Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til svinefilet?

#1

Musemus sa for siden:

Vi skal ha familien på middag, og skal servere svinefilet. (Sånn hel indrefilet)
Jeg tenkte å ha grønnsaker, saus og poteter inntil. F.eks squash, champignon, løk, paprika og sukkererter som surres litt sammen.
Kanskje oppblåste poteter. (Ovnstekte i båter)

Andre forslag? Hva slags poteter og saus?

Noen som har en fantastisk oppskrift?

:dulte:


#2

Nessie sa for siden:

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • Ca. 400 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss hakket bladpersille eller salvie
  • Ratatouille:
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 4 stk. tomat
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.

  2. Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.

  3. Stek på 175° C til steketermometeret viser 70 °C, da er de rosa. Det tar 15- 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med pasta eller potet.


#3

Nessie sa for siden:

Jeg bruker også å surre spekeskinke rundt indrefileten, og båtpoteter til ja! :nam:


#4

Anne sa for siden:

Guniss kom meg i forkjøpet :nam:


#5

Nessie sa for siden:

Jeg liker ikke noen kraftig saus til dette, så evt lager jeg bare sjysaus.


#6

Musemus sa for siden:

Takk for oppskrift, gunnis - det så nydelig ut.
Det smaker forresten godt med bacon til også.
Gleder meg, jeg. :nemlig:


#7

LilleLeo sa for siden:

Vi har pleid å smøre inn svinefileten med Black Boy honningsaus eller Jack Daniels honningsaus og lagt strandaskinke rundt. Grønnsaker; gulerøtter, asparges, sukkererter, brekkbønner, broccoli etc. Potetene har enten vært pommes noisettes, potetbåter etc.
Sausen vi har brukt til er denne:

Snøfrisksaus

1 paprika
1 løk
(hvitløk)
Cream fraiche
Snøfrisk naturell
litt melk/fløte
salt og pepper
(man kan i tillegg ha andre grønnsaker!)

Surr paprika og løk (og evt hvitløk) i en kasserolle. Det skal bli blankt.
Ha oppi en boks snøfrisk naturell og ca en halv boks cream fraiche. Blir konsistensen for tykk kan man spe med litt melk eller fløte
krydre med salt og pepper.
(Jeg bruker en hel boks creme fraîche og i tillegg tar jeg oppi litt av honningsausen.)

Dette er en kombinasjon som er kjempe god! Vi har laget den til tre vennepar, og alle likte den veldig godt. :D


#8

Honda sa for siden:

Hasselbakte poteter, peppersaus og grønnsaker.


#9

Anne sa for siden:

Sulten ble jeg iallfall av denne tråden. :D


#10

Observatøren sa for siden:

Jeg lager saus bestående av:
2-3 sjalottløk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
2 paprikaer (flådde (grill dem i ovnen, putt dem i plastpose og flerr av skinnet etterpå).
Alt dette surres i litt olje på svak varme noen minutter, til løken er gylden. For å få fin konsistens bruker jeg stavmikseren i gryta, før man tilsetter 2-3 gode skjeer creme fraiche.

La det koke opp, og krydre med salt og pepper.

Ellers båtpoteter og aspargesbønner. :nam:


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Epler og eplesaus er noko som passer bra til svin


#12

Musemus sa for siden:

Denne høres utrolig god ut. Tror jammen vi prøver denne! :nikker:
Blir sulten selv, jeg...


#13

LilleLeo sa for siden:

Jeg kjenner selv at vi må ha det snart. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.