Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nydelig fisk- og skalldyrsgryte

#1

Storm sa for siden:

Denne er bare så vidunderlig god (og enkel å lage) at jeg må dele den med dere!

Til 2 personer:

2 stk kamskjell
8 stk blåskjell (kan sløyfes)
150 g laks
150 g brasme (el. annen hvit fisk)

1 stilk stangselleri
1 stor gulrot
1 vårløk
2 fedd hvitløk
1 stor (vanlig) løk (el. to små)
6 stk sukkererter
10 amandinepoteter
Bladpersille

2 dl fiskekraft (buljong funker fint)
0,5 dl vann
1 dl hermetiske tomater
0,5 dl hvitvin
0,5 g safran

Salt, pepper og en god matolje

Fremgangsmåte:

Amandinepotene deles i to og kokes i 15-20 min til de er møre i saltet vann.

Gulrøttene deles i fire på langs, og så i ca. 1 cm store biter. Hvitløken skjæres i tynne skiver. Vårløken skjæres i ca 1 cm store biter. Løken deles i små biter. Sukkerertene skjæres i 5-6 tynne strimler på langs.

Ha matolje i en kjele så bunnen dekkes. Når oljen er varm, ha i løken, surr i 2-4 min (skal mørnes, ikke brunes). Ha så i vårløk og hvitløk og surr videre i 2 min. Så har du i gulrot og selleri og surrer videre i 2 min. Skru opp varmen litt og ha i safran og hvitvin. La dette koke i 30 sek og ha i fiskekraften, vannet og de hermetiske tomatene. Ha på lokk og la småkoke i 5 min. Kok så uten lokk i 5 min og smak til med salt og pepper.

Ha så i fisken (skjært i terninger), småkok i 2 min med lokket på. Ha så i kamskjell (delt i 2) og blåskjell, og kok videre i 3 min. Ha så i hakket persille og sukkerertene, og bland forsiktig.

Server i dyp skål, med potene nederst og gryten over, og med klatter av aioli langs kanten (gjerne anisaioli, se oppskrift under). Og hvitvin.

Oppskrift anisaioli:

1 eggeplomme
1,5 dl nøytral matolje eller god olivenolje
1,5 fedd hvitløk
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts knuste anisfrø


#2

Storm sa for siden:

Oppskriften er forøvrig fra Foodstory. Jeg har laget den flere ganger etter at vi fikk den med fredagspakken. :D


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Åh! Takk! Denne har jeg ikke sett før nå, og skal definitivt lages til lørdagsmiddag i morgen.


#4

IOA sa for siden:

Dette blir dagens middag, jeg setter i gang nå! Håper den blir like god med et par modifikasjoner som jeg må gjøre pga manglende ingredienser. Gleder meg!


#5

Dråpe-hmm sa for siden:

Skal teste den ut. Jeg er veldig glad i sjømat:D Jeg vil anbefale www.godfisk.no/. Der har de masse nam nam retter, både lette og mer krevende.


#6

IOA sa for siden:

Og den ble veldig god! :D Den skal definitivt lages igjen!


#7

Storm sa for siden:

:riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.