Marit K sa for siden:
Jeg har ingen god erfaring med å servere pai til min kjære, men jeg har så lyst å prøve en gang til, for Sheperds pai høres fantastisk godt ut.
Noen som har en god oppskrift, med sprøtt og deilig skall, og überdigg fyll?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Marit K sa for siden:
Jeg har ingen god erfaring med å servere pai til min kjære, men jeg har så lyst å prøve en gang til, for Sheperds pai høres fantastisk godt ut.
Noen som har en god oppskrift, med sprøtt og deilig skall, og überdigg fyll?
allium sa for siden:
Det er ikke skall i shepherd's pie.
Jeg pleier bare å surre en eller annen form for løk sammen med rester av lammestek. Tilsette litt vann, og worcestershire-saus. Gulrøtter går også an å ha i. Has i form med potetmos iblandet et egg eller to på toppen. Stekes til potetmosen er gyllenbrun.
Marit K sa for siden:
Pai uten skall altså :o
Låter jo genialt når det er paiskallet min kjære ikke liker. :humre:
Nå er jeg Dust På KjøkkenetTM, så kan jeg spørre veldig så pent om en ørlittegranne mere detaljert oppskrift med mengdeanvisning og slikt? :spør pent:
Hjertensfryd sa for siden:
Eit google søk, gav meg blant anna denne oppskrifta.
750 g poteter
2 egg
salt og pepper
Fyll:
2 løk
2 gulerøtter
20 g margarin
500 g lammekjøttdeig
1 ss. karry
1/2 dl vann
2 ss.kons. tomatpure
salt og pepper
2 ss. rasp
20 g smør eller margarin
FREMGANGSMÅTE:
Potetene skrelles og kokes møre i usaltet vann. Vannet helles fra og potetene piskes til mos med eggene. Mosen smakes til med salt og pepper.
Fyll:
Løk og gulerøtter skjæres i små terninger og svitses i en gryte i margarinen sammen med kjøtt og karry. Vann og tomatpure tilsettes, og fyllet smakes til med salt og pepper.
Fyllet fordeles i bunnen av et ovnfast fat. Potetmosen has over og drysses med rasp, Litt smørklatter fordeles øverst.
Settes i ovnen på midterste ribbe ca 40 min. ved 200 grader, til overflaten er gylden.
Salt sa for siden:
En enklere variant er rett og slett å lage bolognese-saus (kjøttdeig, løk, gulrøtter, tomatsaus, krydder, osv), ha den i en ildfast form, og så ha potetmos på toppen. NAM!
amo sa for siden:
Jeg lager en veldig enkel variasjon som de håpefulle elsker.
En løk, og en kjøtt deig freses på pannen.Blander i litt ketchup og heller det oppi i bunnen av en ildfast form. Over der legger jeg en halv pose grønnsaksblanding før jeg topper med potetstappe. (En pakke ferdig potetmos).
Litt ost på toppen og en halv time i stekeovnen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.