Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen marengs eksperter her? Trenger hjelp

#1

Aiza sa for siden:

Får aldri helt til marengsen. Det går fint helt til jeg skal ta inn sukker i massen, da blir den flytende og ikke lenger så stiv. Hva gjør jeg galt. Når skal jeg ta i sukkeret og hvor raskt skal kjøkkenmaskinen vispe?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg får egentlig alltid stiv og blank marengs. Sånn gjør jeg: Tar alltid sukkeret i fra starten, i et par tre doser mens maskinen går. Jeg pleier å vispe med maks hastighet.
Vær veldig nøye med at det ikke er noe som helst spor av eggeplomme i hvitene, og med at bolle og visp er 100% rene og fettfri. Tørk gjerne over med et kjøkkenpapir med eddik først.


#3

allium sa for siden:

Jeg visper eggehvitene stive først, og tilsetter deretter sukker litt etter litt. Massen blir stiv og blank da også.

Har aldri brydd meg med eddik og lignende knep. Men det må ikke være spor av eggeplomme i hvitene.


#4

Kaz sa for siden:

Jeg har heller ingen problem med marengs. Men er ingen ekspert, altså! Lager det bare når jeg lager sitronmarengspai. I tillegg til det Maximillia skriver, så står det i minoppskrift at en skal bruke en liten og tørr bolle.


#5

Aiza sa for siden:

Ble faktisk den beste jeg har laget til nå. Kun eggehviter på fullhastighet så når disse var stive så pisket jeg på relativ lav hastighet inn litt og litt sukker. Blank og fin masse nå og stiv. Skal lage makronbunn for første gang til hvit dame marsipankake.


#6

Elisabet sa for siden:

Jeg pisker sukker og eggehviter leeenge. Sikkert 20 minutter. Blir bestandig perfekt når jeg da har oppi siktet vaniljesukker og litt mel. Husker ikke i farta om det er noe mer jeg har oppi, men aldri eddik eller noe sånt. Blir veldig god, og så enkelt å lage.


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg har ikke eddik i, men hvis jeg skal være ekstra sikker på at bollen er 100% fettfri så tørker jeg av den med litt eddik.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.