Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matallergi - er det forskjell på fersk og behandlet mat?

#1

Corbeille sa for siden:

Er det noen som vet eller som har erfart at det er forskjell på fersk eller behandlet mat når det gjelder allergi.

Jeg er allergisk mot fersk mango. Jeg elsker mango og har et lite håp om at jeg ikke reagerer dersom mangoen f.eks er kokt eller stekt. Jeg gidder ikke å teste ut dersom dere vet at det ikke har noen effekt å behandle maten.


#2

Karamell sa for siden:

Jeg tåler alt som er varmebehandlet og svært lite rått. Nevner noe: jordbær,gulrøtter, kiwi, moreller, fersken, epler.


#3

Beathe sa for siden:

Poden var allergisk mot egg og melk da han var liten, men om det var varmebehandlet gikk det bra. Kunne fint spise bla pannekaker og vafler.


#4

Christina sa for siden:

Guttungen vår har matallergi. Han kan f.eks. spise kokt gulrot men ikke rå. Han kan spise eplemos eller epler i kaker som er stekt, men ikke spise eple på vanlig måte.

Egg og nøtter er annerledes, det må han holde seg helt unna - til og med lukta av egg.


#5

Dinochef sa for siden:

Den kjemiske oppbyggingen i mat kan forandrer seg markant ved varmebehandling, syrebehandling mm.

Dette kan gjøre at noen tåler matvarer som er tilberet/behandlet bedre.
Det samme gjelder også omvendt, man kan tåle rått men ikke behandlet.


#6

Corbeille sa for siden:

Så bra! Da skal jeg forsøke meg på litt stekt mango :tvitvi:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.