Ullsokk sa for siden:
Hvilken saus bruker du til wok med svinekjøtt eller kylling og ris?
Vil gjerne ha oppskrifter hvis noen lager fra bunnen av. Men tips om ferdigsauser tas også imot med takk :D.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Ullsokk sa for siden:
Hvilken saus bruker du til wok med svinekjøtt eller kylling og ris?
Vil gjerne ha oppskrifter hvis noen lager fra bunnen av. Men tips om ferdigsauser tas også imot med takk :D.
Karamell sa for siden:
Her er favoritt ferdigsaus:
Karamell sa for siden:
Det ble stort gitt...
Smurfine79 sa for siden:
Mr.Lee har også noen ferdige, liker alle tre jeg. Bare å prøve seg frem :)
Karamell sa for siden:
Jeg liker sånne lime, koriander og kokosmelksauser, men har ingen oppskrift.
Ullsokk sa for siden:
Takk for tips! Er litt redd for å prøve nye wok-sauser jeg. Aer jo ikke hva de smaker.
AprilRyan sa for siden:
Peanøttsataysausen fra Blue Dragon er ganske god. Finnes på store glass.
Mirasol sa for siden:
Vi pleier å steke kjøttet i olje sammen med ingefær og hvitløk. Så tilsetter vi litt oystersays og vann og lar det koke inne litt. Flaske med oystersaus finner du på de fleste velassorterte matbutikker. Krydrer evt med soyasus og pepper.
Tjorven sa for siden:
Vi lager fra grunnen av. 3 ss hoisin-saus (tykk søt soyasaus, fås kjøpt på innvandrerbutikker eller velassorterte dagligvare), en halv rød chilli finhakkes, 2-3 hvitløksfedd og 1/2 ss revet fersk ingefær.
Bland sammen og bruk som marinade og stek videre sammen med kjøttet.
Utrolig enkelt og godt. Vil du ha mer salt, så tilsett vanlig soyasaus.
Ullsokk sa for siden:
Noen som har oppskrift på en god karrisaus til wok (som ikke tar fyr i munnen :knegg:.)?
Blomst sa for siden:
Jeg kjøper ei flaske med østersaus på sånne asiatiske butikker, den heller jeg over det jeg har i woken og har litt vann og kikoman oppi, det må smakes til, men den er suuuuper god.
Retz sa for siden:
Brun margarin, fres løk sammen med karri. Tilsett sure, grønne epleterninger og hvitløk. Så hønsebuljong, litt sambal, søt soya og teryaki. Det skal smake en anelse syrlig/søtt, men ikke i nærheten av sur-søt saus. Blir sausen for sterk kan du spe med litt kokosmelk. Da må du i tillegg balansere smaken med lime, sitron, eddik e.l. Kan jevnes litt med maizenna hvis ønskelig.
Ine sa for siden:
Blue dragons sweet cili & garlic tror jeg den heter. Ikke sterk.
Señora sa for siden:
0.5 liter vann, varmes i microovn ca. 2 min på full effekt
ha oppi en spiseskje kjøttbuljong (noe sånn), rør ut
ha 2-3 spiseskjeer kikkoman oppi (smak til, det må ikke bli for salt heller)
riv fersk ingefær og sil den i et kaffefilter (jeg liker ikke ingefærtrevlene, derfor holder jeg dem unna) Jeg bruker hele klumpen, men man må jo smake til.
Jeg jevner med brun maisennajevner rett i woken.
Denne bruker jeg til både kylling og svinekjøtt.
Ole Brumm sa for siden:
Sur søt saus er min favoritt, har ikke oppskriften her, men bruker ikke den så ofte heller...
Sånn ca:
1-2 dl Annanasjuice (fra en liten boks )
1 dl hvitvinseddik
2-3 ss brunt sukker
2-3 ss tomatpure (eller 5-6 ss hakket tomat)
1 ss maisenna mel (evt spe med mer om det blir for tynt)
Blandes sammen og helles over wok-greiene, la det koke til passe konsistens.
Ofte bruker jeg i tillegg å steke kjøttet sammen med 2-3 fedd hvitløk
Dali sa for siden:
Litt vann, kyllingbuljong, maisena og soyasaus. Krydre etter behag. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.