Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med å fryse melk?

#1

Frantzen sa for siden:

Vi drikker lite melk her i huset, og når vi en sjelden gang skal ha melk til et eller annet blir det alltid endel igjen som blir stående til den er sur og må kastes.
Nå har jeg både helmelk og laktoseredusert stående, noen som vet om det går bra å fryse det?


#2

Left sa for siden:

Det vil jeg tro går helt fint, om du skal bruke den i mat når du tiner den igjen.


#3

LilleT sa for siden:

Jeg har i alle fall hørt at folk fryser melk som de bruker til å lage grøt og slikt av senere.


#4

Left sa for siden:

Jeg er faktisk helt sikker på at det går, for mormor pleide å fryse ned melk som hun ville bruke i brøddeig etc.


#5

allium sa for siden:

Jeg leste en gang en reportasje om livet i en iskald Sibir-landsby. Der hadde man vinterens melkeforsyning i en diger frossen blokk på verandaen, og hugget løs litt og tinte når man trengte det.

Men så hadde de visst ingen alternativer heller, og det sto ikke noe om hvor godt melken smakte.


#6

Frantzen sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har veldig lyst til å drikke den etterpå, altså, men å bruke den i matlaging bør vel kunne gå.
Ihvertfall til mat som skal varmebehandles. Å lage vafler på melk som har vært frosset er vel kanskje ikke det helt store. :vetikke:


#7

Tusenogtredve sa for siden:

Det går helt fint å fryse melk og bruke til matlaging etterpå. Bare frys det før den blir sur. Har laget både grøt og boller av frosset melk.


#8

Frantzen sa for siden:

Nå varmebehandles vel strengt tatt vafler da... :rødme:


#9

Señora sa for siden:

Jeg har jobbet på tankbåt, og der frøs de melken når vi var lenge i sjøen. Den smakte pyton etter tining.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.