Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I dag prøver vi denne: ovnsbakt kylling med feta

#1

Hønni sa for siden:

Ovnsbakt kyllingfilet med feta og soltørket tomat

Antall porsjoner: 4
Ingredienser:

4 stk kyllingfilet
100 g soltørket tomat
1 glass fetaost
2 sjalottløk
1 potte basilikum
1 hvitløk
2 dl kyllingbuljong (utblandet)
2 dl basmatiris
1 sitron

                                                     <strong>Fremgangsmåte:</strong>
         Del opp tomatene, sjalottløken og hvitløk i små biter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Legg kyllingen oppå, og ha fetost og basilikum på toppen. Hell kllingbuljongen i formen.
        
        Ha i ovnen i ca. 20 min. ved 180 grader.
        
        Kok risen som angitt på pakken, press saften av en halv sitron over før servering. 
        
        Serveringstips:

Prøv med forskjellige typer ost, gjerne parmesan, cheddar eller en blåmuggost. Eller hva med blanding av flere typer ost? Som saus kan du ta et beger med rømme og blande med et par spiseskjeer grov sennep, og ha i resten av basilikumen.


#2

Hønni sa for siden:

Håper det blir godt. Vi skal feire lillesøster med 10 til bords så det bør bli bra.
Jeg har lagt miniplommetomater under kyllingen også.


#3

Kneazle sa for siden:

Det der jo bli godt! :nam:


#4

Lilleville sa for siden:

Det tenkte jeg og!

Tror jammen jeg må prøve den oppskriften selv en dag :ja:


#5

Señora sa for siden:

Det der må jo bli godt ja, jeg tror jeg stjeler oppskriften. Så også ut som god klubbmat.


#6

amylin sa for siden:

Gi beskjed hvordan det smakte! Det hørtes veldig godt ut.


#7

Joika sa for siden:

Jeg pleier lage en ganske lik versjon.

Kyllingfilet flatbankes og fylles med en blanding av feta soltørket tomat og pesto.
Stekes i ovn. Ost legges oppå de siste ti min av steketiden som er 20 min.

Servers med bugur kokt i hønsebuljong og ruccolasalat. Jeg har også noen ganger bakt asparges med baconsurret rundt og dryss av parmasan over. :nam:


#8

LilleT sa for siden:

Det må da være godt! :nam:


#9

Hønni sa for siden:

Alle var fornøyde, store og små. Det var kjempegodt!

Steketiden var vel snau. Det dobbelte var mer reelt, men jeg hadde store Gullfåglen fileter.


#10

Niobe sa for siden:

Denne tester jeg til middag i dag!


#11

Hønni sa for siden:

Vi har denne retten ofte. Alle i familien elsker den.


#12

Niobe sa for siden:

Gikk ned på høykant! Takk for tips!


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker kylling, jeg elsker feta og jeg elsker soltørket tomat. Og hvitløk, og sjalottløk. Og sitron. Og resten av ingrediensene i oppskriften. Ser ut til at jeg må prøve denne ja!


#14

Hønni sa for siden:

Vi har denne i dag igjen da jeg spontaninviterte venner til søndagsmiddag. Enkel å lage til mange!


#15

Mandarin sa for siden:

Har du den sausen til da? Varmer du sausen? :flau:


#16

Bille sa for siden:

Takk for tipset Hønni, den høres utrolig god ut! Og enkel ja?


#17

Tilde sa for siden:

Må prøves ut.:nikker: Takk for tips.


#18

Siri sa for siden:

Denne må prøves i morgen! :riktig:


#19

Hønni sa for siden:

Den er superenkel. :jupp:
Buljongen, med løk, tomater og hvitløk blir en genial saus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.