Vi skal ha familien på middag, og skal servere svinefilet. (Sånn hel indrefilet)
Jeg tenkte å ha grønnsaker, saus og poteter inntil. F.eks squash, champignon, løk, paprika og sukkererter som surres litt sammen.
Kanskje oppblåste poteter. (Ovnstekte i båter)
Vi har pleid å smøre inn svinefileten med Black Boy honningsaus eller Jack Daniels honningsaus og lagt strandaskinke rundt. Grønnsaker; gulerøtter, asparges, sukkererter, brekkbønner, broccoli etc. Potetene har enten vært pommes noisettes, potetbåter etc.
Sausen vi har brukt til er denne:
Snøfrisksaus
1 paprika
1 løk
(hvitløk)
Cream fraiche
Snøfrisk naturell
litt melk/fløte
salt og pepper
(man kan i tillegg ha andre grønnsaker!)
Surr paprika og løk (og evt hvitløk) i en kasserolle. Det skal bli blankt.
Ha oppi en boks snøfrisk naturell og ca en halv boks cream fraiche. Blir konsistensen for tykk kan man spe med litt melk eller fløte
krydre med salt og pepper.
(Jeg bruker en hel boks creme fraîche og i tillegg tar jeg oppi litt av honningsausen.)
Dette er en kombinasjon som er kjempe god! Vi har laget den til tre vennepar, og alle likte den veldig godt. :D
Jeg lager saus bestående av:
2-3 sjalottløk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
2 paprikaer (flådde (grill dem i ovnen, putt dem i plastpose og flerr av skinnet etterpå).
Alt dette surres i litt olje på svak varme noen minutter, til løken er gylden. For å få fin konsistens bruker jeg stavmikseren i gryta, før man tilsetter 2-3 gode skjeer creme fraiche.