Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalenderkvaler

#1

Susse sa for siden:

72 pakker har jeg pakket de siste tre årene. Det er ganske mye, men veldig koselig.
I år har jeg begynt å gruble på om de skal få hver 3. dag og heller litt større pakker enn før. Da blir det bare 24. pakker jeg må klekke ut.:gruble:
Mannen min syntes dette var for galt, han er like juleskrulle som meg. :p
Så da fikk jeg litt kalde føtter da.
Hva gjør dere andre som har to eller flere barn ?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Me har kombinasjons kalender. Nokre dager små presanger, men hovedvekta er på aktiviteter. Enno er mine så små at aktivitetane begrenser seg litt. Men me har juleverkstad ( ofte ) akedag med kakao og slikt. Ein bytur, muligens eg prøver å få til ein kinotur med eldstemann.


#3

nolo sa for siden:

Alle får 1. desember, lille julaften og julaften. Utenom det åpner de hver tredje dag, og hvis det er godteri i pakken, så er det tre biter, sånn at den heldige må dele. Det fungerer veldig greit. :gave:


#4

Karamell sa for siden:

Vi har hatt annenhver dag, men i år har jeg lyst til å kutte ut helt pga MYE sutring fra eldstemann i fjor pga "dårlige" gaver! :(


#5

Trois sa for siden:

Mine små troll får stort sett bare aktiviteter i år. Etter fjorårets bruduljer med sure unger som mente de fikk feil gaver, feil farge eller bare feil, feil, feil, feil, fant vi ut at vi har tre bortskjemte rakkere som må settes på plass litt.:mad:


#6

Karamell sa for siden:

Akkurat Trois!


#7

Siwa sa for siden:

Vi har snakket om å bare gi gaver på 1.des, lørdager, søndager, lillejul og julaften :jupp:
Så får de en sjokoladekalender utenom :sparke:


#8

Tangina sa for siden:

Her er det annenhver dag. Det hadde vi da jeg var barn, og det var helt fint. I fjor var lillebror for liten, så da fikk pappa i stedet så storebror skulle venne seg til at han ikke skulle ha hver dag. Vi hadde en blanding av aktiviteter og gaver - ganske vellykket.


#9

Hjemmemamma sa for siden:

Her blir det også adventskalender med hovedvekt på aktiviteter.
Her er mange flotte ideer :ja:


#10

Pamina sa for siden:

Stompa har en fin variant med ungene sine, der de får penger noen av dagene, som må gis videre til en veldedig organisasjom som de får velge (usikker på om de velger eller om hun bestemmer) Den varianten skal vi kjøre i år. Like viktig å gi som å få.


#11

Elisabet sa for siden:

Her i huset blir det 72 pakker i år. Jeg er til og med snart ferdig med å handle dem inn, nå er det bare innpakkingen som gjenstår. :knegg:


#12

Bokormen sa for siden:

Vi kommer til å praktisere annenhver dag. :ja: Det passer meg helt utmerket, for jeg synes det er lettere å finne 12 greie småting fremfor 24. Vi legger uansett listen veldig lavt, her er både clementiner, truser og sokker godt mottatt. Leker får vente til juleaften.


#13

løve70 sa for siden:

Nå har vi bare ett barn, men i år kommer vi til å gjøre det sånn at hun får gave hver tredje dag og så får LøveMannen og jeg også ;) Det ble så altfor mye i fjor, så vi var alle tre enige i å gjøre det på denne måten i år.


#14

Svanen sa for siden:

De har hatt hver sin kalender, men etter den store kalender-prosjektet i år blir det en felles. Tenkte vi skulle ha noen felles, og noen hver for seg.
Jeg får begynne å tenke på det om noen uker... Vi pleier å ha en del faste ting: bake pepperkaker, lussekatter og andre julekaker, hogge tre, pynte tre. Litt godteri på lørdager, sokker, truser, penstrømpebukse (kjekt å ha til julaften, de gamle er alltid hullete da...), kanskje noen blyanter, ballonger, hårpynt. Så det blir egentlig ikke så annerledes, bare jeg slipper å lage 3 lapper det står bake pepperkaker, og jeg slipper å pakke inn i papir. De to største hadde kalendere med små lommer, slik at hvis de skulle få et par sokker måtte jeg tegne sokker på en lapp, siden det ikke var i plass i lommene.


#15

Bærekraftig sa for siden:

Jeg har tre barn. Vi kuttet ut gavekalender for to år siden, og det ble godt motatt hos ungene mine. Jeg vil ikke at de få og få og få hver dag frem mot jul, så de velger seg ut en veledig organisasjon som får 500 kr fra dem. Vi har aktivitetskalender, og gutta elsker det! Vi har vanlige førjulsaktiviteter i den, som vi ville gjort uansett, men det er nå knyttet seg stor spenning rundt hva som skal skje hver dag. Guttene vil ikke tilbake til gavekalender, og er veldig glad for at de kan være med på å gi. Det føles så utrolig mye bedre enn å skulle kjøpe over 70 pakker med nips. :ja:


#16

Nessie sa for siden:

Vi har ikke kalender, enda. :niks:
Peder er såpass liten, så vi drøyer til han blir større evt.

Men om vi skal ha en gang så blir det en kalender som enten går på aktiviteter i hovedsak, eller en der hele familien deler. Litt lærdom i det og.


#17

Susse sa for siden:

Det hørtes ut som en god greie !
Skal lufte ideen for min kjære og ungene.


#18

GinaK sa for siden:

Vi dumpet tilfeldigvis innom Cartoon i dag og da var det reklame for legokalender med riddere. Storebror ville ha en sånn. Enkelt og greit. :)
Vi har forresten hatt legokalender til han i flere år, og fra i fjor fikk lillebror også en. Stort hell her og veldig lettvint for meg. Bør vel kjøpe de inn snart før det blir utsolgt overalt...


#19

Susse sa for siden:

Sjekket legokalender i dag jeg også, kan evt. ta ut pakkene og henge de i poser på den store kalenderen i gangen som de har sammen. Var utsolgt der jeg så faktisk. (Sparkjøp)


#20

Smurfine79 sa for siden:

wow, så flink du er. Her går det i en valig julekalender med luker kjøpt på butikk ja. Kanskje til neste år at jeg skal begynne med gavekalender istedet :ja:


#21

Zip sa for siden:

Her blir det kjøpekalender alle. Lego eller lignende.
Nekter å bruke meir enn 2-300 kr på kalender gaver. Syns det blir for voldsomt. Hørt om mange som får dvd, cd o.l. Slike gaver for vente til juleftan.


#22

Mirasol sa for siden:

Her blir det gavekalender på de to eldste. Kommer til å lage to små poser som blir fylt opp hver kveld, enten med aktiviteter eller det som de ønsker seg mest. Snuppa på 3,5 er prinsessejente, så jeg fikk kjøpt en magnetperm med små prinsessemagneter på Nille til kr 49. Storebror på 6,5 er Pokemon-frelst, så til han kommer jeg til å kjøpe en stor pakke med Pokemon-kort (60 stk til kr 169,-) og gi ham 2-3 pr dag. enkelt for mor og lykkelige barn, det er jeg overbevist om!


#23

Angelique sa for siden:

Her og.

Begynte med det da de var fire som skulle ha pakker.

Nå er det bare de to yngste som har pakkekalender, så da er vi tilbake til en pakke til hver hver dag.

Det er småtterier på vanlige dager, et viskelær, blyant og slike ting.
Lille julaften og julaften litt større.
Men, de får julestrømpe julaften morgen, så pakkene i kalenderen er ikke store eller dyre.


#24

Smash sa for siden:

Vi har prøvd gavekalender en gang, og jeg hadde en skikkelig ekkel følelse. Alt for mye gaver, så det har vi ikke gjort flere ganger.
En gang kjøpte jeg ei eske med duplo, slik at hun fikk noen klosser hver dag.

Jeg har endt opp med å gjøre som mamma gjorde for oss. Kjøper en stor pose med smågodter når de har tilbud på Mega, pakker inn en og en, sånn at de får en godteri hver morgen sammen med frokosten. Samtidig som vi spiller julemusikk. De får så lite godterier ellers at jeg gjør dette med verdens beste samvittighet.

Det er den kalenderen som har slått best an hos ungene.

Har sansen for aktivitetskalender, men jeg er en impulsperson, så jeg tør ikke å love bort pepperkakebaking hvis hvis jeg har mer lyst til å gå på besøk/få besøk.

Det å gi penger til veldedighet hørtes ut som en god idè. Må tenke litt på den.


#25

Tertit sa for siden:

Vi har "gavekalender" og de har hver sin kalender. Kalenderen inneholder både gaver og aktiviteter. Aktivitetene slår veldig godt an. Det kan være å lage vokslys, koke drops, lage pepperkaker, lage julepynt, dra på aketur, gå ut med lommelykt etter at det er blitt mørkt m.m Gavene inneholder gjerne sokker, truse/boxer, dusjsåpe, refleks, viskelær, nisse m.m Noen få dager har vi også litt snop i kalenderem.


#26

Avatar sa for siden:

Jeg orker ikke en gang tenke på det. 4 barn.

Må finne på noe annet i år.
I fjor ordnet jeg til 3, og det var mer stress enn glede syns jeg. :nemlig:


#27

Turte sa for siden:

Her er det tre barn i huset, og de deler på en pakkekalender. Noen dager er det fellesgave og andre dager er det gave til den enkelte.

72 pakker er alldeles uaktuelt. :jupp:


#28

Anne C sa for siden:

Det blir legokalender i år, evt playmobil.


#29

Stompa sa for siden:

Her kjøper jeg en Lego Castle-kalender til Herremannen og sannsynligvis en Littlest Pet Shop-kalender til Frøkna. Åpner, legger i litt for ca halvparten av dagene og de andre dagene får de 10 eller 20 kroner hver som vi samler opp og sender til Leger uten grenser som Pamina nevner lenger opp. Dvs. at ca halvparten av innholdet i kjøpekalendrene blir til overs, så får jeg vurdere om de skal få det på julaften eller om jeg skal ta vare på det og dele det ut ved ei passende anledning en annen gang. Husker ikke hva jeg gjorde i fjor.

Jeg har prøvd meg på aktivitetskalender, men jeg klarer ikke å planlegge ting som pepperkakebakst osv. Må ta det en dag det passer sånn, helst i helger, men da har jeg i tillegg det problemet at mange helger i adventstida faller bort fordi ungene er hos faren. I fjor var de bare hos meg ei av helgene i adventa.


#30

Anne C sa for siden:

Nå har jeg bestilt Playmobil kalender til gutta.....


#31

Susse sa for siden:

Lurer på om jeg skal kjøpe en legokalender som gutta kan dele på, og en litt mer dillete en til Ruska. Hvor får en tak i disse her da ?
Så er planen å dele opp i allefall. Noen lapper har mine pleid å få også, gjerne i helgene når vi skal lage ting eller forberede noe. f.eks bakedag med venninna mi og hennes unger, pynting av huset, kjøp av juletre, bake lussekatter osv.
Tror vi går for nolo sin løsning hvis vi klarer å få vesla til å forstå at ikke alle skal få gave hver dag.


#32

Bærekraftig sa for siden:

Jeg har en sånn bildeholder med klipe, og små konvolutter med aktiviteter i. Jeg klarer heller ikke planlegge for 24 dager (og noen dager går bort når de er hos faren sin), så jeg har en konvolutt pr.dag, og kan være litt impulsiv.

I vår aktivitetskalender har jeg også noen dager som jeg har "tigget" aktiviteter i lag med besteforeldre, tanter og gudforeldre. Så en dag kan være bakedag hos bestemor, middag hos tante, kafebesøk med gudmor, kino med bestefar osv. Jeg har heller ikke alle dagene felles, så gutta får aktiviteter hver for seg.


#33

Go\jenta sa for siden:

Sånn kommer vi til å gjøre det også.:)


#34

Lykken sa for siden:

Vi har hatt kalendergave de siste årene, farmor laget den som pakkene bare skal henges på.
Men jeg vurderer veldig sterkt iår å kutte det ut. Det tar altfor mye tid og penger på 48 gaver, og jeg merker en altfor stor gavemetthet når julaften kommer. Da har de lizzom pakket opp en gave hver eneste dag i 24 dager, og jeg merker en viss bortskjemthet.


#35

Mor til 4 sa for siden:

Vi kjøper som regel en ferdig kalender på butikken. Håper vi får tak i legokalender i år.


#36

Hyacinth sa for siden:

Nå banner jeg kanskje i kjerka, men det får bare være. Jeg synes det er helt vilt å kjøpe 72 (eller 48, for den saks skyld) gaver til en kalender. Det er mange grunner til det. Men det viktigste er: Hva lærer vi ungene? En annen faktor er at det nødvendigvis må bli dyrt. Det tredje er at jeg ikke vil ha huset fullt av smått plastikkræl. Ikke vil jeg at de skal spise godteri hver dag heller.

Jeg er helt enig.

Vi kjører aktivitetskalender. Det er ikke stress, men ting vi likevel gjør. Jeg hars tor sans for adventskalender som fenomen, men som sagt ikke for dette gavehysteriet. Gaver hører julaften til.


#37

Hyacinth sa for siden:

Det er jeg enig i. Derfor venter jeg lengst mulig med å legge lappen i. Den blir som regel lagt i kalenderlommen kvelden i forveien.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.