Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å strikke strømpebukse

#1

Fibi sa for siden:

Er det vanskelig? :blånn: Har noen en enkel oppskrift?

Jeg har et hespe totråds merinoull fra Nøstebarn jeg vil bruke til noe. En strømpebukse til minsten hadde jo vært noe. :jupp:


#2

Dragen sa for siden:

Strikk lapper til meg, så skal jeg kjøpe strømpebukser til ham. :værsågod:


#3

Guava sa for siden:

Jeg ville ikke brukt det til strømpebukse tror jeg. Den vil nok bli ganske så slitt fort. Totråds fra Nøstebarn er ganske tynt og med mindre du strikker med supertynne pinner så blir resultatet veldig løst i seg.


#4

Fibi sa for siden:

Jeg har pinner i str 2. Hva kan jeg bruke det til, da? Sokker? :blånn:


#5

Guava sa for siden:

Sokker bør du strikke med dobbelt tråd.
Voksejakke kan strikkes med enkel tråd. Den er veldig lett å strikke. En strikket jakke gjør det ikke noe om ikke er så sterk, da den gjerne brukes som et mellomplagg om vinteren.
Skjerf er også en mulighet.

Hjelmluen blir også veldig bra med det garnet.


#6

Fibi sa for siden:

Har forresten oppskrift på et tykkere garn også, så jeg tar gjerne imot oppskrift på strømpebukse likevel, altså. :jupp:


#7

Guava sa for siden:

Å strikke ribbebukse vil jeg tro er bedre enn strømpebuksen siden den også blir noe tykkere. Jeg tror kanskje jeg har oppskrift på strømpebuksa til Nøstebarn et sted. Jeg syntes den virket veldig vanskelig :sparke:


#8

Fibi sa for siden:

Hvordan strikker jeg ribbebukse? :blånn: Altså, jeg vet jo at jeg må strikke annenhver rett/vrang fra ankel og opp til skrittet, men hva gjør jeg etter det? Feller av slik at det blir en åpning på den ene siden, strikker en til maken, og syr dem sammen? Må kanskje felle litt øverst slik at den ikke blir for løs da, kanskje? Eller, om jeg strikker den litt lengre, så kan jeg jo strikke "seler" til. :gruble:

Jaja, det er jo lov til å drømme at jeg får det til. :knegg:


#9

Kate sa for siden:

:fnis:


#10

Guava sa for siden:

Jeg har strikket ribbebukse i Smartgarn en gang. Nøstebarns oppskrift kjenner jeg ikke til.
Den oppskriften jeg brukte var veldig enkel. Jeg strikket ovenfra og nedover. I livet strikkes kant som det settes strikk i. Jeg husker ikke helt detaljene, men det var noen økninger bak fordi rompa skal være videre. Etter en stund delte jeg i to og strikket beina. Når beina strikkes felles det litt etterhvet slik at buksa blir smalere nede enn rundt lårene. elendig til å forklare
Denne oppskriften var i alle fall helt bankers. Jeg vil tro at Nøstebarns oppskrift også er enkel på ribbebukser. I hvert fall enklere enn strømpebukseoppskriften som jeg tok skrekken av bare jeg leste gjennom den.


#11

Fibi sa for siden:

Oppskrift? :blånn: Jeg er totalt idiot på oppskrifter, og fatter ikke bæret. :knegg:

Hadde vært greit å kunnet strikke en uten for mye fiksfakserier som strikk i livet og sånn. Da må jeg jo kjøpe strikk, og det er jo kjempetiltak. :knegg:


#12

Guava sa for siden:

Strikk i livet er mindre fiksfaks enn å ha seler eller annet som skal holde buksa oppe erfart. Det gjør du enkelt med å bare brette kanten og sy sammen, putt strikket gjennom og stram til det er passe.

Det er nok smart å bruke oppskrift til bukser uansett. Bukser bør være litt videre bak enn framme og det er mest praktisk å ha dem smalere rundt leggene enn rundt lårene.

Jeg må legge til Fibi at jeg lærte meg å strikke da jeg var 30. Jeg la inn en tråd på et forum faktisk og spurte om nettsteder hvor jeg kunne lære å strikke. Jeg er temmelig dum når det gjelder strikking, men ribbebukse var ganske forståelig. Gensere og slikt har jeg gitt opp for lenge siden.


#13

pulverheksa sa for siden:

Nøstebarngarnet er deilig til tynne trøyer og bukser. Ribbebuksen er deilig og står på min ønskeliste om jeg finner noen som er villig til å strikke en for meg. Ellers liker jeg både undertrøyene og langermet genser i det garnet, det bruker jenta mi året rundt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.