Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Safran

#1

Angelique sa for siden:

Da vi var i Tyrkia i sommer kjøpte jeg med meg masse forskjellig krydder bla Safran
Vet at det kan brukes i Lussekatter , men hva annet kan det brukes i?
Feks middag??


#2

safran sa for siden:

Og jeg som trodde du hadde skrevet en melding til meg. :snufs:


#3

Observatøren sa for siden:

Safran kan være veldig godt til ulike typer skalldyr og fisk, men må brukes med måte.


#4

safran sa for siden:

:knegg:


#5

Toffskij sa for siden:

Safran- og honningis er kjempegodt. (Spent på hva Safran får ut av denne!)


#6

safran sa for siden:

Mnei, den fikk jeg ikke noe særlig ut av. Men så er jeg ikke videre kompatibel med honning heller. Is er heller ikke noen favoritt.


#7

Zefid sa for siden:

Kjempe godt i ris
[font=Comic Sans MS][/font]

  • kok risen som vanlig
  • knus litt safran i en krydder-mort
  • kok opp vann (ca 1/2 dl)
  • bland safranen i vannet
  • ta ca en tredjedel av risen over i en bolle og vend safran-vannet i detnår det skal serveres legges risen på et fat og safranrisen i midten, veldig dekorativt og kjempe godt:nikker:

#8

Vimsen sa for siden:

Man bruker da ikke vår safran. Ikke på villkår!


#9

Angelique sa for siden:

:klem:

Tusen takk for tips, jeg skal love å ikke bruke vår Safran :fnise:
Men safran i ris skal jeg ihvertfall prøve
Vi bruker veldig mye ris her


#10

Skilpadda sa for siden:

Vi kan vel bruke henne litt? :sparke: Så lenge vi ikke bruker henne opp?


#11

safran sa for siden:

Fnis. Jeg lar meg nok bruke litt. Det ville være synd å la meg gå til spille.


#12

Irma sa for siden:

Jeg skjønner godt at du et øyeblikk ble litt innbildsk Safran. Jeg tenkte også på deg. Her er en oppskrift på en rett som inneholder safran med liten s:

INDISK EGGERØRE

2 tomater
4 vårløk eller 1/2 purre
frisk ingefær, ca 2 cm
1 grønn chilipepper
8 egg
1/2 gram safran
1/2-1 ts garam masala
salt og pepper
50 g smeltet smør eller margarin

Legg tomatene i kokende vann til skinnnet sprekker. Flå og del dem. Rens vårløken, og skjær den i tynne ringer. Skrell ingefæren. Riv den, eller pres den i en hvitløkspresse. Del chilipepperen i to på langs, skrap ut frø og skyll og finhakk fruktkjøttet. Vask hendene. Knekk eggene i en bolle. Bland inn safran, garam masala, salt og pepper. Visp eggene lett sammen. Smelt ca 50g smør på svak varme. Ta opp det klare smøret med en skje. Det blir ca 3 ss. Bunnfallet skal ikke være med. Hell det klarede smøret i en stekepanne. Varm det på forholdsvis sterk varme. Tilsett vårløk, ingefær og chili. Rørfres bladingen på sterk varme, men ikke la det svi seg. Reduser varmen. Bland tomatene i eggblandingen. Hell eggeblandingen i pannen, og stek eggerøren på svak varme. Fordel den kremede eggerøren på 4 tallerkener, og server straks.

Denne oppskriften er det jammen lenge siden vi har prøvd. Knallgodt med ferskt brød til.


#13

Angelique sa for siden:

Tusen tusen takk, den skal prøves!!!
Regner med at jeg får tak i garam masala i en velutstyrt matvarebutikk som feks Meny?


#14

Irma sa for siden:

Ja, det vil jeg tro!


#15

Møøse sa for siden:

Det er jo mulig, men du vil jo få det i en hvilken som helst innvandrerbutikk, da. Sikkert billigere og større boks.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.