Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eplepai med vaniljekrem

#1

C3PO sa for siden:

Har nettopp vært på Det Søte Liv, og ser at de har to eplepaier med vaniljekrem. Er det noe særlig forskjell mellom disse? Hvilken liker du best?

Jeg har oppskriftene, altså, men lurer på hvilken jeg skal lage i morgen.


#2

pippimamma sa for siden:

Hvis det er de oppskriftene jeg har vært inne å sett på nå, så er den ene laget med paideig og den andre med mørdeig. Den med paideig ser ut til å være raskest å lage, men begge høres gode ut.

Jeg ville bakt begge og invitert gjester på kaffe.


#3

allium sa for siden:

Jeg har ikke sett noen av oppskriftene, men jeg lager alltid med mørdeig.


#4

Adrienne sa for siden:

Jeg laget denne sist helg, og den var utrolig lett å lage og helt absurd god. Vi var fire voksne mennesker, og vi spiste opp en pai laget av 1,5 oppskrift.


#5

Picasso sa for siden:

Jeg pleier lage denne, kjempelett og kjempegod:)

Eplesmuldrepai
Funker også fantastisk med blåbær
ØTidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
6 stk. eple
40 g myk margarin
4 ss sukker
3 dl brødrasp
4 ss hakkede mandler eller andre nøtter
4 ss finhakket frisk timian
Fremgangsmåte:
Smuldre sammen alle ingrediensene bortsett fra eplene. De skrelles og deles i båter. Bruk gjerne en epledeler.
Fyll en ildfast form med eplebåter. Fordel smuldredeigen over eplene. Stek paien i ovn på 175 grader C i ca. 30 minutter. Server gjerne vaniljesaus til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.