Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kake til 6 års bursdag

#1

Trixie sa for siden:

Hva skal jeg bake? En god oppskrift på en sjokoladekake som ikke blir tørr, helst langpanen kansje, som jeg kan lage noe morsomt av, som ikke er vanskelig. :nemlig:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal ha femårsdag på søndag og da blir det stor sjørøverskute, etter veslas ønske. Det er denne jeg skal lage:

www.freiahjemmekonditori.no/freiahjemmekonditori/page?siteid=freiahjemmekonditori-prd&locale=nono1&PagecRef=578

Den ser ikke noe særlig avansert ut, i grunnen.
Hvis du vil ha noe enda lettere, kan du jo feks. lage en stor rund kake, skjære den i to rett over og snu delene så det blir en sommerfugl, og dekorere etter ønske. Eller lage en rund kake og dekke den med krem og gul marsipan og lage smilefjes?


#3

Aminta sa for siden:

glitterkaken, den er veldig saftig, like god etter 5 dager, og langpanne:

Chocolate Fudge Cake

2 2/3 kopp / 6,5 dl mel
1 1/2 kopp / 3,75 dl sukker
1 kopp / 2,5 dl hardpressa lysebrunt sukker
1/2 kopp / 1,25 dl kakao
2 ts bakepulver
1 ts baking soda eller natron
1/2 ts salt
3 store egg, romtemperert
2/3 kopp / 1,6 dl rømme
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
3/4 kopp / 1,9 dl (125 g.) usaltet smør (eller vanlig smør, og droppe det andre saltet), smeltet
1/2 kopp / 1,25 dl maisolje
1 1/4 kopp/3 dl. isvann

Fudge Frosting
6 ounces / 170 gram mørk kokesjokolade, gjerne uten sukker
1 kopp / 2,5 dl usaltet smør (eller vanlig), romtemperert og mykt (ikke smeltet)
2 kopper /5 dl melis
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

  1. Sett ovnen på 175 grader (190 for gassovnen, og ikke enda). Smør sidene på enten to runde former, eller en langpanne. Rist mel rundt i pannene, og hell av det overflødige.
  2. I en medium bolle bland alt det tørre med en visp.
  3. I en annen bolle, bland egg, rømme og vaniljeekstrakt (hvis du bruker vaniljesukker har du det i det tørre i stedet).
  4. Hvis du har en kjøkkenmaskin bruker du "the paddle attachement" og slå sammen det smeltede smøret og oljen på lav hastighet (går fint an å gjøre det for hånd også). Slå inn vannet (det er viktig at det er virkelig iskaldt). Tilsett det tørre og miks på lav hastighet i omtrent ett minutt, til det er blandet sammen. Skrap ned sidene, ha oppi eggeblandigen, og miks videre i ett minutt. Skrap blandingen over i formen(e)
  5. Bak kaka/kakene i 50-55 (60 min. i gassovnen vår, i ildfaste formen, 48 i langpanne i vanlig ovn) minutter, kan hende den trenger litt kortere tid i langpanne, hold et øye med den. En tannpirker stukket i midten skal ikke ha noe hengende igjen på seg når kaka er ferdig.
    6. La kaka avkjøle seg.
    7. For å lage glasuren smelter du sjokoladen i vannbad, avkjøl.
  6. I en elektrisk mikser bruk samme "paddle attachement" (vet ikke hva det heter på norsk, men syns ordet var så beskrivende at dere skjønner det sikkert) slår du smøret i omtrent et minutt på medium/høy hastighet, til det er kremete. Tilsett melis og slå videre i to minutter, eller til det er godt blandet og har en lett konsistens. Bland i vaniljeekstrakten, reduser hastighetentil lav og slå inn den smeltede sjokoladen. Sett opp hastigheten igjen, til blandigen er blank og smooth.
  7. Hvis du har to runde kaker skjærer du av evt. bulker på toppen slik at de blir helt flate. Det du har skåret av heller du i en blander og kjører til smuler på ca 20 sekunder.
  8. Leg noe av glasuren på toppen av ene kaka, legg dne andre oppå og dekk til med resten av glasuren. Oppå, og på sidene. Strø på sjokoladekakesmulene og klapp dem fast på sidene.
  9. Har du langpannekake heller du all glasuren oppå, og strør evt. over sjokoladekakesmuler.
  10. Voila! Verdens beste sjokoladekake.

(Jeg synes dog ikke glasuren er god, men det er fordi jeg ikke liker lys sjokolade, så jeg laget en mørk sjokoladeglasur med dette utgangspunktet; omtrent 3,5 dl. melis, 3 toppede ss. kakao, 1 ts. vaniljeessens/2 ts. vaniljesukker, 5 ss. sterk kaffe og 7 ss. smeltet smør. Men det var nok til ca. halve kaken.
Den ble helt fantastisk med den glasuren og jeg fikk masse komplimenter for den.)


#4

Susse sa for siden:

Sjørøverskipet er ikke så avansert,men rimelig slitsomt å montere, ikke minst å få det både rett og pent.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg er ganske optimistisk nå, men når jeg står der og skal montere blir det vel endel banning, tenker jeg. :knegg:


#6

Susse sa for siden:

Jeg har jo sett noen av kakene dine og tror helt sikkert at du fikser det ! Bare tunga rett i munnen så går det !


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ja men jeg har jo som regel laget brownies og runde kaker og sånt, ganske enkle. Dette blir litt nytt, et byggesett, liksom. Men det ser ikke så gale ut, og man dekker jo over eventuelle ujevnheter med sjokoladekremen og pynten. Det går nok helt fint. optimist

Hvis ikke så tror jeg neppe femåringene er de mest kritiske folkene å servere den til. :knegg:


#8

Snill &amp; grei sa for siden:

Denne ble det her i huset til 6 åringen. Han er stor StarWars fan :ja:


#9

Lykken sa for siden:

Vi klarte det til 6-årsdagen til eldste i våres, så du klarer det HELT sikkert.
Jeg fikk mye hjelp av mannen, han er litt mer nøye og fingernem enn meg. :dingle:
Det var faktisk ikke så avansert, gjelder bare å skjære like deler og at kaka ikke har mye forskjellige høyder når man skal dele opp.
Tips er å bruke masse sølvkuler (kanonkuler), figurer og seil fra lekesjørøverbåt og kaptein Sabeltann-figurer og tilbehør. Vasket det bare først.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg klarte det da, selv om den ikke ble så fin som jeg hadde forespeilet meg. :knegg:
Fant ikke kjeksrør til kanoner, og ikke sjørøverfigur eller -flagg (jeg tenkte jo fanken ikke på at jeg kunne lage et selv før det var for sent), men den ble da både spiselig og grei nok:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.