DM sa for siden:
Jeg skal begynne å spise reker. Men hva er godt sammen med det?
Jeg lurer på om det kan være godt med hakket løk, alioli og avokado?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
DM sa for siden:
Jeg skal begynne å spise reker. Men hva er godt sammen med det?
Jeg lurer på om det kan være godt med hakket løk, alioli og avokado?
Ru sa for siden:
Reker og aioli er kjempegodt.
Nå fikk jeg jaggu lyst på det.
:aner helgens meny:
Amic@ sa for siden:
Ja, hakket løk, avocado, tynne skiver med tomat, skvise litt sitron over, og så majones eller aioli på toppen! NAM!
Røverdatter sa for siden:
Det høres himmelsk ut.
Jeg liker rekesmørbrød med sitron, rømmedressing (ev. majo), dill og pepper.
Eller sweet chilisaus. :nam:
Canisa sa for siden:
Nå ble jeg sulten! :nam:
Martis sa for siden:
Hvitvin er veldig godt sammen med reker. :D
Søster sa for siden:
Ikke løk, men hvitløk. Også alt det Fnatten sa.
Angelique sa for siden:
Alt som er nevnt, ikke løk, men mye frisk dill.
Mams sa for siden:
Sweet chili saus er veldig godt sammen med reker.
Fibi sa for siden:
Vågen i Stavanger, solskinn, sommer, og en god venn og dele posen med. :hjerter:
DM sa for siden:
Det hørtes fryktelig koselig ut. Bare at jeg ville heller hatt en kurv med jordbær. :o Man må jo pelle ferske reker. :skremt:
Mandarin sa for siden:
Tomatsalat (løk, tomater, basilikum, mozarella, olje, balsamikoeddikk) er godt til. Aioli like så. Selvagt brød, sitron og majones.
Honda sa for siden:
Alt som nevnes bare at du driter i rekene ;)
:knegg:
rajraj sa for siden:
:ja:
Det er også godt å lage hvitløksolje og ha på tradisjonelle rekesmørbrød, i steden for majo. Press eller hakk masse hvitløk i god olivenolje. Ha i litt salt og pepper, og la det stå litt så oljen rekker å trekke til seg hvitløkssmak. Drypp over rekene og ha på litt sitron eller lime.
Mandarin sa for siden:
Grønn salat ved siden av er også godt. Grønnsalat av ønske, avokado, agurk, asparges, ananas, - fransk dressing over.
DM sa for siden:
Mmmm, det høres veldig godt ut dette!
DM sa for siden:
Asparges? Hvordan har du asparges i salat?Fibi sa for siden:
Nettopp. Det er jo kjempekos! :DMandarin sa for siden:
Aspargestopper, koker dem i lettsaltet vann i 1-2 min. Deretter skyldes de i iskaldt vann slik at de blir sprø. Strøs over salaten til slutt.
DM sa for siden:
:blånn: Mener du at du kjøper en bunt med slike grønne aspargesstenger i butikken, og kutter av toppen på dem, og gjør det du sa over? Hva gjør du i så fall med stilkene? (Jeg har aldri brukt asparges før. Bare husker mamma hadde hermetiske i aspargessuppen hun lagde.)Trolljenta25 sa for siden:
Hakket hvitløk i soyasaus.
Alt annet jeg liker er allerede nevnt. Favoritten min er masse avocado ved siden av. :sulten:
Silence sa for siden:
www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=1302670&postcount=8
vimjer sa for siden:
Dip av rømme, rogn og rødløk smaker godt til. Jeg liker ikke majones, og lager dette i stedet.
Rødløken finhakkes og has i rømmen sammen med rogna. Jeg lager den gjerne dagen før slik at rømmen tar farge av rødløken.
daffy sa for siden:
Du kan lage skagensalat som kan legges som en stor dunge over ristet/smørstekt brødskive:
Masse reker
Tynt skåret rødløk
Et hakket, hardkokt egg (jeg pleier å sløyfe)
Litt lakserogn fra glass
Ferks dill
Creme fraishe/ lettrømme
Majones
Salt og pepper.
Alt blandes i det forholdet du liker.
Palmen sa for siden:
Spiser du egg? Påleggssalat med majones, kokt egg og reker er godt. Avocado og reker (og rekesalater i alle varianter) er også en kombo jeg liker. Daffy sin skagensalat må jeg prove en gang.
Karamell sa for siden:
Loff, sitron og majones. :nemlig:
Ellers alt det de andre sier - minus løk.
Hasselnøtt sa for siden:
Øl.
Inagh sa for siden:
Det er kjempegodt å strø hakket chilli på reker! Og så må man ha hvitvin, da.
safran sa for siden:
Jeg pleier å lage aîoli, loff og ha dill og lime til. Og merkelig nok smaker det utrolig godt med Earl Grey te til. :humre: Må prøves!
m^2 sa for siden:
agurk og dill, sitron
Jessica sa for siden:
Nam...... Jeg spiser en del avokado og reker. Rødløk kan man bruke til reker. Laks og avokado er også snacks.
Mikkeline sa for siden:
Jeg lager "majones" av majones, creme fraiche, hvitløk og chilisaus. Utrolig godt med litt spicy til rekene.
Ellers må man ha sitron og gjerne noen salatblader i tillegg.
scilla sa for siden:
Chablis:nemlig:
Mjau sa for siden:
Nå fikk jeg sykt lyst på reker her!
Jeg spiser med loff, majones, sitron og salatblader på.
Men jeg syns også det er snadder med avocado på toppen....
malena sa for siden:
Nam, dette så kjempegodt ut!
jnkvbk sa for siden:
Noe av det enkleste (og etter min mening beste):
Hakk hvitløk, fres i olivenolje. Sleng i rekene mot slutten, server på ristet loff med smør. Litt chili er heller ikke å forakte.
Slettet bruker sa for siden:
Reker er fantastisk sammen med godt selskap, sjø og sol. :D Nytes gjerne i shorts utendørs.
:drømmeromsommerigjen:
Maiden sa for siden:
Jeg elsker sweet chili saus, så dette må prøves.
leliane sa for siden:
Ræg, loff med meierismør, sitron og majones. Og øl.
Skal du på død og liv dille det til, kan det være godt med hvitløksrømme og hvitvin.
Men løk(!!), salater og soyasaus - himmel og hav, dere drukner jo ræget i andre smaker!
:sørlending:
Candy Darling sa for siden:
Loff, smør og uanstendige mengder hvitvin. Så dumper du rekene forsiktig over rekka.
:mine 6 siste sommerfester:
Marit K sa for siden:
Hvitvin. :nemlig:
safran sa for siden:
:knegg:
Candy Darling sa for siden:
"Det var da en hels*** mye måker her i år også!?!" :plystre:
rajraj sa for siden:
:fnis:
Maiden sa for siden:
:lol:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.