Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Zol og andre som lider av strømpepinnesyndromet

#1

IOA sa for siden:

I dag har jeg prøvd Magic Loop for første gang, og det er bare utrolig enkelt! Jeg fant et innlegg her inne med video som m^3 hadde lagt inn. Og nå har jeg strikket en halv blånissevott allerede! :heia:

Så Zol, jeg anbefaler deg å gi det et forsøk altså. Det åpner seg en ny verden av strikkeoppskrifter for meg nå, som før har vært uoverkommelige på grunn av den kjempemasken som jeg alltid klarer å lage mellom hver av de fire pinnene. :D


#2

Nin sa for siden:

:lurer fælt på hva Magic Loop er:


#3

Nin sa for siden:

Jeg får forøvrig aldri en kjempemaske mellom pinnene.


#4

IOA sa for siden:

Da lider du ikke av strømpepinnesyndromet :knegg:. Søk på Magic Loop her inne, så finner du instruksjonsvideo og greier. Men kort fortalt går det ut på å bruke en lang rundpinne istedenfor strømpepinner.


#5

Fluke sa for siden:

Strømpepinne? :


#6

Svanen sa for siden:

jeg og takker for linken jeg fant her på FP!
Har nå nylig strikket både strømper og genserermer på lang rundpinne ved å bruke den metoden. Den er genial, og nå er det mye lettere å ha med seg strikketøyet siden jeg ikke trenger være redd for å miste pinner. (husker jeg en gang klarte å miste pinne ned i noe sprekker i varmeovn eller noe på toget:()
Lærte det på null komma niks! Og skjønner virkelig ikke hvordan dette har klart å være en slik "hemmelighet". Jeg skal vise "superstrikkeren" på jobb det, for hun hadde aldri hørt om det.

har nå tenkt å strikke noen ullsokker til tantebarn til jul:)


#7

Éowyn sa for siden:

Nå har jeg sett videoen og for meg ser det ut som det blir et helt flatt stykke, ikke en runding?


#8

Svanen sa for siden:

men legger du ei erme, en sokk eller noe ned, blir den jo flat (mine klær blir heldigvis det når jeg legger de sammen...;))


#9

Éowyn sa for siden:

Jo, men da er de jo dobbelt. Det så ut som bare et enkelt stykke (a la skjerf) på videoen.


#10

Éowyn sa for siden:

Eller er det egentlig et hull tvers igjennom dere, det bare ser ikke slik ut?


#11

Svanen sa for siden:

er et hull ja.

Bare prøv, legg opp 15-20 masker og prøve. Første omgang eller to er litt knotete, men det synes jeg det også er med strømpepinner.


#12

Éowyn sa for siden:

Ja, dette skal jeg prøve når jeg må dele strikketøyet i to for å få bein. :) Det blir bare tull og tøys med strømpepinner.


#13

Fluke sa for siden:

Siden ingen svarte skjønte jeg at det sikkert var et megateit spørsmål, og etter litt googling så jeg at det var det ... :sparke:
Jeg bruker alltid rundpinner, for jeg greier alltid å forlegge de "enkle pinnene".


#14

Katinka sa for siden:

Jeg ble ikke så mye klokere etter å ha sett den demonstrasjonen.
Hvor mange magiske loops må man ha, da?
Hun viste jo bare én?


#15

Nin sa for siden:

Gådd det der var jo tungvint, OG det tar jo evigheter.
Jeg tror jeg holder meg til 5 pinner. :nemlig:


#16

allium sa for siden:

Jeg har også vurdert det, og foreløbig holder jeg meg til strømpepinnene. Etter at jeg byttet ut metallpinnene med tre får jeg ikke store masker i overgangen, og jeg mister ikke pinner mer heller.


#17

Mei sa for siden:

Jeg sverger til 30 centimeters rundpinner. Men får vel prøve denne loopen bare for å ha gjort det. Fant en sokkeoppskrift som bygger på ML.


#18

Stompa sa for siden:

Finnes det 30cm rundpinner? Det har jeg aldri sett.

Tror jeg må prøve magic loops en gang bare for gøy. Så litt tungvint ut, men det er kanskje en øvingssak.


#19

Svanen sa for siden:

Er bare en vanlig lang rundpinne, "loopen" er bare den delen av rundpinnen du drar ut og lager en løkke av. Blir på en måte til at en lager en veldig kort rundpinne med den fordelen av at maskene er på den myke delen av rundpinnen. (da blir den mer fleksibel.

Det er jo det det ikke gjør, det blir nesten som å fordele strikkingen/maskene på 2 pinner i stedet for 4

Noe få omganger , så skjønte jeg ikke hvorfor det ikke er mer vanlig å gjøre slik...

Skulle gjerne vist dere. Virkelig en "aha-opplevelse" :ja:


#20

Blånn sa for siden:

Det ser ut som det er tungvindt med få masker, men ganske ok hvis du har litt flere masker (som når du strikker ullbukser eller liknende). Jeg skal definitivt prøve det ut - hvis armene mine holder til litt strikking...


#21

Svanen sa for siden:

Jeg vil egentlig si det litt motsatt, ved få masker er det alltid litt vanskelig å strikke synes jeg, men det er lettere med "magic loop" enn med mange pinner (som for meg bare kommer i veien).
Ved mange masker er det lett for at "loppen" blir liten og "glir ut" igjen, da må en enten ha enda lenger rundpinne (dessto lenger, dessto bedre;)) eller en liten rundpinne (ala 30 cm) der alle maskene går fint på.

Når jeg strikket ermer nylig benyttet jeg lang rundpinne og magic loop teknikken på begynnelse. På slutten når maskeantallet ble stort byttet jeg til liten rundpinne og "vanlig" strikking.

Får jo nesten lyst til å strikke babytøy igjen, for å prøve på virkelig små ermer og ben, men så har vi ingen som venter småfolk...:(


#22

Nin sa for siden:

Hm. Jeg tror jaggu jeg må prøve ut. Bare for skøy. Skjønner ikke hvordan man skal få strikker sokker på den måten men. Med hæl, fellinger og opplukking av masker.
Får finne på et eller annet rundt å strikke så jeg får testet ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.