Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man tilberede god mat på 5-10 minutter?

#1

Skremmern sa for siden:

Tenker ikke bare på pose og boksmat, men noe man kan piske sammen selv, som smaker godt og er sunt for kropp og sjel.


#2

amo sa for siden:

Omelett? Tar kanskje litt mer enn ti minutter, men ikke så mye.


#3

nam sa for siden:

Ja. Med 2 stekepanner så. Ellers tar det vel 13 min.

*Fres opp strimlet kjøtt i ei panne.
*Fres opp frosne wok-grønnsaker i ei panne. (Nøyaktig 7 min)
-Blandes til siste smakstilsetning
*Kan jo også koke opp nudler eller hurtig-ris i egen kasserolle på 10 min.

Mange alternativer til smak:
*Wok-saus fra butikken.

*Ingefær, soyaolje, koriander

*Sitronpepper

*SweetChili saus

*Hvitløk, ingefær og chili i olje i panna før kjøttsteking.
Soyasaus, østerssaus, salt, pepper, koriander tilslutt

*purreløk, hvitløk, ingefær og karripasta før kjøttsteking.
Vann, kjøttbuljong. Østersaus, sukker, salt, pepper. Frisk basilikum.

*sesamfrø, koriander og curry før kjøttsteking.
Vann, østerssaus, søt chilisaus, sesamolje, ingefær.

*Å koke opp til slutt med kokosmelk er alltid godt, men er jo like fett som fløte.

Andre alternativer?

Kjekt å bare trenge å ha smakstilsetninger i skapet, grønnsaker i fryseren og kjøttstrimler fra kjøleskapet.
Så er nydelig og sunn middag ferdig på 10 min, uten masse oppvask og stress.


#4

Eia sa for siden:

Jeg ville tro at med en vannkoker kan du gjøre følgende, riktignok på nærmere 10 enn 5 minutter:

  • steke/trekke fisk eller frese kjøtt i terninger
  • lage lun potetsalat (kokte potetterninger med vinaigrette)
  • koke nudler
  • koke/steke grønnsaker i biter

Da har du et utvalg middager til disposisjon.


#5

Nessie sa for siden:

Om du setter på ovnen.

Tar frem pitabrød. Har på litt tomatsaus, skinke, revet ost, evt grønnsaker du vil - og putter i ovnen når den er varm - så trenger de bare stå ca 5 min.. så det skal iallefall ikke totalt ta mye mer en 10 min (kommer an på hvor lang tid ovnen din bruker på å bli varm)

Det samme med tortillalefse istedet for pitabrød ;)

Kjapt og enkelt..

Wok er også en godt eksempel ja.

Samt 5min kokt makaroni.. + skinke, paprika, sopp og mais stekt i ei panne.. gratinert på toppen med litt ost.. :D


#6

Azi sa for siden:

Spaggeti med parmesan ost! Tar toppen 10 min! Man trenger bare å koke spaggeti og ferdig rivetost finner man i butikken!


#7

Kanutte sa for siden:

Brødskiver med godt pålegg. :glis: For eksempel:

  • pillede reker med majones, salat og sitron
  • kjøttpålegg med sylteagurk eller salat
  • karbonadesmørbrød (steke karbonader, kutte opp tomat og salat mens karbonadene steker)
  • varme ostesmørbrød (ost og pølse, kan stekes i panna eller ovn)
  • speilegg på skiva med en god salat ved siden av

Jeg pleier også å lage en god mettende salat, men det tar jo litt lenger tid.
Da koker jeg fullkornspasta mens jeg kutter opp salat, tomat, agurk, paprika, skinke fra boks, har oppi en fetaostpakke med marinade og oliven f. eks. Kan også tilsette egg og lettkokt brokkoli eller blomkål.


#8

Juste sa for siden:

Spansk bondeomelett. Litt kutting, men er du kjapp rekker du dette på 10 min :)

1: Sett på ovnen, hvis du har så bruk grill/overvarme. Så varm som mulig.
2: Frem med stekepannen, ha i et lag med tynne potetskiver som du freser i et par minutter
3: Hell over omelett-røre (jeg bruker helt enkelt egg, vann, salt og pepper)
4: Hiv over hva du måtte ønske og ha på omeletten. Jeg bruker mye sterke pølser, oliven og slike ting, men her er det fritt frem.
5: Dryss på ost, sett i ovnen et par minutter for å få fast overside

serveres med ferskt brød, og gjerne en liten salat dersom du har tid. Veldig godt og mettende og en perfekt måte og bli kvitt rester på.


#9

Kirsebær sa for siden:

Varm en boks eller to med tunfisk i pannen, mens den stekes, kutter du tomater og agurk i biter, har det på fatet sammen med litt mais og fetaost. Og vips! god og sunn middag på null komma niks!


#10

Ole Brumm sa for siden:

Grønnsakssuppe
Gjøre den ferdig kvelden før,
også er det bare å bruke 5 minutter på å varme den neste dag...
Men det var kanskje ikke helt det svaret du var ute etter :sparke:


#11

Kirsebær sa for siden:

Om man i tillegg har igjen noe ris fra dagen før som man kan steke i pannen sammen med tunfisken er dette en middag bedr3e enn alt! :nikker:

(Hilsen Kirsebær, den enkle, enfoldige matsjel)


#12

Esme sa for siden:

Råsunn og knallgod middag:

Fres kyllingfilet og sopp i panne, legg på fersk spinat og sett på lokk.
Kok opp vann og hiv i cous cous, trekk kasserolle til siden og la svelle.

Vent i 5 min, ta av lokket på stekepannen og smak til med salt, pepper og litt creme fraiche. Når du har gjort det er couscousen ferdig.


#13

Elisabet sa for siden:

Her var det flere gode tips. :D Hva i alle dager er cous cous? Og hvor får en kjøpt fullkornspasta?


#14

Skremmern sa for siden:

Kan man bytte ut kylling-kjøttet med annet kjøtt, esme?


#15

Esme sa for siden:

Svinekjøtt eller kjøttdeig går helt greit det også :jupp:



#17

Mikkeline sa for siden:

Fullkornspasta får man etterhvert på de aller fleste butikker.


#18

Olympia sa for siden:

Ja, det er da ingen problem.

Kok pasta, eller couscous. (Det tar maks femten minutter fra du setter kjelen på plata til alt er ferdig)

Stek kylling- eller kalkunfilet. (Maks ti minutter)

I mellomtiden kan du fikse en salat, med en enkel eddik/oljedressing.

Femten minutter, så har du pasta, kyllingfilet og salat.

Kan det bli bedre? Hvis man absolutt MÅ ha saus på tallerken så kan man alltids ta stekesjyen fra kyllingen og tilsette litt vin og fløte og la det koke inn to-tre minutter.


#19

Esme sa for siden:

couscous er grovt mel som kokes sånn at det blir litt som ris. Hm ikke så rågod forklaring kanskje.

Finner esker med hurtigkok-couscous i nærheten av pasta og ris i dagligvarebutikken. Kan lages ´naturell´ men også rågodt å blande grønnsaker i, eller nøtter og rosiner.

wikipedia:
en.wikipedia.org/wiki/Cous_cous


#20

m^2 sa for siden:

Hvis jeg steker karbonadedeig, kylling, svinekjøtt til middag en dag jeg har litt ekstra tid og anledning, pleier jeg å steke opp ekstra mye og fryse ned middagsporsjoner av det. Det er kjapt å tine og enkelt å bruke.

F.eks i meksikansk gryterett:
1 boks tomatbønner, 1 boks brune bønner, 1 boks hakkete tomater eller 1/2 glass mild salsa, 1 boks mais, litt paprika, restegrønnsaker fra andre middager, passe mengde stekt karbonadedeig. Blandes, krydres med litt salt og pepper, evt. cayennepepper eller chili, litt "meksikansk krydder" eller en god dæsj spisskummen. Får stå og godgjøre seg så lenge du gidder, og server :)
Gjerne med litt rømme, ostestrø, eller med grovt brød. Kjapt og supergreit!

En annen kjapp middag er spaghetti carbonara i enkel-utgaven:
Kok opp spaghetti. Bland 1/2 boks lettrømme ELLER litt fløte ELLER litt creme fraiche med litt melk og 2 egg, salt, pepper, raspet ost, litt hvitløk, litt hakket løk eller purre, i en bolle. Sil spaghettien i et dørslag og ha tilbake i gryten, hell over eggeblandingblandingen og rør godt. La det varme til eggemassen begynner å stivne litt og server. Ha gjerne stekt bacon eller skinke i småbiter over. Er også godt med litt stekt sopp til.

En god rett til:
Lag couscous etter anvisningen på pakken, det er fort gjort. La den kjøle litt mens du kutter tomater i terninger, litt purreløk i skiver, evt. agurk i terninger, og strimler litt salat. Bland alle ingrediensene sammen. Ha gjerne over en av disse småpakkene med fetaost, olje og krydder og hele sulamitten, og litt sitronsaft og rør godt. Evt. bruk litt olivenolje istedet, og krydre til med urter hvis du vil. Ha i salt og pepper. Hvis du har fersk basilikum er det ogs godt i. Serveres med f.eks kald skinke, grillet kyllingbryst (enten nygrillet eller kaldt), annet restekjøtt.

Nok en rett:
Det finnes noe som heter fiskemiks å få kjøpt: det er 3 typer fisk skjært i biter, i en frossen pakke. Ta den opp av fryseren og stek i vei, fisken går i "oppløsning" men er stekt på få minutter. Kok samtidig ris. Når du er sikker på at fisken er 1) tint og 2) godt nok stekt, har du oppi en pose wokgrønnsaker.
Smak til med sojasaus eller en av disse posene med woksaus. Den fra "Wokstar" som heter ingefær og appelsin eller noe sånn er ikke veldig sterk, og er god til fisk.

En annen god en:
Sett over ris. Stek kyllingkjøtt i terninger. Ha oppi løk skåret i båter og fres litt. Ha oppi 1 paprika i litt store biter og brokkoli skåret i biter. Ha så oppi 1/2 glass mild salsa, en god dæsj sojasaus og en god dæsj olje, 1 fedd hvitløk og litt fersk ingefær hvis du har, og la frese noen minutter. Hvis det blir tørt har du oppi litt vann så brokkolien får dampe litt og så det blir litt mer saus, men vannet skal nesten koke bort igjen så det ikke blir for vannete smak.

Bakt potet:
Hiv 1-2 store poteter per voksen i mikroen og kjør på full guff i 10 minutter eller til poteten er myk. Lag imens salat og/eller gjør klar grønnsaker til, f.eks: sopp frest med litt løk og hvitløk, mais (gjerne kokt maiskolbe, det er godt og artig å spise ;) ), paprika, tomat, agurk, osv, litt ost om du vil, litt rømme eller hvitløksmør. Server med f.eks stekt bacon, pølserester eller andre kjøttrester, stekt kylling, stekt karbonadedeig som du krydrer til.

Pannekaker :)


#21

m^2 sa for siden:

Reker og loff er jo kjapt å gjøre istand :)


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager noen ganger en kikertsalat som er veldig enkel og god:

En boks kikerter
Et eple i tynne båter
1/2 purre i ringer, eller to vårløk
En neve hakkede soltørkede tomater
Noen hakkede tørkede aprikoser

Bland dette med dressing av naturellyoghurt og noen gode ss sweet mangochutney.


#23

Hyacinth sa for siden:

Er det? Ikke kremfløte vel, må være matfløte?

Er klar over at kokosmelk er fett, men jeg bruker lightvarianten med 6% fett. Det er vel ikke så gæernt, er det?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.