Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snickerskake

#1

Amelie sa for siden:

Mmmmm - denne kaken er uimotståelig, og gjestene gisper av fryd.
Serveres med svart kaffe - eller melk. ;)

Snickerskake

5 eggehviter
4 dl. Farin
30 Ritzkjeks
250 gr. Salte Peanøtter
1 ½ ts. Bakepulver
1 ½ ts. Vaniljesukker
5 eggeplommer
4 ss. melis
75 gr. Mørk kokesjokolade
1 boks fløte

Eggehviter og farin piskes i 12 min. Ritzkjeks og peanøtter knuses grovt. Alt blandes og has oppi langpanne på bakepapir. Stekes på 170 grader i 20 min. Del kaken i to mens den er varm, når kaken er lunken legges den på rist til den er kald.
Eggeplommer og melis piskes til eggedosis. Smelt og avkjøl kokesjokoladen. Pisk fløten stiv. Alt skal blandes forsiktig.
Når kaken er kald skal halvparten av kremen på den ene halvdelen, så skal den andre delen av kaken oppå, og resten av kremen skal på toppen. Kaken skal stå ett døgn i kjøleskap. Kan fryses.


#2

nolo sa for siden:

:sikle: Denne må prøves!


#3

Dragen sa for siden:

Er det ikke mel i Ritzkjeks?


#4

Filifjonka sa for siden:

Jo, det må det da være?


#5

Amelie sa for siden:

Oops - det er det jo! :rødme:

Unnskyld! :)


#6

Fruktflua sa for siden:

Men holder denne seg like godt som jeg antar at den andre snickerskakevarianten gjør? Ja, jeg mener den uten fløte.
Tror Iset har lagt ut oppskrift på en jeg tror er litt mer holdbar, eller holder den seg godt som er laget med fløte også?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.