Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oksestek med hva?

#1

ullmor sa for siden:

Jeg synes de "vanlige" grønnsakene blir kjedelige og tunge. Jeg tenker da på gulrøtter, løk, brokkoli, blomkål. Har du forslag til andre grønnsaker jeg kan bruke som har frisk smak og som gjør retten mer spennende?


#2

Skytte sa for siden:

Tja, hva med Ratatouille?

6 tomater
300g squash
4 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
salt og pepper

Squash, tomater og paprika skjæres opp i terninger. Løken finhakkes. Bland alt. Press hvitløken over. Tilsett krydder og tomatpuré. Rør godt. La det hele koke til alt er mørt. Smak til med salt og pepper. Denne retter er både saus og grønnsaksrett i ett. (Oppskrift fra en av GR-kokebøkene mine)


#3

ullmor sa for siden:

Hva er GR-kokebok?

Har ikke bestemt meg for hva det blir slags grønnsaker, men takk for tips!


#4

Enhjørning sa for siden:

Grete Roede ... :blunke:

Jeg ville foreslått dette til steika: Champignon surret i smør, hell 3 dl matfløte over og la det stå og putre litt (husk å røre!), kutt paprika og sukkererter i biter og ha oppi tilslutt sammen med en liten boks vannkastanje sånn at det såvidt blir varmt, men fremdeles sprøtt.
Krydre med salt og pepper.
Nydelig til svin, i alle fall, kan tenke meg det skal være godt til okse også.


#5

Fibi sa for siden:

Jeg pleier å ha poteter (surprise :knegg: ), mais, rødbeter, tyttebær, rosenkål, og en "salat" av hakket sopp, hakket bacon, og en rød paprika som stekes sammen. Kjempegodt. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.