Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Røkt svinekam - tilbehør og tilberedning

#1

LilleLeo sa for siden:

Jeg har fått en røkt svinekam på 1,5 kg. Hvordan tilbereder jeg den, og hva kan jeg ha til? Det står utenpå at den kan trekkes i to timer, men jeg ser for meg at den kan hives i ovnen?


#2

polarjenta sa for siden:

Mamma hiver iallefall røkt svinekam i ovnen, men hvor lenge og sånn aner jeg ikke. Tror hun bruker steketermometer. Som tilbehør pleier hun å ha poteter, grønnsaker og sjysaus.


#3

Blåbær sa for siden:

Jeg var steikt den i ovnen. Tilbehør: fløtegrat. potet og en god salat.



#5

LilleLeo sa for siden:

Det så veldig spennende ut Veronal! Har man poteter til i tillegg?


#6

Veronal sa for siden:

Jepp, det kan man ha. :jupp:


#7

LilleLeo sa for siden:

Hvor mange personer rekker 1,5 kg svinekam til?


#8

Erica sa for siden:

4 personer kanskje?

Jeg syns det er godt å steke den i stekepose i ovnen, sammen med grønnsaker. Da får du god kraft også, ihvertfall hvis svinekammen ikke er for salt.
Men det går også fint å trekke den i en kasserolle på ovnen også.

Steketermometer er et must, så du stopper stekingen/kokingen når den er akkurat gjennomstekt/kokt.


#9

Babe sa for siden:

Jeg smører den inn i pepper og sennep, putter den i en stor kjele. Har oppi purre og gulrøtter i biter, fyller opp med vann til halve steken og trekker den en time - halvannen, alt ettersom. Jeg sjekker den da og ser når den er ferdig.

Etterpå lager jeg saus(lager jevning og sper i) av sjyen... har grønnsaker og poteter til. :nam:

Viktig å ikke bruke salt til røkt svinekam, den er mer enn salt nok av seg selv.


#10

Maxine sa for siden:

Hvis du serverer med pottit og grønnsaker, må du ha sennep i sausen.


#11

Misteri sa for siden:

Jeg smører den inn med sennep, salt og pepper. Steker den i ovnen til den er den graden den skal være. Serverer med brunsaus lagd av sjyen og surkål og poteter. :nam:


#12

LilleLeo sa for siden:

Å nam! Mye gode forslag her etterhvert. Jeg blir rent sulten!


#13

Benzo sa for siden:

Kålrabistappe er veldig godt til.


#14

Arona sa for siden:

:ja:

Svinekam kan vel omtrent serveres med det meste.... hvit saus, brun saus, bearnaise-saus, sennepssaus, soppsaus osv osv osv.... poteter i alle former, de fleste grønnsaker. Gulrot, kålrabi(stappe), appelsinsalat (er faktisk nam til), rosenkål, brokkoli, coleslaw...

Kan fint både trekkes, eller stekes i ovn (gjerne under folie eller i stekepose). Skal du steke den i ovnen, ville jeg ha vannet den ut litt først, da de har en tendens til å være ganske salte.

mmmm... nå fikk jeg lyst på røkt svinekam.... :rolleyes:


#15

LilleLeo sa for siden:

Da blir det altså svinekam med ungarsk kålgryte til:
Ingredienser:

  • 600 g hodekål
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. løk
  • 4 ss smør
  • 0,12 ts kajennepepper
  • 2 ss paprikapulver
  • salt og pepper
  • 2 ½ dl eplejuice
  • 4 ss matfløte (rømme eller chreme fraiche kan også brukes)

Fremgangsmåte:

Rens og finsnitt kålen, du kan godt bruke matmølle/foodprosessor. Rens paprika og chili for stilk og frø. Skjær paprika i biter, chili i tynne skiver. Hakk løken.

Smelt smøret i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett løk og chili og la surre til løken er myk. Bland inn kajennepepper, paprikapulver, litt salt og pepper, kål, paprika og eplejuice.

La kålen surre under lokk over svak varme i 30-45 minutter. Tilsett fløte, rømme eller creme fraiche mot slutten av koketiden.

Men:
-Hvilken saus lager jeg til?
-Hva skal kjernetemperaturen på kammen være og hvor lenge må den være i ovnen sånn ca?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.