MegaMie sa for siden:
Hvor lenge holder egentlig mat seg i fryseren? Og er det forskjell på feks kjøtt og gjærbakst som boller osv. :vetikke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
MegaMie sa for siden:
Hvor lenge holder egentlig mat seg i fryseren? Og er det forskjell på feks kjøtt og gjærbakst som boller osv. :vetikke:
Veronal sa for siden:
Generelt så har fett begrenset/dårlig holdbarhet i vanlige husholdningsfrysere som bare går ned til -18 grader. Jo fetere mat, jo kortere holdbarhet (fett harskner og smaker vondt). Fet fisk har kortere holdbarhet enn mager fisk. Fett kjøtt kortere holdbarhet enn magert kjøtt.
Christina sa for siden:
Står litt om kjøtt og sånt her: www.matprat.net/nyttigomkjott_artikkel.aspx?fid=7119&artid=7726&mnu1=8&mnu2=6
pippimamma sa for siden:
Du kan ta en titt på følgende side: www.klikk.no/friluft/jakt/article248827.ece
Gjærbakst holder vel ikke så lenge i fryseren? Det er iallefall min unnskyldning hvis det tilfeldigvis befinner seg boller og annen søt gjærbakst i fryseren.
Dinochef sa for siden:
Det aller viktigste med fryste varer er at da er godt pakket inn og ikke får luft inn til seg.
Jeg pakker alltid inn i 2 poser, da får jeg også en lapp mellom posene med hva som er i posen og innfrysings måned og år.
Anbefalt fryseholdbarhet ved max -18 grader:
Rødt kjøtt (okse-hval-lam) 12 mnd
Lyst kjøtt (svin-kalv-fugl) 8 mnd
Bakervarer 8 mnd
grønnsaker 8 mnd
ferdig lagde retter (lasagne - kjøttkaker mm). 8 mnd
fisk 6 mnd
men alt er avhengig av temperatur, innpakking og kvaliteten ved nedfrysing.
MegaMie sa for siden:
Så hvis jeg fryser ting direkte etter jeg har kjøpt det og det er godt pakket inn enten i pose eller boks så kan jeg forholde meg til den holdbarheten du skrev? Har en "vanlig" fryser + skuffer i kombiskapet.
Dinochef sa for siden:
Ja, så sant datoen er god (har minst en ukes holdbarhet).
Butikkpakket kjøtt mm. er det lurt å ha en pose rundt da folien som brukes ofte er svært tynn.
Temperaturen er også viktig helst ikke over -18 grader (ikke stol på display, det er lurt med et løst termometer i kjøt og fryseskap).
MegaMie sa for siden:
Supert! Liker å ha noe konkret å forholde meg til, mer enn at fisk har dårligere holdbarhet enn kjøtt liksom..og det fikk jeg nå! :ja:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.