Lurer på om jeg skal blande min egen julete i år og gi bort til venninner og litt mer perifere på gavelista.
Sort te er jo selvsakt, men hva mer hører hjemme i en julete?
Jeg har tilgang på tørkemaskin, så kan evt. tørke eplebiter og appelsin selv.
Tror jeg går for sort te, mandler, nellik, allehånde, appelsin, kanel, vanilje, eple.
Satser på å kjøpe noen fine aromaepler av naboen som driver økologisk, kjøper økologiske appelsiner som jeg kan tørke skallet på.
Når jeg leste overskriften så trodde jeg at Susse hadde blitt julete allerede nå i oktober! :glis:
Eller at du skulle spørre oss om et antrekk var julete eller ei... :fnise:
Det vil jeg tro ja. Nå gjenstår å finne god, ren og rimelig sort te i svær pose.
Tror jeg går for å lage kremmerhus i cellofan til å ha den i. Planen er å gjøre det så rimelig og enkelt som mulig, også å sende.
Fantastisk gaveide! Hva med litt ingefær da? Jeg synes det passer perfekt sammen med de andre "julekrydderne". Men bare litt da, må ikke bli for mye, da ingefær har en ganske markant smak.
Jeg tror jeg hadde gått for noe enkelt. Svart te, kanelstenger, nellikspiker og appelsinskall f.eks. Tror kanskje at for mange smaker blandet sammen kan blir for heftig?
Jeg lurte på hva et innlegg om juletre gjorde under "Mat og kosthold". Og når jeg begynte å lese om å blande sitt eget juletre så tenkte jeg at det seriøst har klikka for noen. :sparke:
De selger malt, tørket vaniljestang i helsekosten, den er ganske grei å bruke i sånt, vil jeg tro. Liten glasskrukke.
Jeg lurer på om jeg også skal lage noe sånt. Jeg skal i hvertfall lage hjemmelaget kaffelikør.
Glimrende !
Skal jo ikke mye til.
Begynner å glede meg til prøvesmaking.
Likør er jo supre gaver, men jeg har venner og familie spredt over så lange avstander at det meste må sendes og da er det så greit med noe som er både lett og uknuselig.
Til de som bor har jeg teen i små glasskrukker fra IKEA, resten blir i cellofan eller kremmerhus av noe slag.
Nå har jeg kjøpt 1 kg ren sort Seylon-te på en av våre nye landsmenns butikker i byen. Smakte bra, så den blir fin basis. At den kosta 55,- var jo heller ikke leit.
Har mulighet til å tørke på mannen sin jobb, men der henger det masse lammesider som skal bli til pinnekjøtt no. Trur dei kan setta litt for stort preg på ein eventuel te :knegg:
Hehe, pappa har tørkemaskin ja, som jeg bruker så mye jeg vil. Den er kun til frukt og krydder. :knegg:
Julete med pinnekjøttaroma tror jeg neppe blir noen slager.
Smakt til første runde med nellik og ingefær. Appelsinene tar tid i maskina, men viktig at de er helt knusk tørre så ikke de begynner å råtne.
Gleder meg skikkelig til å gi bort ! Har kjøpt cellofan og hvite blondeservietter (sånne til kakefat) og hvite etiketter. Ved siden av teen får alle teklype. Kjøpte en hel haug på ikea.
Nå har jeg tørket tynne skiver av økologisk appelsin, med både skall og "innmat" men nå er jeg usikker på om jeg egenlig bare skal bruke skallet til dette her ?
Det er utrolig lite smak i teen jeg har kjøpt til basis. Skal prøve ut med en annen før jeg gir helt opp. Tror også jeg kan ha brukt for mye appelsinskall, ble ganske bittert.
Får høre med min teguru i byen i morgen.