Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skader på bilen. What to do?

#1

Elin sa for siden:

Glatt føre osv. uten å utdype videre har jeg pådratt bilen min betraktelige skader på fremre forskjerm og bakluken... Min skyld og heldigvis ble ikke andre mennesker eller biler skadet.

Hva gjør jeg nå? Har aldri skviset bil før, men nå må den repareres. Forsikringen har jeg. Hva gjør jeg først? Takst av skade hos bilverksted? Melde fra til forsikringsselskap? :confused:

Har ikke peiling og blir glad for svar.


#2

Carrera sa for siden:

Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt, så veileder de deg i gangen i det hele. Mest trolig har de egen takstmann som takserer skaden.


#3

Elisabet sa for siden:

Hadde du vinterdekk på bilen din? Hvis du ikke hadde det så er det ikke sikkert det lønner seg og ta på forsikringen. Da får du avkortning og i tillegg bonustap som gjelder flere år fremover om du ikke har noen egen avtale om at første skade ikke reduserer bonus. Ta bilen til et merkeverskted og få taksert bilen. Det koster ikke noe, også får du og forsikringsselskapet vurdere saken sammen etterpå og du kan lettere finne ut hva som "lønner" seg. Kjedelig med skadet bil.


#4

mrc sa for siden:

Om man hadde vinterdekk eller ikke spiller for så vidt ikke noen rolle for bonusen - bonustap vil man her få uansett siden man selv hadde skyld i det som skjedde. Men: Om du hadde sommerdekk på bilen kan du få avkortet forsikringen slik at du ikke får så mye utbetalt.

(og er man av dem som har forsøkt seg på sommerdekk på det føret som har vært nå når vinteren har kommet en del steder, skulle man egentlig ha mistet lappen umiddelbart og for lang tid etter min mening....)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.