Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Venstrehendt og strikking?

#1

emm sa for siden:

Storesøster vil lære seg å strikke, men skal jeg speilvende prosessen ettersom hun er venstrehendt?
Mye rart en skal lure på her i verden. :knegg:


#2

Bluen sa for siden:

Jeg er venstrehendt. Nå skal det sies at jeg knapt nok husker hvordan man strikker, men jeg tror jeg gjør det på "vanlig" måte. Den "aktive" pinnen, den som stikkes ned i en maske, holder jeg i høyre hånd. Jeg har aldri tenkt på at det kunne være annerledes (kanskje det er derfor jeg aldri strikker lenger? :humre: )


#3

emm sa for siden:

Det er kjedlig hvis det blir så klønete at hun ikke synes det er gøy. (Alle MÅ jo like å strikke Elinblu!) Jeg forsøkte å gjøre det omvendt for meg, og naturlig nok synes jeg det var ganske vanskelig. :humre:


#4

Tusenogtredve sa for siden:

Jeg er venstrehendt. Jeg lærte å strikke riktig, og det er jeg glad for. Mye lettere å få hjelp dersom man behøver det. Og lettere å følge instruksjoner på nett eller i bøker når man har glemt noe, eller må lære noe nytt.

Dessuten gir det høyrehånda finmotorikk-øvelse, og det er ingen ulempe.


#5

kisha sa for siden:

Jeg er også vernstrehendt og strikker helt normalt.


#6

emm sa for siden:

Da går vi for det. Takk jenter!


#7

Adrienne sa for siden:

Jeg er venstrehendt og lærte å strikke riktig, men da jeg ble eldre valgte jeg selv å endre, sånn at jeg strikker motsatt av det høyrehendte gjør. Det går helt fint, men når jeg skal strikke mønster og slikt krever det litt tenking, for mønsteret må også speilvendes. Så det enkleste for dere alle er å lære henne det den vanlige veien. Det burde gå helt fint, for man bruker jo begge hendene omtrent like mye når man strikker.

Hvis det blir for vanskelig for henne får du sende henne på kurs hos meg, så skal jeg lære henne å gjøre det den speilvendte måten.


#8

emm sa for siden:

Takk for tilbudet Adrienne! Hun er i gang med prosjekt dukkeskjerf nå, tålmodigheten er ikke helt på topp, men jeg synes hun lærer veldig raskt:jupp:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er keivhendt og strikker også normalt. Hadde nok blitt mye mer kluss, vanskeligere å følge oppskrifter og sånt, om jeg skulle strikket speilvendt. :)


#10

Nenne sa for siden:

Jeg er høyrehendt, men strikker begge veier alt etter som hva som trengs. Det er mye lettere å strikke keivhendt ved mønsterstrikking etter at det er felt til hals for eksempel enn å strikke vrangt tilbake med tråder som skal hit og dit. Jeg ville ha valgt å lære henne det vanlige først og heller spe på med ekstrakunnskap etter hvert.


#11

krystallklart sa for siden:

Jeg er venstrehendt og strikker helt vanlig.

En annen ting er at jeg blir en smule støtt av at å strikke normalt blir betegnet som riktig. Det er da ikke mer riktig enn å strikke motsatt vei om resultatet blir det samme. Men det er jo en helt annen diskusjon.

Og Iset, det er ikke lengre lov å kalle det keivhendt. :tsk,tsk:



#13

Éowyn sa for siden:

Jeg er venstrehendt og strikker som høyrehendte. Det var det jeg ble lært. Jeg tror jeg rett og slett ikke ville klart å strikke som venstrehendt nå.


#14

Appelsin sa for siden:

Venstrehendt og strikker helt vanlig.
(Gitaren hjalp min venstrehendte far å speilvende strengene på,
men pianoet tror jeg vi holder som det er :nemlig: )


#15

Søster sa for siden:

Jeg lærte det på keiva, vi hadde faktisk en ordning med venstrehendt-faddere i håndarbeiden på barneskolen, sånn at alle skulle få strikkehjelp.


#16

Magica sa for siden:

Jeg har vurdert å lære meg begge veier slik at jeg slipper å strikke vrang hvis jeg skal ha glattstrikk. ;)


#17

Hønemor! sa for siden:

Signerer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.