Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Sunne" havrekjeks

#1

Krem sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle bake litt julegaver i år, og tenkte da spesiellt havrekjeks, av typen man kjevler ut og spiser med smør og brunost. :nam: Skulle gjerne hatt en ny oppskrift, som også de i familien som skal ha minimalt med sukker kan spise.


#2

Left sa for siden:

Skal høre med kjære mormor om hun har oppskrift på "haverkjeks". De er i hvert fall veldig gode de hun har pleid å bake. Om de er veldig sunne skal jeg ikke si noe om altså, for det vet jeg ikke.


#3

Pingis sa for siden:

Jeg har en oppskrift på supergode hjemmelagde kavringer! Det blir ikke helt det samme, men lite sukker har de i alle fall. Hvis du vil ha den kan jeg finne den fram i morra.


#4

Candy Darling sa for siden:

Skilpadda har en her inne. :nemlig:


#5

Candy Darling sa for siden:

Her var de. Dvs. det er jo noe sukker i dem, da. :hvor mye er usunt?:

:blond:


#6

Pingis sa for siden:

Jeg trodde du siktet til disse, og ble et øyeblikk litt nervøs for hvordan det lå an med kostholdet i Scarlettheimen ... Cola på sengekanten, anyone?


#7

Candy Darling sa for siden:

:blond: Sjørøverkake til frokost?


#8

Millis sa for siden:

Anemones SunnKjeks

1.25 dl hasselnøtter, grovhakket
1/2 dl kokosmasse
2 dl. havregryn
2 dl siktet speltmel
4 ts lyst rårørssukker
1 klype salt
50 gr. margarin (bruk en uten transfettsyrer, de er sunnere!)
1 ss. soyamel utrørt i 3 ss vann (evt. 1 egg)
6 ss solsikkeolje

Bland alt det tørre, smelt margarinen, og bland de våte ingrediensene oppi bollen. Rør til det har blitt en deig.
Trill små kuler av deigen som du trykker flate med en gaffel.
Stek i 10-15 minutter, midt i ovnen, 175 grader
[i][/i]
(Kilde: Alvebento)


#9

Skilpadda sa for siden:

De med rosiner er nok kanskje ikke helt tingen. :humre: Men jeg fant en oppskrift på noen som var gode i fjor en gang - tror kanskje det var disse, oppskriften ligner i alle fall mye på den jeg husker. Og man kan helt sikkert kutte ned på sukkeret.

Havrekjeks (funnet på tradisjoner.no/oppskrift1047.html)

1 kg pressete havregryn
1 liter lunken melk
500 g smør
200 g sukker
1 kg hvetemel
4 ts hornsalt

Smelt smør og sukker i den lunkne melken og hell over grynene. La stå til neste dag.
Rør inn mel og hornsalt. Kjevle til passe tykkelse og stekes lysebrune.

Mens jeg søkte fant jeg også disse, som jeg ikke har prøvd, men som ser lovende ut:

Havrekjeks, 25 stk (fra kvinneguiden.no)
6 dl havregryn
2½ dl melk
50 g smør
1 ss hornsalt
2 dl hvetemel

La havregryn og melk svelle i 2 timer. Tilsett smør, hornsalt og hvetemel. Arbeid deigen smidig. Kjevl deigen ut til en tynn leiv. Stikk ut runde kaker med et glass. Stekes på 225 grader i 8 minutter.


#10

Krem sa for siden:

Gjerne det!

Her var det mye godt, jeg får begynne på toppen og bake meg gjennom! :D Viktig med smaksprøver og!!

Hvor lenge kan sånt oppbevares egentlig?


#11

lavendely sa for siden:

Ja, kan du ikke spørre henne....!


#12

Pingis sa for siden:

Oj, glemte av tråden, men her er kavringoppskrifta!

1/2 kg hvetemel
1/2 kg sammalt hvete
1 ts salt
1 ss sukker
7,5 dl vann
50 g gjær
50 g smør (eller margarin)

Lag vanlig gjærdeig av vann, gjær og alt det tørre, men vent med smøret.
Etter heving kjevles smøret inn i deigen (kjevle ut ei leiv, smør smør på 2/3 av leiven, brett sammen - og gjenta kjevling og bretting så mange ganger du gidder, dvs maks tre ...). Når du er drittlei kjevling kjevler du ut en siste gang, til 1/2-1 cm tykkelse. Stikk ut kavringer med et passe stort glass. Steik dem ved 225 grader midt i ovnen til de har passe farge, sånn 8-10 min. Del dem i to mens de er varme, og tørk dem deretter ved 110 grader til de er tørre, det tar i hvert fall et par timer.

En del jobb er det, men det blir ganske mange kavringer, og de er kjempegode.


#13

Susse sa for siden:

Forsøkte denne oppskriften. Veldig god deig å jobbe med ! Morro å lage, men synes de var vanskelig å få rett stekt. Første brettet ble for lyse og dermed myke inni. Andre brettet ble for mørke og harde. :gruble: Kjevlet helt tynt. Forsøkte også ett brett der jeg hadde sesamfrø i deigen, det gav litt mer smak. Bare jeg som ville spise dem gitt.


#14

Bluen sa for siden:

Hm, lurer på om jeg skal driste meg til å prøve denne. Nå spør jeg som jeg har vett til (som vanlig), men skal man smelte smøret?


#15

safran sa for siden:

Da tror jeg du får en veldig klissete deig. Bruk mykt smør, du.


#16

Bluen sa for siden:

Takk for svar! Jeg har nå byttet oppskrift, til en som inneholder mye mer smør og sukker. :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.