Marge sa for siden:
Jeg skal lage pizzasnurrer til barnehagen i morgen, har aldri laget det før og lurer på hvor mye pizzadeig jeg må beregne til ca. 35-40 stk?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Marge sa for siden:
Jeg skal lage pizzasnurrer til barnehagen i morgen, har aldri laget det før og lurer på hvor mye pizzadeig jeg må beregne til ca. 35-40 stk?
Nessie sa for siden:
www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=9098
Her er en oppskrift iallefall. ;)
Til ca 40 snurrer ville jeg laget av ca 1 kg hvetemel kanskje?
Susse sa for siden:
Jeg får ca 25 snurrer av 1 kg.
Skilpadda sa for siden:
Ja, det kommer jo veldig an på hvor tynt man kjevler deigen og hvor tynt man skjærer snurrene. :) Av min oppskrift med 450 g hvetemel og 450 g grovt mel pleier jeg å få mellom 40 og 50, og da er snurrene temmelig tynne.
Marge sa for siden:
Takk for svar alle sammen, jeg hadde litt hastverk så jeg måtte bare ta en sjanse på noe. Blandet 7-8 dl vann med 1 liter grovt mel og 1 liter hvetemel. Jeg tror jeg hadde litt for mye fyll oppå deigen før jeg rullet den sammen, for pizzasnurrene ble rimelig slappe i fisken. :humre: Det blir ca. 35 snurrer så det var ihvertfall godt beregnet, og jeg tror de blir ganske store. Ungene skal bli mett ihvertfall. :)
Estrella sa for siden:
Oppskriften din Skilpadda høres veldig god ut. Den vil jeg prøve på. :)
Marge sa for siden:
Jeg holder forresten på å steke snurrene nå, og skal ta de med i barnehagen i morgen. Bør de oppbevares i romtemperatur i natt eller i kjøleskapet? Bør barnehagen varme de i ovnene før de serveres i morgen?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.