Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Crispy chicken?

#1

emm sa for siden:

Vi kjøpte en sånn pakkeløsning fra Old el paso med "Crispy chicken" for et par uker siden. er det noen som har oppskrift på å lage den crispy miksen man rister kyllingen i? Det var kjempegodt, men det må da gå an å lage blandingen selv? :undrer:


#2

Smash sa for siden:

Jeg lagde noe lignende i sommer med creme fraiche og ritz-kjeks. Har mistet oppskriften, men det var iallfall godt.


#3

LilleLeo sa for siden:

Så den var god? :hyper: Vi har tenkt å prøve den i nærmeste fremtid.


#4

emm sa for siden:

Den ble veldig populær her hvertfall:)


#5

Bada-Bing sa for siden:

Denne har jeg frekt og freidig kopiert herfra:
forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=366033

  • 4 fileter kyllingfilet skåret i strimler
  • 1/2 dl teryaki saus
  • 1 ss chilisaus
  • 1 ss yoghurt naturell
  • 2 ts karripulver
  • 100 g knust cornflakes
  • 40 g sesamfrø
  • 35 g parmesan revet
  1. Vend kyllingfilet i en bolle med teryakisaus, chilisaus, yoghurt og karri. Bland godt, dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet over natten.
  2. Forvarm ovn til 190 grader. Bland cornflakes , sesamfrø og parmesan i en grunn skål. La overflødig marinade renne av kyllingen. Dekk kyllingstrimlene i smuleblandingen.
  3. Legg strimler på smurt stekebrett/bakepapir. Stek i 20-25 min til de er sprø og gylne.

#6

Isolde sa for siden:

Jeg synes blandingen smakte lite og ingenting.. men likte at det var sprøtt. Kommer nok ikke til å bli brukt igjen her i huset. Men kansje en egen blandet blanding ja.


#7

kokosbolle sa for siden:

Hva er smak av MSG?


#8

rajraj sa for siden:

Denne er veldig god. :ja:

En litt enklere variant er som følger:

Gresk/tyrkisk yoghurt, evt. yoghurt naturell (nok til at det dekker den mengden kylling du skal bruke)
Foretrukkent krydder. Jeg bruker pepper, chilipulver, revet ingefær og soyasaus.
Kyllingfilet
Ritzkjeks

Bland krydderet i yoghurten. Skjær kyllingen i bitesize-biter og legg oppi. La de stå så lenge du kan - gjerne over natten. Jeg har hatt de oppi et par-tre timer en gang, det gikk helt fint.
Knus Ritz i en brødpose. Putt kyllingbitene oppi og rist godt, slik at de dekkes. Legg bitene på en stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes på 200 grader, cirka 20 minutter.

:nam:


#9

Fibi sa for siden:

Nå ble jeg plutselig supersulten!

Tipper det er godt om det friteres også. :kjernesunn:


#10

kokosbolle sa for siden:

Aha! Men er det en forkortelse for noe da?


#11

Miss Norway sa for siden:

MonoSodiumGlutamat. (Sodium er engelsk for Natrium.)

Vet dere hva forgiftning/overdose av dette stoffet heter, til og med i lærebøkene? "Chinese restaurant syndrome".


#12

Kneazle sa for siden:

Wikipedia har svar på alt:


#13

kokosbolle sa for siden:

I see, da er jeg opplyst! Takk. :ja:


#14

emm sa for siden:

Tusen takk for oppskriften! Smaksløkene mine er lamme, så MSG plukket jeg ikke opp:knegg:
Jeg liker uansett å kunne lage ting fra bunnen, og det første som slo meg var at dette burde være mulig å fikse selv. Dette skal prøves!


#15

kokosbolle sa for siden:

:rofl: Chines restaurant syndrome! Jeg dauer!


#16

Mauser sa for siden:

www.migreneinfo.no/migrene/migrene_arv.html

MSG er sterkt avhengighetsskapende. Det er ikke tilfeldig at Grandiosa selger så bra som det gjør. Billigkrydderne er også full av MSG: Aromat, Gastromat, ...


#17

Fruktflua sa for siden:

Blir det too much med Ritz-kjeks og Cornflakes, mon tro?

Og hva serverer du ved siden? Jeg tenker ris, salat og en god saus. Kanskje en karri og fløte-saus.


#18

rajraj sa for siden:

Det blir sikkert crispy og fint med cornflakes i tillegg. :ja:

Jeg pleier å ha salat, potetbåter og hjemmelaget dip. Men det er jo smak og behag. Lager gjerne rømmebasert dip med krydder som passer i forhold til hva jeg brydret nuggetsene med, og sweet chilisaus. Men det er sikkert vel så godt med ris og saus.
Å, nå ble jeg sulten.


#19

Fruktflua sa for siden:

Takk.

Nå ble jeg også enda mer sulten. :nikker:

Tror det bli ris og karrisaus siden jeg har soyasaus, karri og chilisaus i "marinaden".


#20

Kahlan sa for siden:

:knegg: - men den andre oppskriften må jeg prøve, kanskje i morgen allerede. Har prøvd Old el paso sin og den var helt grei, men kjøpte den på tilbud og den var ikke så god at jeg kommer til å kjøpe den til fullpris.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg syntes den Old El Paso-greia smakte helt grusomt. Vi kastet faktisk hele greia, og jeg var pottesur over å ha brukt masse god kyllingfilet på det mølet der. Men jeg liker crispy kylling sånn ellers, så det med cornflakes må prøves. Til nå er favoritten Glitters parmesankylling, den blir sånn passe crispy og smaker himmelrike.


#22

Fruktflua sa for siden:

Jeg tror dette blir snasent, altså. Kyllingbitene ser himmelske lekre ut selv FØR de er satt inn i ovnen. Jeg aner konturene av at en nydelig duft snart sprer seg i mitt hus. :knegg:


#23

siljemoren sa for siden:

Jeg har kyllingfiletene i egg, panneringsmel og så parmesan/chedder ost. Stekes i ovnen i små biter. Om man lar kyllingfileten ligge i soyasaus en times tid før det brukes blir det ekstra godt.

Jeg bruker bare sånn ca av ingridiensen.


#24

Fruktflua sa for siden:

Det ble skikkelig godt. Og det hadde blitt enda bedre dersom jeg hadde husket å blande parmesan i kjeksblandingen.


#25

Storm sa for siden:

Umami er den femte smakssans (i tillegg til salt, søtt, bittert og surt), og aminosyrene glutamat (=MSG) og inosinat aktiverer disse smaksreseptorene. Denne smakssansen "signaliserer" at man spiser kjøtt, som er rikt på proteiner, akkurat som søt smak gir signal om energi, salt smak om elektrolytter, bitter smak at noe er giftig osv.


#26

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke smakt denne, men hvis du søker på fried chicken recipe og crispy fried chicken recipe, så får du opp mye snacks. Jegpleier å lage de med ganske mye krydder, i sørstatene gjør de dette med omtrent alt kjøtt og fisk. Personlig liker jeg det best på hvit fisk og kylling, viltkjøtt syns jeg smaker best med bare salt og pepper.



#28

Cazandra sa for siden:

Noe sier meg at det blir kylling når vi kommer hjem fra seilturen!! :nemlig:


#29

Veritas sa for siden:

Har også nettopp oppdagen den crispy chicken greia til Old El Paso. Utrolig god, altså!! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.