Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg lage av gresskar?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg har hulet ut et gresskar til halloween, og lurer på hva jeg skal lage av innmaten. Gode forslag? Jeg har ikke allverdens mengder, for det er vanskelig å få det ut når det bare er skåret av en "hatt" på toppen.
Kjernene skal jeg riste.



#3

Søster sa for siden:

Og rist frøene. :nam:


#4

Mauser sa for siden:

Frøene er nydelige som strø på hjemmebakte rundstykker.


#5

Søster sa for siden:

Her er oppskrift:



#7

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar. Frøene har jeg ristet ja, det har jeg gjort før, og de er gode. :)
Men er gresskarpai godt? Eller suppe? Har ikke smakt det, og lurer på om det er verd bryet.


#8

Marge sa for siden:

Gresskarsuppe er kjempegodt, det er vanlig å lage i Frankrike og det er der jeg har smakt det. Den er ganske fyldig i konsistens og det må være litt salt i den. Også nybakte rundstykker til. :nam:


#9

Bokormen sa for siden:

Dampet gresskar er godt. :nam:


#10

Tertit sa for siden:

Syns gresskar egner seg best som lykt jeg :skrape:


#11

Storm sa for siden:

Pensle det med olivenolje, ha på salt og pepper, og bake i ovnen. Kjempe-godt tilbehør til svinekjøtt, oksekjøtt osv. :)



#13

Smash sa for siden:

Jeg har smakt gresskarkake da jeg var i USA. Det smakte veldig godt, litt samme smaken som krydderkake.

Men har dessverre ingen oppskrift.



#15

Filifjonka sa for siden:

Det hørtes enkelt og greit ut. :)


#16

Kula sa for siden:

I barnehagen til Jonas laget de gresskarsuppe for noen uker siden. Det var uventet godt. Kunne minne litt om blåmkålsuppe i smak og konsistens.


#17

Teofelia sa for siden:

Vi skal ha gresskarsuppe i dag. :veldig hjelpsom:


#18

Hjertensfryd sa for siden:

Fekk nettopp mail frå art of taste, der sto det ein del om gresskar. [url]www.artoftaste.no[/url]


#19

Divine sa for siden:

Jeg anbefaler dog ikke pumpkin kaffe latte, som jeg kjøpte på Starbucks i USA i fjor. Det var litt eh ... vålsåme saker. :kvalm:


#20

AprilRyan sa for siden:

Hvis du liker krydderkake ville jeg laget en saftig gresskarpai. Selv synes jeg gresskarsuppe er utrolig godt.


#21

Eia sa for siden:

Det er også godt som oppkuttet kokt grønnsak ved siden av kjøttretter. På Cuba er det vanlig å servere gresskar på denne måten.


#22

Che sa for siden:

Jeg har smakt jamie olivers pumpkin pie - den er iallefall kjempegod.


#23

Kanina sa for siden:

Mmm, nå har jeg lagd muffins basert på denne oppskriften! Kjempesaftige og gode. Jeg moste gresskaret i foodprocessor, så da ble røra veldig bløt, og første brett ble totalt mislykka. Men med ekstra mel i ble det perfekt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.