Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips: Ødelagt vaskemaskin og tørketrommel

#1

Aiza sa for siden:

I en lengre periode har tørketrommelen levd sitt eget liv og virket når den følte for det. Fant så ut at det er ett stort hovedfilter som skal renses med jevne mellomrom, fant også ut at når filteret fjernes så oppdages det en gang bakover i maskinen. Stakk hånden inn og oppdaget masse vann blandet med lo. Tok en klut og stakk hånden inn (dro ut kontakten først) tørket så gjentatte ganger opp gørret. NÅ VIRKER maskinen helt problemfritt. Fortalte dette til en nabo og hun sa at vaskemaskiner har ett tilsvarende filter. Fant dette i front av maskinen og det var også fult av lo samt steiner, en knapp og snipp-plastikk "dings".

Kjenner en polsk mann som er meget flink til å gå på resirkuleringsstasjoner, han har blant annet funnet en tilsynelatende ny støvsuger. Kastet pga. tett rør! Flott Miele vaskemaskin. Kastet pga. defekt dør. Løsning: finne annen dør og bytte med Miele sin defekte. Maskinen virker perfekt.


#2

Ekorn sa for siden:

Hjertelig takk for meget nyttig informasjon. :snill:


#3

Tertit sa for siden:

:knegg:


#4

Perhonen sa for siden:

Er slett ikke alle som vet om dette. Ikke lenge siden naboen min ville kaste sin tørketrommel av samme årsak...Kondensfilter..hæh..hva var det.

Venninna mi ville ringe etter reperatør da vaskemaskinen stoppet for litt siden også. Mja..har du sjekket lofilteret foran på maskinen? Næ, hva var det for noe... Der var penger nok til en liten ferietur der inne, spiker og stifter og gud vet hva.
Likedan på jobb..de ville bytte vaskemaskin fordi pumpen ikke virket. Den fikk ikke av seg vannet. Det lofilteret det var heslig det... grøss.

Av og til undres jeg...leser ikke folk bruksanvisningen....:)


#5

mrc sa for siden:

Hadde et realt oppgjør med tørketrommelen vår for ikke så lenge siden. Har med ventilasjon ut. Det vanlige filteret tar vi såklart etter hver runde, men det er alltids litt støv som faller ned når man tar ut filteret, eller på noe vis kommer seg "ned i systemet". Med biffstrimle-steke-klipe-greie, lommelykt og støvsuger ble det en del store håndfuller med støv/lo som man fikk ut av maskinen. Bare i slangen som kommer mellom maskin og ventil var det på et par år blitt svært store ansamlinger av støv.

Resultatet er at maskinen blir ferdig raskere og strømforbruket går ned....


#6

Aiza sa for siden:

Har vi blitt så bekvemmelige at vi ikke orker å lese bruksanvisningen? Eller har el-varer blitt så billige at det er billigere å skaffe ny enn å tilkalle reperatør?


#7

Teofelia sa for siden:

Lese bruksanvisningen, kanskje …? :)


#8

Optimist sa for siden:

Eh- dette hovedlofilteret fant jeg her i høst også... :sparke:
Syntes trommelen brukte så forferdelig lang tid (og mye strøm!) på å tørke klærne, og jeg skal si deg den ble sitt gode, gamle jeg igjen etter at dette filteret var rent igjen! Det var ubeskrivelig heslig! :nemlig:


#9

pulverheksa sa for siden:

Lenge siden jeg brukte tørketrommelen nå, men mener jeg har et lys som lyser når jeg trenger å rense de ulike filtrene.

Hvordan renser dere foresten det hovedfilteret (ikke lofilteret)?


#10

Teofelia sa for siden:

Det som står i vår maskin kan skylles i rennende vann.

#11

Siwa sa for siden:

Hovedfilteret i tørketrommelen bør rengjøres hver 2-3 mnd :blunke:


#12

Siwa sa for siden:

Jeg spyler hovedfilteret i hageslangen om sommeren og i dusjen om vinteren :jupp:


#13

Maxine sa for siden:

Finnes det hovedfiltre i hageslangen og i dusjen også? :blafre:


#14

Karamell sa for siden:

Vår tørketrommel lager all verdens ulyder nå og høres ut som et fly som letter.
Jeg tok ut hovedlofilteret og tørket vann og lo i store baner og trodde det skulle gjøre susen, men den gang ei... Ulyden er like ille og da vi tømte hovelofilteret kom det ut 5-6 plastdingser som ser ut som de er knekket av noe. :gruble: Lyset for lofilter sluttet å lyse, men maskinen er like defekt.


#15

Siwa sa for siden:

Ja, viste du ikke det :dulte:

Spyler altså hovedfilteret til tørketrommelen i hageslangen eller i dusjen :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.