Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Knut Hamsun

#1

maarkus sa for siden:

Har særemne om Knut Hamsun for tia. Har lest sult og markens grøde. To geniale bøker. Skal lese pan og kanskje victorie/mysterier. Problemstillingen er: hvordan gjenspeiles Knut Hamsuns personlighet, meninger og erfaringer i bøkene hans.

Har funnet noen filmer. Blant annet en den svenske om sult og en om Pan, og en om Knut Hamsun selv. Men leter etter den ganske nye amerikanske versjonen av sult og serien/filmen fra boken "Gåten Knut Hamsun"

Noen som kan gi meg tips til særemnet, og hvordan jeg kan få tak i filmene?


#2

007 sa for siden:

Geniale bøker? :sjokk:
Jeg var sjeleglad jeg slapp unna Hamsun i særemne, selv om Garborg ikke var særlig mye bedre. :o

Kan man ikke leie filmene gjennom biblioteket? Gåten Knut Hamsun gikk vel på NRK for noen år siden? :gruble:


#3

maarkus sa for siden:

Knut Hamsun er det beste jeg noen gang har lest. Mye bedre enn Garborg ;)
Var et par filmer som gikk an å få tak, men serien som NRK hadde og sånt, var visst ikke så lett å få tak i nei.


#4

Cascaye sa for siden:

Anbealer deg å lese biografien om Hamsun i 2 bind av Ingar Sletten Kolloen.


#5

Hondacrv sa for siden:

Ja jeg og tenker at med en slik problemstilling må du finne ut mest mulig om Hamsun, lese biografier, og begrens anntall romaner du skal bruke. Begrens deg på alle bauer og kanter så du ikke "forskrever" deg.


#6

gajamor sa for siden:

Enig med Hondacrv. Begrens, begrens, begrens. Lær mest mulig om mannen først, og bruk så noen få romaner til å gi eksempler. Men det er ut fra den problemstillingen du har nå.


#7

maarkus sa for siden:

Okei:)
Har lest sult og markens grøde, så leser jeg Pan nå.
Så er det bare å sette i gang med å lese selvbiografier og sånt


#8

Dråpe-hmm sa for siden:

Les Victoria, den er veldig fin :love: husker jeg leste den som tolvåring og hadde veldig stor klump i halsen mot slutten:blush:.
Skrev særoppgave om Hamsun for mange mange år siden, mener å huske at jeg la vekt på madonna vs hore forholdet han hadde i forhold til kvinner og forholdet til det moderne/industrisammfunnet vs det "sunne" jordbrukssamfunnet.

Ingen kan ta fra Knut at han er en av de absolutt beste forfatterne fra Skandinavia gjennom tidene


#9

maarkus sa for siden:

Kan jo sette nesten alt om Knut Hamsun opp, for å undersøke hvordan dette gjenspeiles i bøkene hans. Industri/jordbruk er jo veldig aktuelt. Også religion og kvinnesyn vil jeg ihvertfall prøve å se på


#10

maggypop sa for siden:

Det aller mest geniale med Knut Hamsun er måten han kan formidle stemning gjennom den knappe fortellerstilen. Skal du skrive særemne om KH, kan du ikke komme utenom dette. I tillegg skinner det igjennom at han beundret de hardt arbeidende nybrottsmenn. Isak Sellanrå er jo kroneksemplet i så måte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.