Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er godt sammen med reker?

#1

DM sa for siden:

Jeg skal begynne å spise reker. Men hva er godt sammen med det?

Jeg lurer på om det kan være godt med hakket løk, alioli og avokado?


#2

Ru sa for siden:

Reker og aioli er kjempegodt.

Nå fikk jeg jaggu lyst på det.
:aner helgens meny:


#3

Amic@ sa for siden:

Ja, hakket løk, avocado, tynne skiver med tomat, skvise litt sitron over, og så majones eller aioli på toppen! NAM!


#4

Røverdatter sa for siden:

Det høres himmelsk ut.

Jeg liker rekesmørbrød med sitron, rømmedressing (ev. majo), dill og pepper.

Eller sweet chilisaus. :nam:


#5

Canisa sa for siden:

Nå ble jeg sulten! :nam:


#6

Martis sa for siden:

Hvitvin er veldig godt sammen med reker. :D


#7

Søster sa for siden:

Ikke løk, men hvitløk. Også alt det Fnatten sa.


#8

Angelique sa for siden:

Alt som er nevnt, ikke løk, men mye frisk dill.


#9

Mams sa for siden:

Sweet chili saus er veldig godt sammen med reker.


#10

Fibi sa for siden:

Vågen i Stavanger, solskinn, sommer, og en god venn og dele posen med. :hjerter:


#11

DM sa for siden:

Det hørtes fryktelig koselig ut. Bare at jeg ville heller hatt en kurv med jordbær. :o Man må jo pelle ferske reker. :skremt:


#12

Mandarin sa for siden:

Tomatsalat (løk, tomater, basilikum, mozarella, olje, balsamikoeddikk) er godt til. Aioli like så. Selvagt brød, sitron og majones.


#13

Honda sa for siden:

Alt som nevnes bare at du driter i rekene ;)
:knegg:


#14

rajraj sa for siden:

:ja:

Det er også godt å lage hvitløksolje og ha på tradisjonelle rekesmørbrød, i steden for majo. Press eller hakk masse hvitløk i god olivenolje. Ha i litt salt og pepper, og la det stå litt så oljen rekker å trekke til seg hvitløkssmak. Drypp over rekene og ha på litt sitron eller lime.


#15

Mandarin sa for siden:

Grønn salat ved siden av er også godt. Grønnsalat av ønske, avokado, agurk, asparges, ananas, - fransk dressing over.


#16

DM sa for siden:

Mmmm, det høres veldig godt ut dette!


#17

DM sa for siden:

Asparges? Hvordan har du asparges i salat?

#18

Fibi sa for siden:

Nettopp. Det er jo kjempekos! :D

#19

Mandarin sa for siden:

Aspargestopper, koker dem i lettsaltet vann i 1-2 min. Deretter skyldes de i iskaldt vann slik at de blir sprø. Strøs over salaten til slutt.


#20

DM sa for siden:

:blånn: Mener du at du kjøper en bunt med slike grønne aspargesstenger i butikken, og kutter av toppen på dem, og gjør det du sa over? Hva gjør du i så fall med stilkene? (Jeg har aldri brukt asparges før. Bare husker mamma hadde hermetiske i aspargessuppen hun lagde.)

#21

Trolljenta25 sa for siden:

Hakket hvitløk i soyasaus.

Alt annet jeg liker er allerede nevnt. Favoritten min er masse avocado ved siden av. :sulten:



#23

vimjer sa for siden:

Dip av rømme, rogn og rødløk smaker godt til. Jeg liker ikke majones, og lager dette i stedet.
Rødløken finhakkes og has i rømmen sammen med rogna. Jeg lager den gjerne dagen før slik at rømmen tar farge av rødløken.


#24

daffy sa for siden:

Du kan lage skagensalat som kan legges som en stor dunge over ristet/smørstekt brødskive:

Masse reker
Tynt skåret rødløk
Et hakket, hardkokt egg (jeg pleier å sløyfe)
Litt lakserogn fra glass
Ferks dill
Creme fraishe/ lettrømme
Majones
Salt og pepper.

Alt blandes i det forholdet du liker.


#25

Palmen sa for siden:

Spiser du egg? Påleggssalat med majones, kokt egg og reker er godt. Avocado og reker (og rekesalater i alle varianter) er også en kombo jeg liker. Daffy sin skagensalat må jeg prove en gang.


#26

Karamell sa for siden:

Loff, sitron og majones. :nemlig:

Ellers alt det de andre sier - minus løk.



#28

Inagh sa for siden:

Det er kjempegodt å strø hakket chilli på reker! Og så må man ha hvitvin, da.


#29

safran sa for siden:

Jeg pleier å lage aîoli, loff og ha dill og lime til. Og merkelig nok smaker det utrolig godt med Earl Grey te til. :humre: Må prøves!


#30

m^2 sa for siden:

agurk og dill, sitron


#31

Jessica sa for siden:

Nam...... Jeg spiser en del avokado og reker. Rødløk kan man bruke til reker. Laks og avokado er også snacks.


#32

Mikkeline sa for siden:

Jeg lager "majones" av majones, creme fraiche, hvitløk og chilisaus. Utrolig godt med litt spicy til rekene.

Ellers må man ha sitron og gjerne noen salatblader i tillegg.


#33

scilla sa for siden:

Chablis:nemlig:


#34

Mjau sa for siden:

Nå fikk jeg sykt lyst på reker her!

Jeg spiser med loff, majones, sitron og salatblader på.
Men jeg syns også det er snadder med avocado på toppen....


#35

malena sa for siden:

Nam, dette så kjempegodt ut!


#36

jnkvbk sa for siden:

Noe av det enkleste (og etter min mening beste):

Hakk hvitløk, fres i olivenolje. Sleng i rekene mot slutten, server på ristet loff med smør. Litt chili er heller ikke å forakte.


#37

Slettet bruker sa for siden:

Reker er fantastisk sammen med godt selskap, sjø og sol. :D Nytes gjerne i shorts utendørs.
:drømmeromsommerigjen:


#38

Maiden sa for siden:

Jeg elsker sweet chili saus, så dette må prøves.


#39

leliane sa for siden:

Ræg, loff med meierismør, sitron og majones. Og øl.

Skal du på død og liv dille det til, kan det være godt med hvitløksrømme og hvitvin.

Men løk(!!), salater og soyasaus - himmel og hav, dere drukner jo ræget i andre smaker!

:sørlending:


#40

Candy Darling sa for siden:

Loff, smør og uanstendige mengder hvitvin. Så dumper du rekene forsiktig over rekka.

:mine 6 siste sommerfester:


#41

Marit K sa for siden:

Hvitvin. :nemlig:


#42

safran sa for siden:

:knegg:


#43

Candy Darling sa for siden:

"Det var da en hels*** mye måker her i år også!?!" :plystre:


#44

rajraj sa for siden:

:fnis:


#45

Maiden sa for siden:

:lol:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.