Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg vil strikke Blåfjell-lue

#1

Mei sa for siden:

Jeg tipper at storebror kommer til å synes det er veldig stas å ha en blåfjell nisselue i desember. Tenkte å strikke han en som blir gave nummer en i adventskaldenderen. Er det like enkelt som det ser ut til? Er det noen som kan gi meg en kjapp innføring, samt fortelle hvilket garn og pinner jeg skal/kan bruke?

:neie:


#2

Minerva sa for siden:

Jeg kan ikke hjelpe deg, men måtte bare inn i tråden for å fortelle at jeg har tenkt på samme tanken om at storebror skal få en og har bestilt genser og lue fra strikkemaskinen mormor som allerede er godt i gang. Hun kjøpte mønster og garn på Coop Obs, det er alt jeg vet.


#3

Skytte sa for siden:

Moren min masseproduserer blåfjelluer til alle barnebarna nå (5 stk). Hun hadde kjøpt mønsterheftet og tilhørende garn hos Bogerud tekstil. Husker ikke hvilket merke det var.

Poden får visst votter og hals også. :lykkelig:


#4

IOA sa for siden:

Jeg kjøpte mønster og garn på Stovner senter på lørdag. De hadde gått tom for luefargene, så jeg strikker votter først. Betalte 90 kr for garnet og mønsterheftet med alle mønstrene. Tipper de har det på de fleste garnbutikker. Og nei, det er ikke vanskelig. Lua strikkes fram og tilbake i rillestrikk (:D) og syes sammen.


#5

IOA sa for siden:

Jeg har forresten også tenkt å legge Blåfjell-effekter i julekalederen. Håper bare hun gidder å bruke dem selv om de ikke er råååsa.


#6

Mei sa for siden:

Hvilke andre Blåfjelleffekter kan anbefales? :blafre:


#7

Skytte sa for siden:

Sikkert moren min som har kjøpt opp garnet. :knegg:


#8

Skytte sa for siden:

Poden skal også få sine ting i julekalenderen og det ender opp med en tur på Jul i Blåfjell (teater). Håper han blir fornøyd.


#9

IOA sa for siden:

Votter, strikket med Magic Loop! :knegg: Ellers strikkes tøflene også fram og tilbake. Den oppskriftslefsa jeg har skaffet meg inneholder lue, votter, skjerf, løs hals, tøfler og genser.

@Skytte: Vi skal også se Blåfjell-teater, men siste helga i november. Vi ble bedt med av en kollega på jobben som syns hun trengte et barnealibi for å gå.


#10

allium sa for siden:

Datteren min har en arvet Blåfjellhals, den er ganske fin hvis man ikke er altfor sensitiv for kløende ull.

Jeg har strikket luer i dobbelt Pt2, to blånyanser sammen, de skal toves hardt.



#12

Mei sa for siden:

Er det kun mønster eller mønster og garn som koster 58? Portoen blir vel uansett det dobbelte. Jeg får satse på at den lokale garnbutikken har det.

Hvor hardt toves det? Spesiell teknikk?



#14

allium sa for siden:

Det skal være stivt. Om du trenger å gjøre noe spesielt kommer litt an på maskinen din, men hvis det ikke tover nok kan det hjelpe å vaske det med noen olabukser.


#15

Tjorven sa for siden:

Takk for knallide. Snuppa trenger en lue, og denne vil hun sikkert gå med selv om det ikke er hello kitty på den. Jeg håper jeg klarer å spore opp et sted som har garn ganske fort. Knerten kan sikkert også få en om det er veldig enkelt å strikke, men egentlig skulle jeg ha strikket ny genser og bukse til ham først.


#16

pippimamma sa for siden:

Jeg kjøpte mønster og garn på husfliden den gangen jeg strikket blånisselue og votter (og rødnissens langlue og votter).

Plaggene toves til de passer barnet som skal bruke de. Det er bedre å være litt forsiktig første gang du vasker, da det er lettere å tove en ekstra gang enn å måtte prøve å strekke plagget større.


#17

Adrienne sa for siden:

Det er enkelt-penkelt. Jeg strikket en lue og en vott i går, det gikk kjempefort. Mønster kostet 35 kroner på husfliden (på Strømmen storsenter) og Raumagarnet betalte jeg 30 kroner nøstet for.


#18

Mei sa for siden:

Noen snakker om Raumagarn andre om PT - er det ulike oppskrifter?


#19

Kaktus sa for siden:

Du kan bruke de garna om hverandre. Det er og et eget blåfjellgarn, for å gjøre forvirringen komplett. ;)


#20

Adrienne sa for siden:

Samme oppskrift og samme farger, så vidt jeg har forstått. Det viktigste er vel at det skal strikkes i totråds ullgarn som kan toves. Luen strikkes i lyseblått og kongeblått, vottene i to ulike mørkeblå farger.


#21

Kaktus sa for siden:

Sjekk prikk Zol...


#22

trøtt sa for siden:

Lua er kjempeenkel og rask å strikke. Da blåfjell gikk første gang strikket jeg mange luer. Mine jenter var ikke så glad i luene for de klør litt.


#23

Mei sa for siden:

Da har jeg fått tak i mønster, skal ut å kjøpe garn i morgen. Er det bare en kongeblå og en lyseblå i PT-garn? Trenger jeg noe nummer?


#24

allium sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at det er utallige blånyanser å velge mellom. Men de pleier å vite på garnbutikken hvilken farge du skal ha.


#25

GeekyGirrrl sa for siden:

Da er jeg i gang med strikkingen, siden jeg bor langt unna nærmeste strikkebutikk, ble det garn fra sparkjøp denne gangen. Tror det heter Safir... får se om det blir bra. Kosta bare 12 kr pr nøste så om det blir skikkelig stygt så får jeg kjøpe et bedre garn. Kommer bilde når jeg har strikka litt lengre. :)


#26

Adrienne sa for siden:

Skal vi se, jeg har mønsteret rett foran meg her. Til lua trenger du blå nr. 467 og nr. 472 (dette er det lyse garnet). Til votter trenger du blp nr. 437 og 443. Skjerfet strikkes i 451 og halsen i 451 og 472. Hvorfor de ikke kunne velge samme farger til alt sammen må fåglarna vite.

Jeg var på Strikkedilla på Oslo City på mandag, da hadde de mye av dette garnet inne.


#27

Tjorven sa for siden:

Jeg strikker alle tingene i samme farge.

For dere som lurer på om dere klarer: jeg strikket lua på to ettermiddager, og det er bare rette masker. Dette kan de fleste klare.

Som Adrienne var jeg på strikkedilla på Oslo City på mandag, og de hadde mye garn igjen. De får i tillegg nytt hver torsdag.


#28

Miss Norway sa for siden:

Du går i hvilken som helst garnbutikk og sier du skal ha garn til Blånisselue. Du får et oppgitt stønn til svar og får oppleve en ansatt på automatgir rett bort i hyllene der riktige farger plukkes i blinde.

For å si det på en annen måte: De har fått spørsmålet før. :knegg:


#29

Mandarin sa for siden:

Takk for god idé Skal kjøpes i dag ! :hyper:


#30

Mei sa for siden:

Jeg vil ikke stønnes av. Jeg vil finne frem sjøl :nemlig:.


#31

Mei sa for siden:

Skal vottene også toves? Blir det veldig feil å strikke alt i samme blåfarger? :har ikke sett programmet:


#32

Dixie Diner sa for siden:

Hvordan tover jeg? :sparke: Har aldri gjort det før. Er det bare å vaske det i maskinen? På hvor mange grader og hvilket program? domm

Og dere; hvordan vet jeg at luen passer? Femåringen fikk en til jul for noen år siden og den er enda aaaltfor stor, til og med stor for meg. Jeg har litt lyst å strikke en til babyen også, han er 7 mndr, hvor mange masker tror dere jeg trenger da? Jeg er ganske nybegynner på dette, har nettopp lært meg å følge enkle oppskrifter.


#33

Fibi sa for siden:

Jeg har vasket på 40 grader med grønnsåpe. Eller var det 60? :gruble:


#34

Dixie Diner sa for siden:

Hadde du bare grønnsåpe rett i doseringskammeret da? Hvor mye?


#35

Fibi sa for siden:

En dæsj. :knegg:


#36

allium sa for siden:

Det fine med plagg som skal toves er at det bare er å fortsette tovingen til de passer. Start forsiktig med 40 graders finvask, kjør på med høyere temperatur eller en olabukse sammen med det som skal toves hvis det ikke blir smått nok.

Blåfjellvottene skal også toves, men ikke like hardt som luen, da blir de for stive.


#37

tinkadott sa for siden:

jeg har strikket to par votter, og lue, skjerf, votter, tøfler, genser og bukse til to babyborn dukker. Alt skal i kalenderen :)


#38

tinkadott sa for siden:

på møteret til månetoppen står det en spiseskje. Det er samme garn som brukes i blåfjell serien.


#39

Dixie Diner sa for siden:

Takk. :) Men ikke vaskemiddel, sant? Bare grønnsåpe? Jeg bare ha det inn med teskje, hehe.


#40

tinkadott sa for siden:

jepp. legg plagget i maskinen, velg program med mye vann og bruk 1 ss grønnsåpe. Ikke vaskemiddel. Men har en ikke grønnsåpe mener jeg milo kan brukes og.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Takk, da skal det strikkes og toves. :)


#42

Mei sa for siden:

Jeg var årets første som kjøpte blåfjellgarn på min lokale garnbutikk :kry:. De måtte faktisk sjekke mønsteret for mengde og garntype.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.