Ovnsbakt kyllingfilet med feta og soltørket tomat Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk kyllingfilet
100 g soltørket tomat
1 glass fetaost
2 sjalottløk
1 potte basilikum
1 hvitløk
2 dl kyllingbuljong (utblandet)
2 dl basmatiris
1 sitron
<strong>Fremgangsmåte:</strong>
Del opp tomatene, sjalottløken og hvitløk i små biter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Legg kyllingen oppå, og ha fetost og basilikum på toppen. Hell kllingbuljongen i formen.
Ha i ovnen i ca. 20 min. ved 180 grader.
Kok risen som angitt på pakken, press saften av en halv sitron over før servering.
Serveringstips:
Prøv med forskjellige typer ost, gjerne parmesan, cheddar eller en blåmuggost. Eller hva med blanding av flere typer ost? Som saus kan du ta et beger med rømme og blande med et par spiseskjeer grov sennep, og ha i resten av basilikumen.
Kyllingfilet flatbankes og fylles med en blanding av feta soltørket tomat og pesto.
Stekes i ovn. Ost legges oppå de siste ti min av steketiden som er 20 min.
Servers med bugur kokt i hønsebuljong og ruccolasalat. Jeg har også noen ganger bakt asparges med baconsurret rundt og dryss av parmasan over. :nam:
Jeg elsker kylling, jeg elsker feta og jeg elsker soltørket tomat. Og hvitløk, og sjalottløk. Og sitron. Og resten av ingrediensene i oppskriften. Ser ut til at jeg må prøve denne ja!