Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Blomsterkrukker ute om vinteren

#1

Tusenogtredve sa for siden:

Vi har noen store blomsterkrukker hvor det er plantet stauder, trær eller en rosebusk. Krukkene har hull i bunnen, så de skal tåle vinterfrost, men hva med plantene/røttene? Hvordan tar man best vare på dette til våren? Vi kan flytte noen av krukkene innendørs, men er det det beste? Og hva gjør vi med klatrerosen som står i potte? Den kan flyttes denne vinteren - og muligens neste, men så blir den nok for stor.

Kan man pakke krukkene inn i noe som skåner røttene for frost, og bør også resten av planten pakkes inn?


#2

amo sa for siden:

Jeg har et rosetre på stamme som har stått i samme krukken 8-9 år nå. Jeg fyller på litt jord om våren, og gjødsler.Skamklipper busken hver vår, og passer på å ta villskuddene. Urnen står ute hele året, og det har gått bra.


#3

Tusenogtredve sa for siden:

Så du lar det bare stå slik det er, uten noe isolering? Det er i så fall noe jeg kan få til. :hagenovise:


#4

amo sa for siden:

Ja,jeg gjør ingenting med det etter juni. Fortsatt står det på samme plass, og der kommer det til å bli stående noen år til. Jeg pleier forresten å surre noen lysslynger rundt toppen i desember.

#5

Observatøren sa for siden:

Uten at jeg skal påberope meg ekspertise, vil jeg tro at dette er avhengig av klimaet der du bor, og hvilke planter som er i krukkene. Mye kan nok stå ute dersom du pakker det inn i strie og sørger for at det ikke står utsatt til.


#6

Tusenogtredve sa for siden:

Tilleggsopplysning: bor i Trondheim.


#7

amo sa for siden:

Vi har noen frostnatter i løpet av vinteren, men det er ikke så utrolig mange.Knollbegoniane mine står i blomst ennå. :kry: Mest regn og vind her på vestlandet. :nemlig:


#8

Mei sa for siden:

Jeg har pottehage på verandaen, og hva som overlever fra år til år er veldig forskjellig. Et år døde bringebærende, mens peonene overlevde. Et annet år fikk bjørnebærene seg en trøkk, men de kom seg igjen året etter. De fleste pottene med blomster har tatt kvelden, men det kan også være fordi potten er for liten/har fått vann på seg og dypfrosset.

Jeg setter pottene ned i verandabenken når vinteren kommer, og dekker de store til med tøy/bobleplast. Sørger også for å dekke de plantedelene som er over jorden og som ikke skal klippes ned.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.