Angelique sa for siden:
Da vi var i Tyrkia i sommer kjøpte jeg med meg masse forskjellig krydder bla Safran
Vet at det kan brukes i Lussekatter , men hva annet kan det brukes i?
Feks middag??
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Angelique sa for siden:
Da vi var i Tyrkia i sommer kjøpte jeg med meg masse forskjellig krydder bla Safran
Vet at det kan brukes i Lussekatter , men hva annet kan det brukes i?
Feks middag??
safran sa for siden:
Og jeg som trodde du hadde skrevet en melding til meg. :snufs:
Observatøren sa for siden:
Safran kan være veldig godt til ulike typer skalldyr og fisk, men må brukes med måte.
safran sa for siden:
:knegg:
Toffskij sa for siden:
Safran- og honningis er kjempegodt. (Spent på hva Safran får ut av denne!)
safran sa for siden:
Mnei, den fikk jeg ikke noe særlig ut av. Men så er jeg ikke videre kompatibel med honning heller. Is er heller ikke noen favoritt.
Zefid sa for siden:
Kjempe godt i ris
[font=Comic Sans MS][/font]
Vimsen sa for siden:
Man bruker da ikke vår safran. Ikke på villkår!
Angelique sa for siden:
:klem:
Tusen takk for tips, jeg skal love å ikke bruke vår Safran :fnise:
Men safran i ris skal jeg ihvertfall prøve
Vi bruker veldig mye ris her
Skilpadda sa for siden:
Vi kan vel bruke henne litt? :sparke: Så lenge vi ikke bruker henne opp?
safran sa for siden:
Fnis. Jeg lar meg nok bruke litt. Det ville være synd å la meg gå til spille.
Irma sa for siden:
Jeg skjønner godt at du et øyeblikk ble litt innbildsk Safran. Jeg tenkte også på deg. Her er en oppskrift på en rett som inneholder safran med liten s:
INDISK EGGERØRE
2 tomater
4 vårløk eller 1/2 purre
frisk ingefær, ca 2 cm
1 grønn chilipepper
8 egg
1/2 gram safran
1/2-1 ts garam masala
salt og pepper
50 g smeltet smør eller margarin
Legg tomatene i kokende vann til skinnnet sprekker. Flå og del dem. Rens vårløken, og skjær den i tynne ringer. Skrell ingefæren. Riv den, eller pres den i en hvitløkspresse. Del chilipepperen i to på langs, skrap ut frø og skyll og finhakk fruktkjøttet. Vask hendene. Knekk eggene i en bolle. Bland inn safran, garam masala, salt og pepper. Visp eggene lett sammen. Smelt ca 50g smør på svak varme. Ta opp det klare smøret med en skje. Det blir ca 3 ss. Bunnfallet skal ikke være med. Hell det klarede smøret i en stekepanne. Varm det på forholdsvis sterk varme. Tilsett vårløk, ingefær og chili. Rørfres bladingen på sterk varme, men ikke la det svi seg. Reduser varmen. Bland tomatene i eggblandingen. Hell eggeblandingen i pannen, og stek eggerøren på svak varme. Fordel den kremede eggerøren på 4 tallerkener, og server straks.
Denne oppskriften er det jammen lenge siden vi har prøvd. Knallgodt med ferskt brød til.
Angelique sa for siden:
Tusen tusen takk, den skal prøves!!!
Regner med at jeg får tak i garam masala i en velutstyrt matvarebutikk som feks Meny?
Irma sa for siden:
Ja, det vil jeg tro!
Møøse sa for siden:
Det er jo mulig, men du vil jo få det i en hvilken som helst innvandrerbutikk, da. Sikkert billigere og større boks.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.