Vi kjøpte en sånn pakkeløsning fra Old el paso med "Crispy chicken" for et par uker siden. er det noen som har oppskrift på å lage den crispy miksen man rister kyllingen i? Det var kjempegodt, men det må da gå an å lage blandingen selv? :undrer:
Vend kyllingfilet i en bolle med teryakisaus, chilisaus, yoghurt og karri. Bland godt, dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet over natten.
Forvarm ovn til 190 grader. Bland cornflakes , sesamfrø og parmesan i en grunn skål. La overflødig marinade renne av kyllingen. Dekk kyllingstrimlene i smuleblandingen.
Legg strimler på smurt stekebrett/bakepapir. Stek i 20-25 min til de er sprø og gylne.
Jeg synes blandingen smakte lite og ingenting.. men likte at det var sprøtt. Kommer nok ikke til å bli brukt igjen her i huset. Men kansje en egen blandet blanding ja.
Gresk/tyrkisk yoghurt, evt. yoghurt naturell (nok til at det dekker den mengden kylling du skal bruke)
Foretrukkent krydder. Jeg bruker pepper, chilipulver, revet ingefær og soyasaus.
Kyllingfilet
Ritzkjeks
Bland krydderet i yoghurten. Skjær kyllingen i bitesize-biter og legg oppi. La de stå så lenge du kan - gjerne over natten. Jeg har hatt de oppi et par-tre timer en gang, det gikk helt fint.
Knus Ritz i en brødpose. Putt kyllingbitene oppi og rist godt, slik at de dekkes. Legg bitene på en stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes på 200 grader, cirka 20 minutter.
Tusen takk for oppskriften! Smaksløkene mine er lamme, så MSG plukket jeg ikke opp:knegg:
Jeg liker uansett å kunne lage ting fra bunnen, og det første som slo meg var at dette burde være mulig å fikse selv. Dette skal prøves!
MSG er sterkt avhengighetsskapende. Det er ikke tilfeldig at Grandiosa selger så bra som det gjør. Billigkrydderne er også full av MSG: Aromat, Gastromat, ...
Det blir sikkert crispy og fint med cornflakes i tillegg. :ja:
Jeg pleier å ha salat, potetbåter og hjemmelaget dip. Men det er jo smak og behag. Lager gjerne rømmebasert dip med krydder som passer i forhold til hva jeg brydret nuggetsene med, og sweet chilisaus. Men det er sikkert vel så godt med ris og saus.
Å, nå ble jeg sulten.
:knegg: - men den andre oppskriften må jeg prøve, kanskje i morgen allerede. Har prøvd Old el paso sin og den var helt grei, men kjøpte den på tilbud og den var ikke så god at jeg kommer til å kjøpe den til fullpris.
Jeg syntes den Old El Paso-greia smakte helt grusomt. Vi kastet faktisk hele greia, og jeg var pottesur over å ha brukt masse god kyllingfilet på det mølet der. Men jeg liker crispy kylling sånn ellers, så det med cornflakes må prøves. Til nå er favoritten Glitters parmesankylling, den blir sånn passe crispy og smaker himmelrike.
Jeg tror dette blir snasent, altså. Kyllingbitene ser himmelske lekre ut selv FØR de er satt inn i ovnen. Jeg aner konturene av at en nydelig duft snart sprer seg i mitt hus. :knegg:
Jeg har kyllingfiletene i egg, panneringsmel og så parmesan/chedder ost. Stekes i ovnen i små biter. Om man lar kyllingfileten ligge i soyasaus en times tid før det brukes blir det ekstra godt.
Umami er den femte smakssans (i tillegg til salt, søtt, bittert og surt), og aminosyrene glutamat (=MSG) og inosinat aktiverer disse smaksreseptorene. Denne smakssansen "signaliserer" at man spiser kjøtt, som er rikt på proteiner, akkurat som søt smak gir signal om energi, salt smak om elektrolytter, bitter smak at noe er giftig osv.
Jeg har ikke smakt denne, men hvis du søker på fried chicken recipe og crispy fried chicken recipe, så får du opp mye snacks. Jegpleier å lage de med ganske mye krydder, i sørstatene gjør de dette med omtrent alt kjøtt og fisk. Personlig liker jeg det best på hvit fisk og kylling, viltkjøtt syns jeg smaker best med bare salt og pepper.