Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sær juletrefestklage

#1

allium sa for siden:

Det blir visst juletrefest i adventstiden hos oss. Og siden foreldrene på 3. trinn er ansvarlige for den, vil jeg bli nødt til å stille opp og arrangere.

For meg er dette helt feil. Juletrær og nisse og julesanger før jul? Advent er advent, ikke jul.

På en skala fra 1 til 10, hvor sær er jeg hvis jeg nekter?


#2

TBM sa for siden:

10 - hvor ti er veldig sær.

Ikke fordi jeg ikke kan være enig med deg, men fordi det er slik at man deltar på slike opplegg. Og når flertallet har bestemt så er det bare å være med.


#3

Kirsebær sa for siden:

:knegg: Jeg skjønner godt at du har lyst til å nekte, og boikotte og alt. Jeg har stort sett alltid lyst til det når det arrangeres fellesarrangement på skole/barnehage.

Men jeg gjør det jo ikke. Og det gjør nok ikke du heller. ;-)


#4

Veronal sa for siden:

Jeg ville mye heller hatt en sånn fest i adventstiden enn i januar.


#5

Teofelia sa for siden:

Jeg synes juletrefest i januar er helt bak mål, selv om jeg godt vet at det er det som er normalen. Jeg er veldig ferdig med jula når jeg går tilbake på jobb på nyåret, så jeg hadde applaudert forslaget om juletrefest i desember.

Ikke at det egentlig var svar på spørsmålet ditt da.



#7

kokosbolle sa for siden:

Vi i FAU i barnehagen til knerten har tenkt til å arrangere juletrefest i begynnelsen av desember (hvis vi nå får ut fingern da) fordi vi vil ha en viss avstand til karneval i februar. Ingen av oss tenkte over at noen ville protestere villt på dette egentlig. Jeg vil faktisk mye heller ha juletrefest i adventstiden, fordi jeg er ferdig med jula i januar.


#8

Skytte sa for siden:

Jeg også. :nemlig:


#9

Moria sa for siden:

Sær. :nemlig:
Heller juletrær og nisser i adventstiden enn i januar.
Hilsen hun som hiver ut alt som kan minne om jul 1. januar.


#10

trøtt sa for siden:

Juletrefest i januar er noe av det teiteste jeg vet om. Mye bedre å ha det i desember.


#11

Divine sa for siden:

:nemlig:


#12

Mei sa for siden:

  1. Jeg ville satt stor pris på om slike fester ble holdt i desember, ikke i januar. I januar er jeg veldig ferdig med alt som har med jul å gjøre.

#13

Søster sa for siden:

Jeg skal faktisk gå hen og foreslå det samme for mitt foreldreråd i neste uke.


#14

Inagh sa for siden:

Takke meg til julefest før jul, mens jeg ennå har kanskje et snev av glede over jula i behold. Fra og med første juledag er jula over og jeg er møkk lei for min del. Jeg har derfor aldri skjønt poenget med juletrefest, nisser og halv- om ikke heldøde juletrær i januar en gang. :humre:


#15

Susse sa for siden:

Lat i dag, og signerer. Vi er også ansvalige for juletrefesten og har valgt å droppe hele greia. Alle var enige om at det var nok som det var.


#16

ElinM sa for siden:

Jeg støtter deg jeg, allium. Jul begynner jo ikke før kl 17.00 på julaften. Før den tid er det advent, og da feirer man tradisjonelt ikke jul eller juletrefester, selv om "alle" instisterer på å gjøre det nå for tiden. Jeg ser liksom ikke poenget med at man skal flytte julefeiringa en måned fram i tid. Adventstida er kjempekoselig, men jeg syns at man skal feire jul når det er jul, og ha advent når det er advent. Jeg leste i en bok om hvordan man feiret jul i "gamle dager", og jeg syns det hørtes veldig kjekt ut med fest og moro til langt ut i januar. :nemlig:


#17

Angelique sa for siden:

Syntes det er helt supert med julefest i desember og adventstiden istedetfor i januar når julen er over.
Har alltid mislikt juletrefester på nyåret.


#18

Miss Norway sa for siden:

Du er klok og fornuftig og har helt rett.

Men du er sær hvis du boikotter eller nekter. Men jeg ville sagt min mening høyt og tydelig, og sett om man ikke kunne finne på noe annet, mer "adventsaktig" form på fellesfeiringen. Jeg er ganske lei av at julen skal feires ørten ganger innen desember og januar er omme.


#19

ElinM sa for siden:

Jula er jo faktisk som jeg sa, fra kl. 17.00 på julaften og varer til 21. dag jul, hvilket er den 13. januar.

Å feire jul i adventstida er et nymotens påfunn, og å påstå at jula er over i januar er faktisk litt historieløst.


#20

Divine sa for siden:

Det er jeg helt enig i. Jeg synes også at man heller kunne ha funnet på noe mer adventsaktig. Men hvis det ikke er stemning for det, ville jeg ha avfunnet meg med festen uten å lage oppstandelse rundt det.


#21

Divine sa for siden:

Det er sant. Jeg har en følelse av at vi her inne på FP er veldig delt når det gjelder når jula skal feires. Jeg er også vant med at jula varer helt til 13. ev. 20. dags jul. Mulig det er et skille mellom oss "gamlingene" og de mer yngre FP-brukerne? :vetikke:


#22

allium sa for siden:

Takkogtakk. :neier:

Jeg merker at jeg ikke liker tanken på å la ungene være med. Ta jula på forskudd. Å stille opp selv, bake en kake og feie et gulv etterpå skal jeg vel alltids klare. Det er sånt man gjør som forelder.


#23

ElinM sa for siden:

Å ja. Det var andre tider da vi var ung, vet du. Det var tider det. :knegg: Jeg husker når vi gikk på julebesøk til naboene, til langt ut i januar. Det var veldig koselig, husker jeg. Hva er det med at jula skal pakkes bort allerede første januar??

Jeg vet forøvrig ikke om det har med alder å gjøre heller. Min svigermor har visst alltid pakket bort jula 1. januar. Kanskje det er, eller var, litt forskjell på by og land også?


#24

Mandarin sa for siden:

Du er som meg du. :knegg:


#25

Pepper Lemon sa for siden:

Det er mulig jeg er preget av kjøpesenterjula, men jeg hadde ikke reagert på juletrefest i desember. Selv synes jeg juletrefester etter nyttår er grusomt, og nisser som deler ut klementiner og pepperkaker appellerer ikke til meg da i det hele tatt. Acsa skrev i et innlegg en gang at julemarsipan i oktober er et symptom på at fortidligjulen sprer seg. Det er nok riktig, jeg tror ikke jeg er alene om å være ferdig med juletre og julekaker sånn ca fjerde juledag.

Så allium, du har nok ditt på det tørre som nekter. Men det spørs om ikke det bare er å begynne å innstille seg på at dette er fremtiden. Adventsstid og juletid er nok i ferd med å bli ett. :spåkone:


#26

Filifjonka sa for siden:

I januar er jula slutt for meg, så jeg syns det er helt greit med en førjulsfest med juletre. Hjemme pynter vi juletreet lille julaften, og tar det vanligvis ut den første helgen etter nyttår. Så vi har slett ikke "full jul" i hele desember. Da er det forberedelser, baking og denslags.

Jeg er en av de gamle her, men har ikke noe forhold til å gnu på jula til langt ut i januar...) :)


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg føler ikke jula pakkes bort for fort når jeg pakker den bort i januar, fordi jeg velger å feire den fra 1. desember. Jeg elsker adventstiden og synes desember, når pynten kommer opp og det blir jul rundt meg både ute og inne, er den koseligste måneden i hele året. I januar er det slutt for min del. Sånn liker jeg å ha det. :)


#28

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo faktisk det det er blitt nå, og for meg er det helt ypperlig. Hele desember er jul for meg og mine, jeg tenker ikke noe over advent. Jula begynner 1. desember for oss, og tydeligvis for de fleste rundt oss (heldigvis). :hjerter:


#29

Guava sa for siden:

Vi koser oss på juletrefester i romjula og på nyåret. Skolen har ofte juletrefester før jul. For min del blir det litt feil, men jeg gidder ikke å gjøre noen sak ut av det.
Jeg kjenner at jeg blir ganske mettet av adventstidens veldig juleorgier, men er det det folk vil ha så er det vel slik det blir.

Jeg synes noe av magien med selve juletiden forsvinner når man er stappmett og lei før selve juledagene begynner. Vel.. at magien forsvinner for min del handler nok mest om det vanvittige julejallafokuset.


#30

Lykken sa for siden:

  1. Mer pes med juletrefest i januar, jeg er ferdig med julen da. Hele desember er juleforberedelser, så tre, julenisse og pynt og alt som er knyttet til julen er helt ok i måneden før julaften.

#31

Angelique sa for siden:

Jeg er enig med deg og Monsoon her kjenner jeg. Selv er jeg også en av de gamle her.
Mine barn nyter en god gammeldags jul med gamle tradisjoner og historier selvom jeg er ferdig med jul i januar.


#32

Najade sa for siden:

Jeg er prinsipielt helt enig med deg, men ville nok stilt opp likevel.

Tror det dessverre er lite vi får gjort med den utviklingen som har vært, at advent og jul blir slått sammen. Man blir vel bare sett på som sur og sær?

Advent betyr så vidt jeg vet; ventetid. Man venter på julen og alt det som følger med. For min del blir det så mye mer stas når julaften omsider ringes inn kl 17.00.
Må innrømme at jeg ikke feirer jul til 21. dag jul heller jeg da, for jeg føler ikke behov for å ha jul så veldig mye lenger enn en ukes tid. At det alikevel er juletrefester og slikt i januar synes jeg imidlertid er helt ok, det er sånn det "alltid har vært".


#33

Nenne sa for siden:

Det var akkurat det jeg ville si. Rett og slett.


#34

Anne C sa for siden:

Jeg er vel et par år yngre enn deg. Men jeg er veldig ferdig med jul når skolen starter igjen etter jul.


#35

Karamell sa for siden:

Heller desember enn januar!


#36

Robyn sa for siden:

Å boikotte ville jeg sett på som veldig sært, det er tross alt bare barna det går utover.

Jeg er utrolig glad i julen, men allikevel er jeg av de som er ferdig med jul når januar kommer. For meg er det adventstiden og desember som er jul selv om jeg er oppvokst med at det er jul frem til 20. dag.


#37

ming sa for siden:

Jeg er av de som "holder igjen" jula i adventstida. Syns advent er tid for å forberede seg til og glede seg til jula. Jula varer til 13. dag for vårt vedkommende, og det er derfor mer naturlig med juletrefest tidlig i januar enn i desember. Men det er nå oss, da.

En annen ting jeg vet hadde kommet opp dersom det var i klassen til frøkna mi vi skulle ha juletrefest i desember, er tidsnøden. FAU her har bedt foreldrene holde de sosiale arrangementene unna desember og juni, fordi det er så mange andre arrangementer og greier de månedene, slik at det blir for mye for mange. Mye annet man skal styre med i desember... Folk har vel generelt mye bedre tid i januar?


#38

Embriksmamma sa for siden:

:nemlig:

Her er skolens juletrefester i desember, veldig greit.


#39

Dinochef sa for siden:

Det beste forslaget hittil, drop det.
I BHG til yngstemann hadde de julefrokost og juletrefest, det ble de samme som hjalp til og engasjerte seg som alltid og barna får nok jul uten en juletrefest.


#40

Apple sa for siden:

:ja:


#41

Nin sa for siden:

Er jeg gammel? Akkurat passert 40.

Jeg elsker jul, spesielt førjulstiden.
Her er huset vasket og ferdig ryddet til 1.advent og hele desember brukes til kos. Masse juleforberedelser med ungene foregår daglig. Ikke noe mas, bare kos, kos, kos.
For meg er jul førjulstiden, forventningene, julekvelden og romjula. Juletreet står ferdig pyntet en uke før jul og skaper masse julestemning og forventninger.
Jula er forøvrig over for min del 1 januar. Jeg greier bare ikke å feire jul i januar selv om det er det jeg er vokst opp med. (juletre pyntet lille julaften og julepyntet hus til 20.ende dag jul) Det har alltid blitt helt feil for meg så de tradisjonene gjorde jeg om på så fort jeg flyttet for meg selv. :D
Jeg ville mye heller gått på juletrefest i desember enn langt ut i januar. For meg blir det å dra frem jula igjen, og jeg får ikke til å ha noen som helst julestemning eller julefølelse. Er møkklei julekaker osv.
For meg varer jula inkl adventstiden fra 1. advent og til nyttårsaften. (jepp, jeg har til og med kastet ut treet og julepynt nyttårsaften og pyntet til nyttårsfeiring i stedet).


#42

Trolljenta25 sa for siden:

Jeg kan ikke annet enn å si meg enig i det mange andre sier her. Du er sær! :knegg:
Jeg ser helt klart poenget ditt, men jeg er ikke enig. Kun fordi at etter nyttår så er julen for meg ferdig. Jeg foretrekker helt klart å ha slike sammenkomster før jul, det er med på å bygge opp forventningene til selve julen for meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.