Juste sa for siden:
Legger ut denne på oppfordring.
NB! Dette er ideal-oppskrift, ingredienser merket med (*) er ikke obligatoriske, men gjør det hele mye hyggeligere :)
Du trenger:
Kyllingbuljong (jeg bruker terninger)
Kokosmelk
Kylling (enten fileter i biter eller som små kjøttboller hvis du har kyllingkjøttdeig)
Salt
Pepper
Hvitløk
Ingefær
*Korianderfrø
*Schezuan-pepper
*Fersk Koriander
*Chili
*Chili-paste
Grønnsaker, valgfritt. Jeg anbefaler
Mais
Vårløk
Sopp
Gulrot i tynne strimler
Du kan også ha i nudler dersom du ønsker det. De tykke Udon-nudlene er nydelige til denne suppen.
Tilberedningen er veldig enkel, kok opp buljong og la redusere noe, ha i krydder og kokosmelk. Hvis du har Schezuanpepper og korianderfrø så kjør de en rundt i morteren først. La gjerne kraften stå og putre en stund, det blir den bare bedre av.
Kyllingen forstekes, enten der er som strimler eller kjøttboller og tas i mot slutten av koketiden. Grønnsaker i helt til slutt slik at de er crispy og gode. Tilsett chili-paste (Sambal Oelek e.l.) til ønsket sterkhetsgrad (kan også gjøres etter at suppen er posjonert ut slik at man kan variere styrken med tøffheten til de som skal spise suppen)
Vi serverer som oftest med nystekte baguetter ved siden av.
Spis og vær glad!