Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veldedige julegaver

#1

Bærekraftig sa for siden:

Hva synes du om å få veldedige julegaver og gir du det selv?


#2

Dragen sa for siden:

Jeg syns det er helt supert å få. Vi har jo alt vi trenger. Gir det gjerne bort selv også.


#3

Lykken sa for siden:

Hva er veledige? Mener du veldedige?


#4

annemede sa for siden:

Helt toppers.


#5

Aminta sa for siden:

Det lurte jeg og på.

Og jeg skal bare anta at det er veldedige, og det bruker vi mye. Vi feirer ikke tradisjonell jul, og ingen voksne får julegaver. Her går det i veldedige gaver. Alle har det de trenger, evnt. så kjøper de det selv. Vi synes det er supert å få også.


#6

Mikkeline sa for siden:

Jeg synes det er kjekt å både få og gi.

Men jeg må være så ærlig at jeg synes det er hyggelig om det kommer i en grei blanding. Jeg er fremdeles så barnslig at jeg gleder meg stort over gavene som ligger under treet. Om det "bare" var høner og geiter, så er jeg ikke sikker på om entusiasmen hadde holdt hele julaften.


#7

Bærekraftig sa for siden:

Om du ikke skjønner, så trenger du ikke svare. :knegg:


#8

Lykken sa for siden:

Neivel.


#9

Bærekraftig sa for siden:

Vi fikk "bare" en veldedig gave i fjor, selv om det sto på ønskelista. Jeg tror kanskje man er litt redd for å gi slike gaver, for man er redd mottaker skal bli misfornøyd? Jeg kommer i år til å gi flere slike gaver, ikke bare "høns og bestemødre", men også leker, julepynt ol. fra nettbutikkene til Unicef, Plan, Sally Ann.


#10

Tertit sa for siden:

Jeg hverken får eller gir veldedige gaver.



#12

Niobe sa for siden:

Kjekt å både få og gi. :ja: Vi ga geiter, kyllinger og den slags (Kirkens Nødhjelp, var det?) til voksne venner i fjor, og det ble veldig godt mottatt.


#13

Fibi sa for siden:

Veldedige julegaver er helt topp, synes jeg. :jupp:


#14

Kneazle sa for siden:

Vi har nå et helt gjennomført julegavesystem hvor størsteparten av julegavepotten i familien går til veldedigen formål. Det er "lov" til å gi små, billige, personlige/kreative gaver ved siden av, for de som liker å legge en fysisk pakke under treet. Hele familien, inkludert svigers og gamle oldeforeldre er med på ordningen. :stolt:


#15

Ine sa for siden:

Sambo var inne på å gi det til søsken med koner, og nevøer, samtidig som vi ville ønske oss det selv fra disse. Men pga at vi ikke visste hvordan det ville bli mottatt har vi valgt å gi gave til de (altså ting).

Selv kjenner jeg at jeg gjerne kunne fått det, byr meg litt i mot og gi og få kanskje ting som stort sett ikke blir brukt når vi kunne gitt og fått veldedige gaver.


#16

Skilpadda sa for siden:

Det ville vært helt fint å få noe sånt. Jeg har aldri gitt det bort selv, og kommer neppe til å gjøre det heller, men nå har vi liten familie og kjøper bare ting vi synes det er morsomt å kjøpe og som vi tror mottageren vil bli glad for. Hadde vi hatt mange å kjøpe til som ikke ønsker seg noe og ikke trenger noe, kunne vi sikkert vurdert det. Jeg bruker en del penger på veldedighet, og gjerne en tusenlapp ekstra i julen - jeg føler ikke at jeg "trenger" å bruke av julegavebudsjettet.


#17

DM sa for siden:

Jeg synes det er en grei og fin ting til dem som har alt og ikke ønsker seg noe. Men jeg har ikke noen slike rundt meg som jeg kjøper gaver til, vi har ikke alt, og jeg har masse jeg trenger, så jeg sitter pris på å få gave til meg selv når jeg feirer bursdag eller jul.


#18

Irma sa for siden:

Jeg har aldri fått eller gitt veldedige julegaver, men hadde jeg fått det antar at jeg ville blitt glad for det. Det kommer kanskje litt an på fra hvem og i hvilken situasjon? Jeg har hørt folk som har fått en kort fra arbeidsgiver hvor det står at det er gitt en felles slump til et veldedig formål framfor oppmerksomhet til jul f.eks, og det synes jeg høres småtrist ut. Selv om jeg er aldri så for å gi til veldedige formål.


#19

livit sa for siden:

Synes det er greit , har allerede bestilt endel fra Unicef.


#20

Anne C sa for siden:

Jeg er nok ikke helt der enda. Jeg er så barnslig at jeg digger å få gaver. Men jeg hadde ikke blitt sur om jeg hadde fått det. Men jeg ville ikke ønsket meg en sau eller noe dyr, og jeg hadde heller ikke gitt det bort. (Når jeg tenker meg om kunne jeg godt ha ønsker meg en fjernadoptert kenguru eller koala eller noe sånt... )


#21

Blåbær sa for siden:

Til voksne ok, men gjerne med en liten ting ekstra til.
Hjemmelaget snop, mat eller lignende. Har aldri fått en slik gave selv, men hadde vert ok å få også.


#22

Susse sa for siden:

Jeg gav bort både høns, geit og griser i fjor og det ble veldig godt mottatt ! Gav det til mamma, mormor, voksne kusiner og andre jeg vet setter pris på slike ting. Ved siden av fikk de lys som ungene hadde laget.
Jeg har såvidt begynt å planlegge årets gaver. Hadde håpet å finne noe annet i samme gata.
Hvis jeg selv får en slik gave blir jeg veldig glad !


#23

Ru sa for siden:

Det er jo perfekte svigermor-presanger. Jeg mener; en utedo? :knegg:

Jeg hadde bare blitt glad.


#24

Isolde sa for siden:

Jeg fikk en tankevekker når vi diskuterte disse gavene på skolen. Og har enda ikke helt bestemt meg hva jeg mener. Vi diskuterte ganske mye rundt hvordan vi ser på de "trengende" når vi kjøper en "bestemor" til de osv. Er vi da likestilt med de forsatt, eller ser vi ned på de?

Gaver fra butikkene til UNICEF osv synes jeg er helt topp. Det er jo hjelp til selvhjelp.


#25

Kneazle sa for siden:

Å kjøpe en bestemor!? Den var ny for meg. Jeg kan være enig i at formuleringen var litt uheldig. :rolleyes:
Poenget med f.eks. KN's veldedige julegaver er jo faktisk bare at pengesummen blir konkretisert for oss, noe som kanskje bidrar til mer giverglede. De forskjellige summene tilsvarer dét det vil koste å kjøpe en geit til en familie, en brønn til en landsby eller skolemateriell til en hel skoleklasse, for å nevne noe. Det viser oss jo bare at pengene vi bidrar med, faktisk utgjør en stor forskjell. Jeg føler nesten av målet helliger middelet når det gjelder å vekke folks bevissthet og vilje til å gi. Hvis folk er villige til å åpne lommeboka si for å kunne gi bort en bestemor, så hvorfor ikke. Det er snakk om liv eller død.


#26

Filifjonka sa for siden:

Nei, jeg kjøper ikke den typen gaver. Det føles ikke riktig med veldedighet på vegne av andre.


#27

Mandino sa for siden:

Syns det er helt topp - både å gi og få. I år blir det veldedige gaver til oldeforeldre og besteforeldre + tanter og onkler (i tillegg får alle en hjemmelaget bildekalender) til jul. Vi gir gaver til samme formål - Tano trust, som er et norsk/Tanzaniansk bistandsprosjekt.


#28

007 sa for siden:

Jeg kjøper ikke sånne gaver. Jeg vet ikke om mottakeren ville satt pris på en geit eller en utedo, og det er ikke helt min stil. Dersom mottakeren hadde gitt beskjed om at de har alt og ikke ønsker seg noe ville jeg selvsagt vurdert det.
Jeg har langt fra alt jeg trenger, så jeg ønsker meg gaver og gir til veldedighe formål når det passer meg.


#29

Skremmern sa for siden:

Sånn er det her også. Akkurat til jul gir vi gaver til hverandre.


#30

rine sa for siden:

Jeg får gjerne slike gaver. Om man har alt man trenger er vel et definisjonsspørsmål, men jeg tør tippe at de fleste av oss har det :vetikke: ?
Litt vanskeligere å gi slike gaver, gir de til de minst materialistiske familiemedlemmene og noen venner. Aldri til barn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.