polarjenta sa for siden:
Ja, det vil jeg ha. Jeg og storebror skal til en venninne og hennes barn på lørdag for å bake pepperkaker, og jeg har lovd å lage pepperkakedeig. Jeg er ingen mesterbaker,så jeg trenger en som er lettvindt og grei:ja:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
polarjenta sa for siden:
Ja, det vil jeg ha. Jeg og storebror skal til en venninne og hennes barn på lørdag for å bake pepperkaker, og jeg har lovd å lage pepperkakedeig. Jeg er ingen mesterbaker,så jeg trenger en som er lettvindt og grei:ja:
Sitron sa for siden:
En sånn tråd hadde jeg tenkt å lage, men da hiver jeg meg på din. Sånn blir det når Ikea er for langt unna til å svippe innom. :mumle:
Ine sa for siden:
Den på detsoteliv.no de som heter "peppekaker"
Ru sa for siden:
Det ligger i hvert fall to forskjellige oppskrifter i denne tråden.
mosol sa for siden:
Dette er de pepperkakene mamma alltid har bakt, og som jeg nå baker. De heter egentlig Tønsberg sirupsnipper, men er nå alikevel pepperkaker for meg. Knallgode! (Dette er en stor porsjon - holder også til pepperkakehus.)
2 dl. fløtemelk
500 gr. sirup (jeg bruker lys sirup)
250 gr. sukker
185 gr. smør
Sett alt sammen over middels varm plate, rør av og til, kok det en stund (15 min.)
Hell over i en bolle og avkjøl det
1 (stor) teskje pepper
1 ts. ingefær
1 ts. kanel
1 ts. natron oppløst i en sp.skje melk eller konjakk
1 kg. hvetemel
Rør kryddder og natron i sirupblandingen, tilsett det siktede melet.
La stå i kjøleskap tildekket til neste dag eller lenger.
Adrienne sa for siden:
Jeg har de siste årene brukt den oppskriften som Mim la inn i tråden Ru linker til. Den er kjempegod og jeg har fått mye skryt for pepperkakene, og den er veldig lett å lage og kjevle ut. Limer den like godt inn her:
Oldemor Hildurs pepperkaker (Kan halveres, det er fremdeles rikelig!)
(250) 500 g lys sirup
(250) 500 g sukker
(2,5) 5 dl fløte
(75) 150 g smør
(1,5) 3 ts kanel
(1,5) 3 ts kardemomme
(1,5) 3 ts ingefær
(1,5) 3 ts nellik
(1/2) 1 ts pepper
(1/2)1 ts natron
(825) 1650 g hvetemel.
Sirup, sukker og fløte kokes opp i en kjele og avkjøles i en diger bolle.Smøret smeltes og has i blandingen.Rør deretter inn alt det tørre.
La deigen stå kjølig over natten.
Pepperkakene kan kjevles ganske tynne, og stekes på 150-175 C (se an ovnen din) i 10-15 minutter.
Deigen kan fryses.
Og, ja, dette er en oppskrift egentlig uten pepper, fordi det egentlig er en sirupsnipp-oppskrift. Men bare ha i en teskje pepper. Det gjør jeg. Hvis du skal bruke den til sirupsnipper skal den kjevles løvtynt, skjæres i ruter, på midten av ruteren festes en skåldet mandel og stekes i 10 minutter
Adrienne sa for siden:
Glemte å si: I fjor halverte jeg oppskriften, siden det ble veldig, veldig mange pepperkaker av en full deig. I år satser jeg på å lage stor prosjon, for jeg får mange ivrige pepperkakebakere på besøk.
Salt sa for siden:
Jeg vil lage pepperkaker!!! :leppe: Men får jeg tak i sirup her? Neeeida. Nå har jeg funnet ut at jeg kan bruke kvas-konsentrat, men jeg er meget skeptisk. :skeptisk: Men jeg må jo nesten prøve. Hvis jeg nå bare kan få fatt i kardemomme og malt nellik. : oppgitt: :sukk:
polarjenta sa for siden:
Vi er 2 voksne og sikkert 5-6 barn som skal bake. Blir det mye om jeg da lager den originale oppskriften, eller er det lurt og halvere?
Sitron sa for siden:
Altså, du kunne jo endret hvetemel.
Adrienne sa for siden:
Når jeg lager stor deig antar jeg det blir mer enn nok til to pepperkakehus, samt pepperkaker nok til både søsteren min og meg i jula.
Adrienne sa for siden:
Jeg kunne sikkert det. Og gjorde det nå som jeg ble gjort oppmerksom på det.
Sitron sa for siden:
Jeg måtte lese det to ganger i den første tråden, for jeg ble brått usikker på om det skulle være hevemel. For gudene vet jo hva folk kaller selvhevende mel.
Erica sa for siden:
Denne er veldig god å bake med, brukes i en barnehage her. Den smaker godt også, det er viktig det og.
1,5 dl smeltet margarin
1,5 dl mørk sirup (tips: varm den litt i mikroen, så er det lettere å måle opp)
1,5 dl brunt sukker
1,5 dl vanlig sukker
1,5 dl fløte
3 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts nellik
2 ts ingefær
1 ts natron
9-10 dl hvetemel
Bland alle ingrediensene sammen i en passe stor bolle, og arbeid sammen til en jevn og glatt deig. Dekk med folie, og la stå til neste dag.
Steks på 180 grader i 6-8 minutter.
Tussa sa for siden:
Er det nokre av desse oppskriftene som gir litt seige pepperkaker skal tru?
Karamell sa for siden:
Hvis du ikke gidder kan jeg sende deg to pakker Ikeadeig T. ;)
Jeg er nabo med Ikea.
Men alle dagligvarebutikker selger jo ferdigdeig også nå.
Jeg liker ikke pepperkaker så det blir Ikea her. Men jeg har laget selv - til jobb.
Erica sa for siden:
Ikke min, da må du bake de litt tykke tror jeg.
Salt sa for siden:
:jippi:
Jeg har akkurat laget pepperkakedeig! Heldigvis er jeg ikke helt amatør på kjøkkenet, så jeg slo sammen alle oppskriftene her (:knegg:), brukte kvas-konsentratet i stedet for sirupen, og tilpasset alt sånn at jeg hadde alt. Og, hvis jeg kan dømme etter smaken på deigen; suksess!! :lykkelig:
Skytte sa for siden:
Dette minnet meg på at vi skal en tur på Ikea ja.... lat
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.