Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kyllingsandwich med mangosalsa - deilig klubbmat

#1

Karamell sa for siden:

Til 4 personer

3 kyllingbryst
soyasaus
balsamicoeddik
sukker

2 mango
Fersk koriander
chili
Cashew (??)nøtter

Landbrød, olje, hvitløk

Kutt kyllingen i små biter og lag en marinade av soyasaus, balsamico og sukker. Den skal være søt. Mer eddik enn soya. Mariner bitene 5-10 minutter. Ikke hell ut sausen!

Kutt opp mango i små biter og ha oppi koriander og litt finkuttet chili. Bland.

Skjær opp landbrød (4 stk) på langs slik at brødskivene blir lange.
Smør stekepannen med hvitløk og ha i litt olje og stek hver brødskive lett i pannen.

Stek kyllingbitene.

Fordel kyllingbitene på brødet, legg på mangosalsa og nøtter. Dander med litt saus. Serveres med litt grønn salat og små tomater.


#2

Tertit sa for siden:

Det høres knallgodt ut, karamell! sikle Noterer meg, blir garantert kveldskos en fredag i nermeste fremtid. :nam:


#3

Blondie sa for siden:

Oi! Det høres utrolig godt ut. Dette skal jeg jaggu servere på neste klubb. :hyper:


#4

Nessie sa for siden:

:D
Den må prøves!


#5

Mei sa for siden:

Med "saus" mener du da marinaden som den rå kyllingen har ligget i? Som man heller over tilslutt? Uten varmebehandling? :skeptisk:


#6

Nessie sa for siden:

Hun mener vel marinaden kyllingene har ligget i.


#7

Mei sa for siden:

Ja det var det jeg også forsto det som. Helles den over den ferdigstekte kyllingen uten å varmebehandles?


#8

Nessie sa for siden:

Tror ikke man varmebehandler marinaden nei?


#9

Mei sa for siden:

Da ville jeg vært skeptisk til å bruke den som saus. Dersom man bruker den samme som har vært i kontakt med rå kylling.

Fra Forbrukerportalen;

Fra Matforsk;

Jeg foretrekker å være forsiktig, selv om de legger til dette;


#10

Storm sa for siden:

Enig med zol. :nemlig: Jeg ville bare laget litt ekstra mye, og marinert i halvparten og brukt den andre halvparten som saus.

Den høres veldig god ut, skal definitivt prøve den en dag. :nam:


#11

Dinochef sa for siden:

Brødskiver på denne måten heter landgang og ikke sandwich.

Som komentert marinaden som kyllingen har ligget i kan være livsfarlig å bruke uten å varmebehandle.

Og med livsfarlig, ja du kan bli veldig syk og i verste tilfelle dø av det, dette blir som å spise rå kylling.

IKKE bruk denne oppskriften slik den blir beskrevet, kok marinaden først.

Ellers ser det veldig godt ut.


#12

Filifjonka sa for siden:

Det så veldig godt ut, men jeg tenkte akkurat det samme som zol, man kan ikke bruke marinade det har vært rå kylling i som saus. Det går jo an å holde av litt av marinaden (ubrukt) til saus.


#13

Karamell sa for siden:

Det er da vel bare å helle litt av marinaden over i en annen skål før man legger kyllingen oppi da.

Og Dinochef; mulig det, men resturanten hvor jeg spiste dette kalte det sandwich...
Jeg har laget den selv etter hode og smaksløker etterpå.


#14

Mei sa for siden:

Landgang er vel strengt tatt et dialektuttrykk? Jeg kunne godt kalt dette en sandwitch (selv om jeg er fra landgangland). Det skal definitivt prøves :riktig:.


#15

Tertit sa for siden:

Setter stor pris på at du delte oppskrifta med oss. Skal definitivt prøves. :nemlig: Sausen skal jeg nok også finne en løsning for. Sandwich eller landgang, smaken er den samme. :ja:


#16

Dinochef sa for siden:

Ja å legge til side litt av marinaden til saus etterpå er nok løsningen.

Her tror jeg restauranten roter litt med navnene/bruker mer kjente navn/uttrykk for å gjøre det lettere å selge.

Landgang er nok er noe utgått, det er få steder som tilbyr det, helst catering.
Det er nok ikke stedsbestemt, egentlig er det en stooor skive med forskjellig pålegg på.

En Sandwich er pr. definisjon to eller flere skiver brød oppå hverandre med pålegg mellom skivene.

en enkel skive med pålegg på heter smørbrød.

en halv skive med pålegg på heter en snitt (flere snitter).

Veg vet at dette ble veldig pirkete, men jeg har tidligere flere ganger fått bestillinger på smørbrød der folk har ment snitter og lignende.

Men oppskriften ser veldig god ut, jeg har en forrett salat som jeg selger veldig masse av som kan minne litt om tilberedningen av kyllingen:

Sweet chilli marinert kylling på mango salat
med basalmico/sweet chili dressing.


#17

AprilRyan sa for siden:

Denne må prøves. Høres utrolig god ut.

Dinochef: Oppskrift? :vilha:



#19

AprilRyan sa for siden:

Takk! Skal testes ut.


#20

Dinochef sa for siden:

Lykke til, jeg deler villig ut oppskriftene mine.


#21

Hyacinth sa for siden:

:abonnerer: Hørtes utrolig godt ut, selv om jeg også stusset på denne sausen.


#22

turi sa for siden:

:sulten:


#23

Nessie sa for siden:

Kanskje jeg skal prøve denne til uka, skal ha klubb da. :jupp:


#24

Nessie sa for siden:

Men er det liksom slike landganger du kjøper en og en (plukker selv liksom), eller kjøper du store brød, deler i to og så på langs?


#25

Tussilago sa for siden:

Ja det hørtes godt ut!



#27

Karamell sa for siden:

Jeg husker faktisk ikke ... Men det er nok lurt å bruke noen med surdeig eller steinovnsbakt for de løser seg ikke opp tvert det kommer veske på.


#28

Karamell sa for siden:

Nå ser jeg at det sto landbrød. Det er jo en sånn rund loffsak. Jeg skar det opp fra midten av og brukte kun de største skivene.


#29

Nessie sa for siden:

:highfive:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.