden:

Det er jo flere måter å gå videre på nå.

Du bør lære deg å strikke rundt - med strømpepinner eller magic loop. Det gir deg mye glede når du slipper å måtte sy sammen det du har strikket, og du kan lage stilige vrangborder i knøttestørrelse.

Du kan også strikke mønster med to eller flere farger, som Mariusgenser eller selvkreerte.


#29

Mei sa for siden:

Men jeg syr jo ikke sammen, jeg bruker 30 cm rundpinne :D. Mønster ja. Kanskje det hadde vært noe :gruble:. Forslag?



#31

Mei sa for siden:

:knegg: Ja jeg vet. Men å kaste seg ut i en sånn allerede? :skremt:


#32

Observatøren sa for siden:

Det er absolutt ikke så vanskelig som det ser ut til. ;)

Du kan jo ta deg en tur en kveld, så kan jeg vise deg?


#33

Mei sa for siden:

Ja det tror jeg. Har prøvd å lese noen mønster-oppskrifter nå og blir litt :gal:. Det er sikkert lett når man kan det.


#34

m^2 sa for siden:

Hva har du lyst til å strikke da? Og hvem vil du strikke til?
Starte der kanskje, så kan vi komme med forslag?


#35

Sol sa for siden:

Jeg ville prøvd:
*Hull
*Mønster med to eller flere farger
*fletter

Strikke noe mindre rundt, som barnesokker eller votter.

Både fletter og hull kan du sikkert få på en grei lue. Du kan nok til å strikke det aller, aller meste, faktisk.


#36

Mei sa for siden:

Fletter? Er ikke det superavansert?

M^3: Kan strikke både til meg, ungene og mannen så hva det er er ikke så nøye. Jeg vil bare øve meg på teknikker nå. Får mange gode tips i denne tråden, så får vi se hva jeg lander på.


#37

allium sa for siden:

På ingen måte.

Det er jo bare å følge oppskriften. Akkurat som å lage mat - kan du lese, kan du også lage mat. Og strikke.

Jeg krangler med kjæresten om det der. Han påstår jeg er kreativ. Jeg sier at det har ingenting kreativt ved seg å følge en oppskrift.


#38

Sol sa for siden:

Ikke det minste. Jeg tror du bare trenger å øve deg på å følge flere ulike typer mønstre. Du kan det du trenger, rent teknikkmessig.:ja:


#39

Mei sa for siden:

Ja etter å ha begitt meg inn i noen sånne mønster tror jeg du har rett Sol. Observatøren, når kan jeg komme? :blafre:


#40

Mandarin sa for siden:

Jeg liker denne tråden. Den må jeg spare på. Jeg holder på med min aller første hals. :knegg: Har en litt å gå på før jeg er på Zol sitt nivå. Men, jeg kommer, jeg kommer.


#41

Kate sa for siden:

Jeg har prøvd flere ganger å lære meg å strikke, men det er håpløst.


#42

Daisy sa for siden:

Herregud så avanserte dere er. Jeg har nettopp gitt opp å strikke to vrange en rett ene raden og omvendt andre raden, det blir alltid feil uansett!! Så nå er det rett for alle penga. Det skal bli et blåfjellsjal. :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.