Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brukte julegaver?

#1

Mirasol sa for siden:

Er det mulig å gi bort brukte ting som julegaver?
Ville du gjort det selv?
Hvordan ville du reagert om du fikk noe brukt i gave?

Min bestemor ønsker seg en postkasse til jul og vi har en meget pent brukt stående i boden (ble byttet ut pga at det ble bestemt at alle naboene skulle ha lik i sin tid :himle: ). Nå lurer jeg på om det er greit å gi en brukt gave til jul? Er det helt forkastelig, er det litt i tiden å være miljøvennlig eller kommer det helt an på hva det gjelder? Tenker da på litt større, pent brukte ting, ikke en halvbrukt dusjsåpe eller en loslitt genser.

Mine egne barn har jeg ingen skrupler på å gi brukte gaver til. Mellomstejenta får en ubetydelig brukt lekegård kjøpt her inne, og storebror får etter alt å dømme en Nintendo DS med brukte spill. (Det er mulig at konsollen blir ny og at spillene blir brukte)

Andres barn har jeg svært høy terskel på å gi bort brukte gaver til, tror rett og slett ikke det er noe særlig populært i min familie.


#2

Tertit sa for siden:

Tror ikke jeg ville gitt bort en brukt postkasse. Hadde føltes feil for meg, men gjenbruk er jo ganske in nå. :vetikke:


#3

Left sa for siden:

Jeg ville blitt veldig glad tror jeg, for sannsynligheten for at det var en dyr ting ville vært ganske stor - ergo hadde jeg aldri forventet å få det - så ja, jeg tror jeg ville blitt glad ja :)
Jeg hadde hatt null skrupler på å kjøpe brukte spill etc i gave til gutta mine.


#4

Pebbles sa for siden:

Nesten umulig å svare på...

Noen er jo uendelig sære når det gjelder gaver - har detaljerte ønskelister til seg og sine, alt må kunne byttes, skal koste minst så og så mye - og må for all del ikke være gjenbruk av en gave, for den må være plukket ut spesielt med deres barn i tankene :S

Selv synes jeg det er temmelig ufint å stille store og spesifikke krav til gaver som skal gis til meg og mine. Pent brukte gaver ville vært helt fint.


#5

Mirasol sa for siden:

Ja jeg vet heller ikke helt hva jeg føler, men postkassen ser helt ny og ubrukt ut altså, men den kommer altså ikke pakket inn i plast og papp og dilldall.


#6

Tertit sa for siden:

Syns gavene Majmor skulle gi til barna til jul var flotte. Kunne godt gitt pent brukte, kostbare ting til mine barn. Ei pent brukt postkasse til min bestemor, det hadde jeg nok stått over. Syns det kommer litt an på hva og til hvem egentlig.


#7

Pebbles sa for siden:

...og det står for meg som helt meningsløst at en pent brukt postkasse skal stå i garasjen deres når den kan komme til nytte hos bestemor.


#8

Tertit sa for siden:

Bestemor hadde nok fått den, men ikke til jul.


#9

Mauser sa for siden:

Jeg ville blitt glad for å få noe jeg ønsket meg, og hadde det vært brukt - desto bedre. Ungene får brukte ski etc, og gjerne til jul/bursdag. Til andre blir det straks vanskeligere.

Det finnes for mye nytt ræl i verden.


#10

Beathe sa for siden:

Hvis det er det hun ønsker seg, og du har en stående - hvorfor i all verden ikke?
Min bestemor ville blitt overlykkelig av å få en brukt versjon av noe hun ønsker seg fremfor at jeg skulle brukt mye penger på noe nytt.


#11

Mandarin sa for siden:

Kanskje du kan få malt den og laget den unik og fin til bestemoren din?
Jeg liker ideen om brukte ting. Bestemødre liker vel også ofte slikt?


#12

Guava sa for siden:

En postkasse som ser ny ut hadde jeg glatt kunne gitt i gave hvis jeg visste at en person ønsket seg en postkasse. Det hadde vært ganske så meningsløst å kjøpe en nesten identisk ny da.
Nå vet jeg at dersom en i min familie hadde ønsket seg postkasse så hadde de tenkt det samme. Ingen risiko.

Brukte spill kunne jeg veldig gjerne gitt til ungene mine.

Jeg synes det er verre med en del andre brukte ting. Jeg måtte være rimelig sikker på at personen hadde synes det var greit.


#13

Tertit sa for siden:

Skjønner at det er jeg som er sær her :knegg:


#14

Tammen sa for siden:

Selv synes jeg brukte ting i gaver er en super ide. Har tenkt på det før, hvor glad jeg f.eks hadde blitt for en brukt bok i gave. Bøker kan være ganske dyre, og bøker man har lest leser man kanskje ikke igjen. Hvorfor ikke gi dem videre? Jeg elsker å lese, og spesielt om noen andre jeg kjenner har lest samme boka og gått god for den. Ja, jeg hadde blit kjempeglad. :D

Men, en brukt postkasse. :gruble:
Synes det er litt vesentlig å se ann personen, og postkassen (ser den brukt ut?). Min gamle bestemor ville sikkert ha likt å få en brukt gave, men hennes søster hadde nærmest blitt fornærmet. En gave skal jo være hyggelig, så jeg ville nok ikke gitt noe slik til henne.

Kanskje jeg hadde gitt den til henne som en hyggelig overraskelse, for så å gi henne en liten ny ting til jul, eller gitt henne postkassen som "ekstra" til noe annent nytt (ikke noe stor ting).


#15

Pebbles sa for siden:

:nemlig:


#16

Tertit sa for siden:

Det syns jeg var en god ide!


#17

Beathe sa for siden:

Du kan jo også kjøpe en liten ting (evt konfekt eller annet godis) å putte oppi postkassa?


#18

Sansa sa for siden:

I fjor fikk jeg et gammelt, brukt servise av min mor. Hun hadde funnet det i en brukthandel, og jeg ble i hvert fall veldig glad for det! Så til henne kunne jeg nok gitt noe brukt. Til andre hadde jeg nok hatt mer skrupler, men skulle ønske det ikke var sånn.

Jeg har også gitt en brukt kaffekjele til min bror, kom jeg på nå. Det var en kaffekjele som vanligvis koster mye penger å kjøpe ny. Jeg kjøpte den for 30 kroner i en brukthandel. Den ble skrubbet og pakket pent inn. Han visste at den var brukt da. Det virker som om han har brukt den mye, så jeg tror ikke han reagerte negativt på det.


#19

Tammen sa for siden:

Da hadde jeg gitt den. Den plasten, pappen osv kan hun vel ikke bry seg noe om ( om hun ikke får flere postkasser, og må bytte den fra dere :p).


#20

Mandarin sa for siden:

Også en god idé!:ja:


#21

Guava sa for siden:

Hvorfor er det ikke hyggelig å få en ting man ønsker seg?

Jeg synes det er knallhyggelig å få ting jeg trenger eller ønsker meg.


#22

Mandarin sa for siden:

Enig med Hattifnatten ! :nemlig:


#23

007 sa for siden:

Jeg ville fått noen til å male/dekorere postkassen - det liker ofte bestemødre.
Noe slikt:


#24

Mirasol sa for siden:

Genialt egentlig! :noterer flittig: Sammen med et skohorn for det trenger hun også veldig!


#25

Pebbles sa for siden:

Har lyst til å gjenta meg selv.
Jeg synes det er SÅ ufint å bli sur eller fornærmet for en gave man får! Er det i det hele tatt lov når man er over 5 år??


#26

Nenne sa for siden:

Hvorfor skulle det være feil å gi bort noe hun trenger som ser fint og nytt ut? :confused:


#27

Tammen sa for siden:

Jeg synes også selv det er knallhyggelig, men vet at min gamle grandtante ville ha blitt svært fornærmet om hun fikk en brukt gave da hun levde. Synes ikke det hadde vært rett å gi henne en gave hun ville reagert så negativt på. Det var poenget mitt, at man må se ann mottageren.


#28

Pelikan sa for siden:

Det var det jeg også skulle svare, men du var før meg. Kjempegod idè synes jeg. :jupp:


#29

Mor til 4 sa for siden:

Mellomste gutten her fikk en brukt julegave av oss i fjor, en modeljernbane som han hadde ønsket seg ganske lenge, fikk tak i en brukt på finn.no


#30

Sue sa for siden:

  1. Giveren har noe h*n ikke trenger lenger og Mottakeren ønsker seg akkurat dette
  2. Giveren har noe h*n ikke trenger lenger og vet ikke om Mottakeren trenger dette, men Giveren vil gjerne bli kvitt det.

Synes det er stor forskjell på å gi bort brukte ting utfra disse kriteriene.

Pakk inn postkassen i pent silkepapir - kanskje med et abonnement på et blad el hun liker oppi postkassen. Flott gave, det.


#31

Martis sa for siden:

Dette er egentlig veldig vanskelig. Jeg for min del har noen ganger fått brukte gaver fra foreldre og besteforeldre, da jeg heller ønsker meg noe kunst eller bruksgjenstander fra dem enn noe de har kjøpt. Junior har aldri fått noe brukt i gave fra oss, men fra mannens søskenbarn har han noen ganger fått ubetydelig brukte klær og jeg reagerer egentlig ikke noe på det, hun er enslig og har dårlig råd, men insisterer på å fortsette med julegaver... Jeg har aldri gitt brukte gaver. Eller jeg har regiftet et par gaver opp gjennom tidene da, men de har ikke vært brukt. :o

Jeg tror at en bestemor ville satt mer pris på en postkasse du hadde laget, selv om den er brukt, enn en kjedelig grønn ny en. I allafall ville mine besteforeldre gjort det.


#32

Maya80 sa for siden:

Synes att man da fint kan klare seg uten noe gave, så slipper man og erge seg...


#33

LaLuna sa for siden:

100 % enig med deg.


#34

Mandino sa for siden:

Din bestemor ønkser seg postkasse og dere har en ubrukt i boden - selvfølgelig kan dere gi henne den. Syns det er flott at ting blir brukt i stedet for å ruste bort på et loft. Vi kjøper mye brukt på nettet da det er unødvendig å alltid kjøpe nytt.


#35

løve70 sa for siden:

Jeg ville gitt henne postkassen, men ikke i julegave.


#36

Bluen sa for siden:

Jeg ville gitt bort postkassa, men ikke som julegave.

(Ha-ha, først etter å ha postet så jeg forrige innlegg. løve70 - jeg skylder deg en pent brukt øl!)


#37

Tertit sa for siden:

Dette handler for meg om hva jeg ville gitt bort. Det ville for meg vært feil å gi bort en brukt postkasse i julegave, om den var aldri så fin. Her skrives det masse om gjenbruk og det å være miljøvennlig. Hvorfor da bytte ut en fullt brukbar postkasse?

Jeg vet ikke hvordan jeg ville reagert om jeg fikk en brukt ting i julegave. Det kom veldig an på hva og fra hvem.


#38

Tertit sa for siden:

Beklager Maimor, så nå at dere måtte bytte postkasse fordi alle skulle ha like. :sorry:


#39

Blåbær sa for siden:

Hvis jeg hadde dekorert den hadde jeg gidd den som julegave.
Hvis ikke hadde jeg gidd den, men ikke som gave.

Til egen familie (les: mann + barn) er terskelen for å gi brukte gaver lavere enn til andre.


#40

turi sa for siden:

Gi den i julegave, og putt en flaske med vin oppi, så blir hun nok glad uansett!!

Ja til gjenbruk!!


#41

Shamu sa for siden:

Min terskel med å gi bort brukt gaver, er skrekken for at de skulle ville bytte det, og da ikke kan.. Jeg ville syns det var kjempeflaut. Og ja, jeg vet det er jeg som er teit.
Jeg hadde blitt superglad om jeg fikk pent brukte bøker eller klær til jul, men jeg hadde ikke turd å gi det selv.


#42

Enhjørning sa for siden:

Jeg syntes idéen om å dekorere postkassa og kanskje legge noe i tillegg oppi, var god.
Jeg kunne nok funnet på å gjøre noe sånt.
Jeg har gitt bort en pent brukt topp, kjøpt på nett, til ei venninne i bursdagsgave en gang.
Dette fordi akkurat den toppen bare ropte navnet hennes lang vei, jeg kjenner henne godt og visste hun ville elske den.
Og hun kjøper mye brukt selv. :blunke:

Ellers har jeg nok en høyere terskel, er jeg redd.


#43

Skilpadda sa for siden:

Det er såklart både ufint og frekt å bli sur over en gave man får, men til tross for det vil jeg jo prøve å gi folk gaver som jeg er ganske sikker på at de ikke blir sure over. :humre: Ikke for at jeg er "redd" for at de skal bli sure, men fordi jeg gjerne vil at de skal bli glade.


#44

Pebbles sa for siden:

Det vil vi jo alle.


#45

TBM sa for siden:

høres ut som en ok gave for meg! Kan den dekoreres kanskje?


#46

Dragen sa for siden:

Pakk postkassen pent inn. Hvis du er av det kreative slaget, kan du jo dekorere den litt også, evt spandere et lite navneskilt?

Jeg har gitt to flasker med parfyme til ei venninne som ellers ikke fikk julegaver. Jeg hadde prøvd begge parfymene og funnet ut at de ikke passet. Hun ble veldig glad for dem.


#47

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg ville ikke hatt noen betenkeligheter, men jeg ville absolutt puttet noe oppi som kostet meg noe. (Konfekt, vin e.l.) Jeg kan ikke forsvare hvorfor jeg tenker slik, men det ligger vel i ryggmargen på meg at julegaver skal være noe som har kostet meg noe. (I form av et "offer", ikke nødvendigvis penger. En postkasse som ligger uvirksom i en kjeller er jo egentlig noe som ikke er av verdi for deg, så det er vel der jeg føler for å kompensere på en måte.)


#48

Kate sa for siden:

Jeg har aldri gitt bort brukte ting, og kommer nok ikke til å gjøre det heller. men det kommer jo selvsagt an på hva det er.. :sprake:


#49

Mirasol sa for siden:

Takk for mange fine svar. Det blir dessverre ingen brukt postkasse i gave til bestemor herfra allikevel. Det er ikke dere som er skyld i det altså, men når jeg tok den fram så så jeg at den var upraktisk for min bestemor. Det er nemlig en låsbar postkasse, og den er slik innrettet at man ikke får ut posten uten å fikle med en liten nøkkel for å åpne hele fronten. Praktisk for min bruk, men ikke særlig praktisk for en skjelven dame på 78 dessverre. Dette hadde jeg jo glemt.

Så nå får jeg finne på noe annet lurt da!


#50

Obelix sa for siden:

Hadde nok ikke gitt bort brukte ting i julegave, men kanskje latt dama få postkassa sånn utenom. Nå f.ks.
Har kjøpt brukt Game Boy til jentungen engang, men det er vel det de har fått av brukte ting i gaver.
Jeg er oppvoskt med å få så mye brukte ting ( les: ubrukelige ) fra min farmor og farfar, så jeg kjenner at akkurat å gi bort brukt i gave, sitter langt inne hos meg.
Kunne aldri falt meg inn å gi bort brukte ting til andres barn f.eks.


#51

Joika sa for siden:

Nei jeg ville gitt henne postkassen, så kunne hun fått noe annet til jul.


#52

Knerten sa for siden:

Hvis det er aktuelt å dekorere postkassen, er det en glimrende løsning!
Hvis ikke hadd ejeg gitt den bort likevel med en ekstragave oppi :).

Vi gir stadig vekk bort brukte gaver til barna våre og delvis oss selv. Barna har fått alpinutstyr og langrennsutstyr i julegave som er brukt. Jeg ser absolutt ingen grunn til å betale mer enn det dobbelt for å få nytt utsyr når man får noe som ser tilnærmet ubrukt ut til halve prisen.


#53

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker brukte ting og blir nesten MER glad for det enn nye. :glis:
Synd ikke alle tenker sånn, men sånn er verden. Alle skal ha nye ting og bidra til overflodssamfunnet, desverre.
Antikviteter er jo brukt, er det også gale?


#54

Søster sa for siden:

Pappa pleier lese bøkene en gang selv før han gir dem i julegave til meg, så får jeg med en liten forklaring på hvorfor han mener boka passer for meg. Og når jeg har så lite tid til å lese som nå, prioriterer jeg alltid pappas kvalitetskontrollerte. ;) Jeg er selvsagt tilhenger av brukte gaver.

Jeg hadde gitt bort den postkassa uten en skruppel, og hvis du skulle være i tvil om hun blir fornøyd, er det jo bare å putte en halv St.Hallvard eller noe oppi. Jeg hadde ikke malt den. Postkassa altså, ikke en eventuell likør.


#55

Obelix sa for siden:

Det blir vel litt annerledes å få en antikvitet i gave enn en brukt postkasse eller andre ting.
Antikvitetere er faktisk svinedyrt og vanskelig å få tak i pene og hele ting.
Og antikviteter er ting fra før 1850, så og sammenligne det og brukte ting generelt synes jeg blir litt feil Iset.

:elsker antikviteter:


#56

Dixie Diner sa for siden:

Ja sant det, jeg bare lurte. Det er helt sikkert noen som tenker "'æsj, brukt" om det også.
Jeg prøver å forstå tankegangen, men klarer ikke. For meg er det samme tingen enten den er pent brukt eller ny.


#57

Obelix sa for siden:

Hvis noen tenker "Æsj, brukt " om antikviteter skal de få med meg å gjøre :knegg:

Jeg driter egentlig i om ting jeg får er nye eller brukte, men som sagt i innlegget mitt over her er jeg oppvokst med å få så mye dritt at jeg har virkelig problemer med å gi brukt i gave.
Til ungene kan jeg nok gjøre det, men ikke til andre.


#58

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er også oppvokst med nesten utelukkende brukt, men dette var fine ting da. Pent brukte ting, heldigvis. Så jeg er vel i grunnen oppvokst med tanken om at brukt er like bra som nytt og ser ikke problemet med å gi bort brukte ting så lenge de er like fine. Nå pleier jeg riktignok å kjøpe nytt til venner og familie, bla. fordi jeg gir bort endel matgaver (helsekost, hjemmebakt osv), men denne tråden minnet meg på at det jo finnes masse fint brukt man også kan gi, for å spare miljøet litt. Bruktkjøp er en av mine kjepphester. :)


#59

Obelix sa for siden:

Jeg husker jeg fikk brukte truser engang :kvalm:
Da sa faren min ifra altså. Ett sted går grensa liksom.


#60

Dixie Diner sa for siden:

Haha, ja det er jo noe annet. Jeg kan godt ta imot brukte truser fra venner og familie (feks. til ungene, og ja til meg selv også om det er fine truser). Jeg kokvasker det jo, og er man redd for sånt så bør man vel ikke engang bruke sykehusklær og lignende. Folk har jo dødd og annet i sengtøyet der. :knegg:
Men å gi brukte truser i gave, det blir jo litt drøyt ja.


#61

Blå sa for siden:

Jeg ville ikke hatt problemer med å gi bort brukte ting, dersom det var akkurat det mottakeren ønsket seg. Men jeg er med på tanken om at jeg da ville kjøpt noe til den.

Det eneste brukte jeg selv har gitt bort er bøker. En bokhandel har ofte bare relativt nye utgivelser og ofte har jeg funnet bøker på antikvariat som jeg vet ville passe til noen og som det ikke ville vært mulig å få fatt i nytt. Det synes jeg er helt uproblematisk.


#62

Mauser sa for siden:

Som da vi ga en flott karaffel til bestefar - "jaja, dere får ha takk for den fine tomflaska, da."


#63

Dronningen sa for siden:

Jeg ville gitt postkassen til henne nå jeg, og noe annet til jul. :sparke:


#64

Enhjørning sa for siden:

:humre:


#65

Enhjørning sa for siden:

Ja, der sier du noe, der er den andre tingen jeg har gitt bort i gave som var brukt:
En casino-grøsser som jeg visste venninna mi hadde lett etter i 15 år, som jeg fant i ei bruktboksjappe to uker før bursdagen hennes.
Hun ble ekstatisk. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.