Jeg har hulet ut et gresskar til halloween, og lurer på hva jeg skal lage av innmaten. Gode forslag? Jeg har ikke allverdens mengder, for det er vanskelig å få det ut når det bare er skåret av en "hatt" på toppen.
Kjernene skal jeg riste.
Stekte gresskarfrø
Rengjøring (en grisete jobb, men vel verdt strevet):
Grav ut frøene og det bløte vevet på gresskaret.
Plukk ut frøene og skyll de godt under rennende kaldt vann.
Tørk frøene i et håndkle.
Steking:
Sett stekeovnen på ca. 180 grader C.
Lag en oljeblanding av 1 ss olje eller smeltet smør og ½ ts salt pr. 250 g frø. Liker du mer smak, kan du for eksempel tilsette litt presset hvitløk eller løk.
Bland olje/smørblandingen godt med frøene.
Fordel frøene tynt utover på en stekeplate med bakepapir.
Stek så til frøene er lyse brune på farge (det tar ca. 15-25 min). Snu frøene av og til.
Når frøene er ferdig, avkjøl dem på et kjøkkenpapir slik at det ekstra fettet blir sugd opp.
Takk for svar. Frøene har jeg ristet ja, det har jeg gjort før, og de er gode. :)
Men er gresskarpai godt? Eller suppe? Har ikke smakt det, og lurer på om det er verd bryet.
Gresskarsuppe er kjempegodt, det er vanlig å lage i Frankrike og det er der jeg har smakt det. Den er ganske fyldig i konsistens og det må være litt salt i den. Også nybakte rundstykker til. :nam:
Mmm, nå har jeg lagd muffins basert på denne oppskriften! Kjempesaftige og gode. Jeg moste gresskaret i foodprocessor, så da ble røra veldig bløt, og første brett ble totalt mislykka. Men med ekstra mel i ble det perfekt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.