Vi har så smått begynt å gi storebror kumelk og lurer på å prøve med litt yogurt. Men er det sunt eller ikke? Det blir jo sagt så mye, at man ikke får i seg så mye kalsium alikevel, de er fulle av sukker og tilsetningstoffer osv. Noen barnehager har til og med yogurtforbud.
Noen som vet? Og er det noen merker som er bedre enn andre?
IKKE gi de som er 0,1 % i alle fall for de inneholder kunstige tilsettningsstoffer. Ellers så ga jeg "Nyt eple og pære" til min datter for det likte hun så godt. Syntes selv det var en veldig god jogurt, så opplyst en venninne meg om at den var en slags dessertjogurt og full av sukker.
Youhurt naturell er jo en grei løsning, så kan man alltids tilsette en teskje øko-blåbærsyltetøy eller hva man nå syns passer. Da har du jo litt kontroll over sukkermengdene.
:eek: Den er jo herlig! Og aller best med litt honning i. Selvsagt ikke for barn under 12 mnd, men det trenger jeg vel ikke opplyse om på et opplyst forum.
Jeg stemmer i for youghurt naturell. Med eller uten bær. Storebror synes det er fest og stas de gangene han får vanlig youghurt på muslien sin. Når de venner seg til den fra begynnelsen av savner de jo ikke det søte.
Vi startet med biola naturell vi! - Den har litt sukker, men på langt nær så mye som ordinær yoghurt. Ellers så har naturellyoghurt med fruktmos vært et alternativ.
Nå har gutten med litago relativt ofte. - Ok, så er det sukker i, men det er mange gode og viktige næringsstoffer i også.
Er det ikke noe med at små barn ikke skal ha biola?
Jeg mener å ha hørt det en gang. :må lete etter kilde: [color=#800080][/color] (Mattilsynet advarer ikke mot det, men anbefaler ikke bruk av LGG til små barn.)
Poden har fått enten Litago eller vanlig Tine yoghurt. Ikke noe lett-fjas og ikke noe eu-yoghurt (yoplait :boikottTM: ).
Jeg tror vi begynte med yoghurt naturell.
Poden får for øvrig yoghurt nesten daglig. Det er mulig enkelte synes det er alt for mye, men det gjør ikke jeg (eller barnehagen, som er veldig opptatt av et sunt syn på mat).
Jeg leste et sted at yoghurt og sjokoladepudding var omtrent likt i forhold til sukker og en del andre ting. :kan hende jeg finner en mer fornuftg kilde da jeg blir edru igjen:
I barnehagen der LilleSola skal begynne er det yoghurt-forbud. Det synes jeg er helt greit, for det tok litt av en stund. Når storesøsknene gikk der var det flere barn som ikke hadde med annen mat og da ble det satt en strek. Nå er det en såkalt sukkerfri barnehage. Av den grunn har ikke vi tenkt å introdusere dette på en stund, men ser for meg at det av og til vil dukke opp en naturell-variant med bær i. I periodene hvor Filosofen spiste dårlig var dette en sikker vinner. Da fikk vi han hvertfall til å ta et par skjeer.
Når det er sagt så tror jeg på alt med måte jeg da. Hvis man tenker helhetlig og med noenlunde sunne briller på, så har jeg ingen tro på at barn blir ordentlig skadet av å få en yoghurt eller to i uka. :blunke:
Tine yoghurt naturell ja. Den finnes også i pakker med fire små. Perfekt for matboksen(og de på luringens avdeling er allerede tilvent sånne sære sukkerfantatiske foreldre :dulte: ).
Sandra på 4 år spiser yoghurt en og annen gang... Lillegutt har ikke begynt med det enda og jeg vet ikke helt når jeg skal introdusere det.
De går i samme bhg på forskjellig avdeling og nå ble det bestemt(jeg var på lillebrors foreldremøte, så jeg fikk ikke deltatt i diskisjonen på Sandras :himle: ) at det på storbarnsavdelingen er forbudt med yoghurt, mens det på småbarnsavdelingen er tillatt. :himle:
Har skrevet mail til styreren om det, går jo ikke an at to søsken skal ha forskjellige regler på det. :niks: Den ene får ha med, men ikke den andre...
Hvis man ser bort ifra at det er et kumelksprodukt (som mange faktisk ikke tåler, uten at de vet det) - er det best med yoghurt naturell tilsatt bær/fruktmos/øko-syltetøy eller evt litt honning.
I barnehagen til storebror er det litt "kjøpepress" rundt nettopp yoghurt.
Storebror ønsker seg forskjellige typer yoghurt som de andre barna i avdelingen har hatt med seg. Jeg tror meieriene med fordel kunne satt ned sukkerinnholdet enda mer på barneyoghurtene.
Danomino (kvarg med fløte) inneholder 5,5 % sukker. 0,5 % mindre sukker enn de vanligste barneyoghurtene.
I en vanlig liten tine jogurt er det 6 sukkerbiter fikk jeg vite i dag. Shitt og vi som gir datteren vår minst en slik til kveldsmat hver kveld, kanskje ikke rart hun kan være vanskelig å legge. Hun er forresten 7 år, men like vell. Jeg spiser selv 0,1% jogurtene, men er egentlig veldig skeptisk til alle de kunstige tilsettnigsstoffene man får i seg. Ellers så spiser barna 1 frutti hver dag, kan jo være ett alternativ til jogurt i barnehagen.
Om man tar en naturell yoghurt og har i sukker til det smaker like søtt som de vanlige yoghurtene, får man en viss feeling av hvor mye det faktisk må være i dem. Våre får yoghurt de altså, men jeg synes ikke vi spiser sunt nok til at de kan få det hver dag.
Jeg går for yoghurt naturell. Vi kjøper den økologiske som står bortgjemt ved siden av rømmen. Vi blander i f.eks. frosne bær og lønnesirup, litt syltetøy, bananbiter og valnøtter osv.
Jeg går for yoghurt naturell. Vi kjøper den økologiske som står bortgjemt ved siden av rømmen. Vi blander i f.eks. frosne bær og lønnesirup, litt syltetøy, bananbiter og valnøtter osv.
Storesøster på seks velger faktisk ofte bort søtning, og tar istedet frosne blåbær og havregryn. Jeg misunner henne det at alt ikke må smake søtt. Men noen ganger kjøper vi "vanlig" yoghurt også. Vi voksne liker vel egentlig den best. :innrømmer: Storesøster synes også det er godt, men at det smaker bedre med egenkomponert.
Vi spiser aldri middag før halv seks på hverdager, så jentene spiser youghurt til kveldsmat. Vanligvis youghurt naturell med et beger most frukt fra Hipp og musli (vi kjøper store beger med youghurt og jentene spiser fra kopp). Innimellom får de vaniljeyoughurt, og da er det litt ekstra stas.
De er i rømmestørrelse. Så ikke egnet til å sende med i barnehagen. Men gjenbrukskopp med lokk burde vel funke bra til å ha med yoghurt i vel?
Her spises det mye yoghurt. Det går mest i økologiske, enten naturell som vi blander noe i, eller firepakk med bringebær og jordbær. Kesamyoghurten har vi også endel. Litt mer proteiner enn vanlig yoghurt. Sukkermengden ellers i kostholdet er så moderat at det de får i seg via yoghurt spiller ikke den helt store rollen.
Vi spiser båder vanlig yoghurt og naturell youghurt. Men hvis de får velge selv, så blir det nok helst Litago youghurt, hun på fem "liker" ikke med biter i. Men vi lager ofte smootihies til kvelds, og da bruker vi oftest naturell youghurt.
Spises en god del yoghurt her i huset ja. Hun insisterer på å få en til frokost, før avreise til barnehagen. Greit for meg, hun spiser annen mat i tillegg. Er ikke så glad i vanlig yoghurt selv, selv om jeg jobber i Tine. :knegg:
HVIS informasjonen fra Tine.no om sukkerinntak og andel som kommer fra yoghurt så tror jeg ikke jeg skal bekymre meg noe mer. Registrerer at det er mange langt sunnere yoghurtvaner "her inne" enn hos oss (og syns det er veldig kjekt å få tips), men tror fremdeles vi kan kalle kostholdet vårt her hjemme for "et sunt og variert kosthold".
Det viktigste for meg er at ungene våre liker mat, koser seg med mat, og har et avslappet og naturlig forhold til det å spise :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.