Har hatt stor suksess med denne enkle kaken! Den er supergod, saftig og veldig lett å lage. Kaken er en hit hos stor og liten, og den blir nesten bedre og bedre etter noen dager. :D
Oppskriften er lånt fra Ingrid Espelid Hovig sin bok Ganske enkelt baking.
Here goes:
225 g margarin
6 egg
1 liter sukker
1 liter hvetemel
3 ts natron
1,5 ss vaniljesukker
8 modne bananer
4,5 dl lettrømme eller kesam
Smelt margarin og la den bli avkjølt. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i mel, natron og vaniljesukker. Mos bananer (jeg kjører de i blenderen) og ha i bananer og lettrømme/kesam.
Stek kaken i langpanne midt i ovnen ved 200 grader i 35-45 minutter.
Røra blir enorm, så det er lurt å ta en stooor bolle, og mixmaster eller kjøkkenmaskin er et must. :ja:
Slik ser den ut i ovnen og når den er tatt ut:
:sikle: Bare synd vi ikke får smake før i morgen. Den skal være med på barnehagens feiring av FN-dagen.
Skal pynte den med melisstrø og flerfarget strøssel, men da må den avkjøles litt først, ellers smelter melisen.
Takk for tips! Denne skal jeg merke meg. Min forrige (og foreløpig eneste) banankake var en flat og tung skandale - trolig den mest mislykka kaka jeg noen gang har bakt.
Cluet med denne er å vispe superfluffy eggedosis, og så kjøre bananene i blendern, så de blir luftige. Ellers sikter jeg inn melet, for å unngå klumper. Da blir den så luftig som det går tror jeg. :ja:
Hihi, nei, er ikke vant til å lage store langpanne-oppskrifter jeg, sikkert derfor.
Har lyst å smake og lage banankake, aldri lagd og aldri smakt, men høres godt ut! Dessuten så den veldig bra ut også, veldig vellykket.
Ja, denne gangen tror jeg det ble riktig så vellykket. Er ganske sikker på at jeg fikk blanda alt skikkelig godt sammen. Man må passe på at bananen blandes ordentlig godt inn, ellers kan den legge seg som et lag midt inni kaka som deler den. Godt det også, men ikke like pent å se på når bitene deler seg, hehe.
Jeg lager en lignende, men har sjokoladebiter i deigen og sjokoladeglasur på toppen. Fantastisk. Jeg fant også ut at den må mixes leeenge til eggedosis, og sikte melet inn ja.
Halve kaka ble fortært i barnehagen til knerten i går, og alle barna likte den og forsynte seg opptil flere ganger. Jeg fikk mye skryt av de voksne også.
For å få alle fakta på bordet, jeg er ingen baker, men jeg kan følge oppskrift og jeg er tålmodig. Kan du det, kan du bake denne kaka!
Resten av kaka skal være med på heksebursdag i ettermiddag. namnam..
Så synd at jeg ikke så denne tråden tidligere. Jeg har akkurat bakt en banankake som jeg skal ha med på musikkquiz'en og den ble ikke helt vellykket. Arg!
Skal prøve denne neste gang.
Trekker frem denne igjen jeg, for denne ble med til knertens siste dag i barnehagen. Et tips for å få den luftig er å mose bananene skikkelig i blenderen og så kjøre de i mixmasteren, det blir omtrent som en banankrem man rører inn i røra. Namnam!
takk for oppskrift! den skal jeg jammen med lage nå i formiddag. Har en haug veldig modne bananer her som ingen vil spise...
Så den blir med opp på fjellet når vi drar på høstferie i ettermiddag!
Det høres veldig godt ut. Men jeg er overrasket over at så mange later til å få mislykkede banankaker, sånn generelt. Sist jeg bakte ble det kjempegodt. Kanskje hemmeligheten er glutenfritt mel? :p
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.