Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

London med baby og treåring

#1

Gaia sa for siden:

Mannen og jeg skal til London sammen med Snupp på tre år og Mini, som da vil være fem måneder.

Vi skal bo i leilighet like ved Hyde Park, skal fly omtrent midt på dagen og er flinke til å reise relativt lett. Jeg lurer likevel på et par ting:

  • Londontuben er jo ikke kjent for å være veldig vognvennelig. Jeg antar at det derfor er idioti å tenke på å ta med seg dobbeltvogn. Vi har en TFK som jeg har planer om å ta med men jeg er usikker på om vi bør ta den med som bagvogn eller sportsvogn. :vetikke: (Jeg kommer dessuten til å ta med en Ergosele som både Snupp og Mini kan sitte i og mannen er dessuten en dreven skulderbærer.)

  • Mini kommer til fortsatt til å fullammes på det tidspunktet og hun er ikke spesielt flaskeglad av seg, i alle fall ikke hvis jeg er i nærheten, så jeg må derfor amme mens vi er på farten. Engelskmenn er vel ikke spesielt ammevennelige, men er det likevel greit å amme offentlig hvis jeg "skjuler" meg og dessuten er diskret? (Restaurantamming antar jeg at utgår, men er det noen som vet om/hvor det eventuelt finnes ammerom?)

  • Vi har planer om å ta turen til London Zoo, en kanaltur, hvis været tillater det, muligens en tur på London Eye og selvfølgelig en tur innom Hamley's, og ellers er planen å ta det som det kommer. Er det noen som har tips til andre morsomme barneutflukter?

  • Vi har mulighet til å spise alle måltider "hjemme" men jeg tar også gjerne i mot tips til barnevennelige restauranter.


#2

Stikka sa for siden:

Jeg ville tatt TFK med sportsdel. Da kan begge bytte på både vogn og ergo.

Ang. amming så er det ikke noe problem å amme i London. Jeg hadde med minsten som da var 7 mnd og nesten ble fullammet, til London i fjor. Jeg ammet både i butikker, restauranter og caféer. Så lenge man er "normalt" diskré så går det som regel bra.

Rainforest Café er en artig restaurant som Snupp sikkert synes er gøy. Den slo ihvertfall ann hos min fireåring når vi var der i sommer. Ellers så var det å kjøre buss, toetasjers og sitte helt framme, noe av det morsomste med hele turen. London Eye var også gøy.


#3

Gaia sa for siden:

Hvordan var det å få med seg vogn på offentlig kommunikasjon? Gikk det greit? Kan man ta med vognen inn på spisesteder?


#4

Smash sa for siden:

Vi måtte bære vogna opp og ned opp og ned. Heldigvis var det mange hjelpsomme engelskmenn som hjalp mannen, mens jeg hjalp ungene.

Vi tilbragte 1 uke i og utenfor London med 2 barn, 3 og 4 1/2 år. Vi gjør det ikke igjen. Har aldri vært så sliten etter en ferie.


#5

Pamina sa for siden:

Det er ganske greit å finne ut hvilke stasjoner som ikke er rullestolvennilge, ellers er det nesten like greit å gå, eller ta bussen. Hyde Park er såpass sentralt at dere er innenfor gåavstand til det meste. Her er en link til kart over de stasjonene som er rullestol og vognvennlige. Kanskje du kan pakke tvillingvogna likevel!?

Amming tror jeg går veldig greit, det er alltid dype gode stoler på Starbucks og de finner du overalt.


#6

Stikka sa for siden:

Jeg hadde med MaxiCosi med Zapp til minsten. Så vi tok bare taxi når vi ikke kunne/ville gå.

Noen undergrunnstasjoner har heis og/eller rulletrapp. Det finnes en oversikt over handikappvennlige undergrunnstasjoner men er usikker på hvor man får tak i den. Vi var i London med en i rullestol og det ble mye bæring i trapper. London er mye trapper. Jeg ville nok prøvd å brukt buss mest mulig. Det innebærer minst gåing totalt som regel. Det er ofte langt å gå før man kommer seg på undergrunnen og langt å gå for å komme seg opp av bakken igjen. Det vil nok være litt knotete å få TFK'n inn på bussen, men den kan vel enkelt slåes sammen?

Vogn inn på spisesteder går også greit som regel, så lenge det faktisk er plass.

Det aller enkleste ville jo vært å hatt MC + Zapp og heller bært største når han ble sliten. Vet ikke hvor flink han er til å gå, om du helst vil ha vognmulighet til han også.

Rainforrest Café ligger rett bak Trocadero, ved Picadelly Circus. Den meksikanske restauranten ved Leicester Square er også en av mine favoritter. De hadde også en veldig bra, og billig, barnemeny faktisk. Så den kan også anbefales med barn, men da ettermiddag/tidlig kveld, før det blir for stort trøkk der.


#7

Gaia sa for siden:

Super link, og supre tips, Pamina! Starbucks er selvfølgelig geniale ammestasjoner (ikke minst siden de selger andre godsaker som Snupp kan bestikkes med.)

Jeg har ikke Zapp og Mini er ikke veldig glad i å sove i bilstol, hun foretrekker enten å sitte i sele eller ligge rett ut i vogn så vi tar nok TFKen som sportsvogn. Snupp er en dreven turgåer, men det er likevel greit å ha vognmuligheter til ham. Og Mini trives godt i Ergoen. Mannen og jeg trasker mer enn gjerne gatelangs. Så får vi hive oss på en buss eller to med jevne mellomrom. (Når jeg har Mini i Ergo kan jeg dessuten ta Snupp i hånden så kan mannen bære vogn der det evt. trengs.)

Jeg tror den store utfordringen blir til og fra flyplassen siden vi ikke kommer til å ta med oss bilstolen til Mini og derfor er avhengige av kollektiv. Men vi skal nok fikse det også.

Jeg er klar over at London ikke er verdens enkleste vognby, men engelskmenn har jo barn de også, så det må jo gå på ett eller annet vis tenker jeg.


#8

Mei sa for siden:

Jeg så ikke et eneste barn på t-banen da vi var i London i fjor. Jeg så knapt barn i det hele tatt faktisk :gruble:.

Ville nok også tatt zapp og MC, og holdt meg unna t-banen i det hele og det store.


#9

Lisa sa for siden:

Vi bor / er i London kontinuerlig og i motsetning til hva mange sier synes jeg det er en fantastisk by for barn. Bussene har blitt riktig så barnevennlige så vogn er ikke noe problem. Bor dere på nordsiden av Hyde Park så har du buss nr 94 og 12 er det vel som fungerer utmerket. Jeg anbefaler også å unngå sentrum for mye. Du kan gå ned til Bayswater og ned til Notting Hill, området rundt Portobello Road er fortsatt magisk spør du meg. Dere kan også gå til Edgware Road rett i nærheten og opp til Maida Vale. Der kan dere gå på en kanalbåt og dra opp til London Zoo. Fantastisk sted for barn, sett av minst en hel dag! I Kensington Gardens (vestre del av Hyde Park) har du et fantastisk lekepark, jeg lover deg, 4 åringen din vil bli overveldet ... der er det cafe, barnetoaltter, stellerom osv. Alt innenfor et gjerde og det er kun voksene med barn som slipper inn. Er været fint kan nok barnet ditt fint tilbringe hele dagen her og du kan fint mate, stelle babyen osv. Så kan dere jo også bare gå rett over parken og ned til Kensington, knightsbridge etc. Der ligger Natural History Museum og Science Museum, det er også steder man kan tilbringe flere dager i med barn! Alle disse stedene er i gangavstand eller korte bussturer fra der dere bor. Jeg ville ikke ha stresset med undergrunnen hvis jeg var dere! Kjøp dagskort på buss i stedet!
Hvis Hamleys er et must så dra dit på en vanlig ukedag og prøv å vær der til de åpner klokken 1000, da er det minst folk der og overkommelig å oppholde seg der en stund. Igjen så har du buss nr 94 du kjører rett til Hamleys i Regent Street fra der dere bor....

Jeg ammet overalt i London, ja det er litt annerledes en her og man bør kanskje være litt mer obs på dette men i parker, cafer, og alle de store varehusene etter Oxford street har ofte fine ammerom. Jeg anbefaler også John Lewis i Oxford Street på det varmeste. 4 etg der er fantasisk for barneklær, lekebutikk og fin kafe for liten og stor ....

Enjoy sier jeg bare ... :)


#10

Lisa sa for siden:

Og for all del, Tate Modern er også supert for store OG små!


#11

Lisa sa for siden:

Jøss, hvor i London var du da? Jeg har reist mye på tuben i 12 år og har alltid sett mange barn der ....?? Blir veldig nyskjerrig på hvor i London man ikke ser barn på undergrunnen :confused: Kanskje sent på kvelden?


#12

Mei sa for siden:

Ikke sent på kvelden nei :hehehe:. Jeg var gravid så da sov vi. Vi bodde i gangavstand til Hyde Park og reiste en god del rundt. Vi kom vel frem til at ungene måtte være i barnehage/på skolen når vi var ute og vandret. Jeg så forøvrig heller ingen gravide. :råspaner:


#13

Lisa sa for siden:

Hvilke flyplass lander dere på? Hvis dere lander på Heathrow så er det jo bare å ta ekspress toget som tar 15 minutter til Paddington station. Så hopper dere i en taxi som vel ikke vil ta mer en 5-10 minutt til der dere skal bo.


#14

Gaia sa for siden:

Lisa, dette var rett og slett tips som var helt midt i blinken. Vi bor rett nord for Hyde park. Et kvartal nord for parken, faktisk. Og jeg kjenner at jeg bare gleder meg mer og mer når jeg får informasjon fra "lokalkjente". Jeg syns London er en herlig by og jeg tror at den kan være riktig så barnevennelig bare man har den rette tilnærmingen. Iom at broren min er i ferd med å flytte dit så blir det mange turer i årene fremover.


#15

Gaia sa for siden:

Jeg antar at Londondrosjene ikke kjører rundt med bilseter til spedbarn? Da er det litt vanskelig å få tatt taxi...


#16

Lisa sa for siden:

Nei det skal du desverre lete lenger etter. Jeg hadde ofte ungen fastspent i vogna inne i taxien. Men vet du hva? Jeg tipper dere skal bo veldig nært Paddington Station så du kan alltids spasere til leiligheten!

Det er et helt perfekt sted dere skal bo for byvandring, masse flotte steder i nærmiljøet som er veldig spennende for barn.


#17

Gaia sa for siden:

Fikk du plass til å ta vogna helt inn i taxien, altså? "Black Cabs" er jo noe annerledes utformet enn vanlige norske biler.

Vi var faktisk i kontakt med et byrå som formidlet serviced apartments som anbefalte nettopp det leilighetskomplekset vi skal bo i ut fra beliggenhet og våre behov. Jeg hadde egentlig sett meg ut en annen leilighet i samme prisklasse, som var ledig, men konsulenten mente dette var et bedre valg for oss. Hvis det er like bra som det virker kommer jeg til å fortsette å bruke dem når vi skal reise til London. :jupp:


#18

Lisa sa for siden:

Ja du kan fint ta med barnevogner i vanlige black cabs hvis du bare bruker setene på ene siden. Jeg husker ikke om jeg hadde med OTH'en i taxier, tror det stort sett var McLaren buggyen men den er jo kanskje firekantet og klossete.


#19

allium sa for siden:

Jeg var i London med en venninne og hennes tre måneder gamle baby, hun hadde med sin digre klassiske bagvogn fra sånn cirka 1990, og den gikk greit inn i taxien.


#20

Tilde sa for siden:

"Abbonerer" (Til neste gang vi skal til London.)

Første gang vi var i London var med et barn på 1 1/2 år som vi hadde Zapp til. Fungerte greit, men Oxford Street er ikke barnevennlig.
Vi fant stort sett ingen barnebutikker i første etasje, så det ble mye heis, og bæring av vogn m.m.

Men ser du har fått mange fine tips.:ja:

God tur.


#21

Bada-Bing sa for siden:

...bortsett fra den schvære sprekken som går langsetter hele første etasje, man kan knekke beinet av mindre.;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.