Syns det høres ganske så spesielt ut, men leste i et blad i dag at man kan jevne en tynn shiligryte og samtidig dempe den sterke shilismaken, med revet mørk sjokolade. Man skulle først tisette 1 ss revet, mørk sjokolade og la det koke i 10 min, før man smaker til og evt. tisetter mer sjokolade. Hadde man i mer enn 4 ss sjokolade (sto ikke noe om mengde gryte) ville sjokoladesmaken dominere gryten. Nå er jeg veldig glad i sterk smak, men tror nok jeg må prøve å mildne shiligryta mi med mørk sjokolade en gang. Nyskjerrig på om det funker.
Noen som har prøvd dette/hørt om det, og vet om det virker?
Forøvrig har jeg aldri hørt om å jevne gryter med sjokolade, og heller ikke dempe chilismak, men jeg kan ikke se at det skal være noe merkelig med mørk sjokolade i mat. Helt mørk sjokolade smaker jo kakao, og er det så mye merkeligere enn f.eks. kanel i tomatsausen, som passer veldig godt?
Chili fungerer til nesten alt. Sjokolade og Chili er HERLIG, rett og slett.
Forøvrig bør sjokoladen være mørk. Melkesjokolade og chili er jeg litt skeptisk til altså
Chili? Chilli? - Nå ser ordet rart ut okke som.
I Mexico har de jo "mole" - det er gryte med sjokolade i. Den er rett og slett himmelsk om den blir laget av noen som kan det.
De bruker i det hele tatt veldig mye sjokolade i maten i Mexico, ser det ut til. Jeg så nettopp et matprogram derfra, og der laget de sauser og annet med sjokolade. Jeg synes kombinasjonen er spennende, men jeg synes sjokolade med chili minner for mye om nikotin-tyggis. "Snop" med skarp ettersmak, liksom.
Neida, hehe. Shili er jo litt søtt da. Litt sånn "Sjarlotte spiser shili med sjinke". :p
Søren at jeg ikke tok vare på opptaket av "Taste takes off" da de laget den mexicanske sjokolade-bønnesausen. Den skulle visst være fantastisk og den så sånn ut også!
Kylling i de jeg har smakt - så chilli, sjokolade og annet snacks...Lurer på om det er noe i den som ikke er lett å få tak i i Norge (tror jeg gremli har fortalt)
Bare søk på Mexican Mole, så kommer det opp masse.