Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tyskland i desember - trenger tips!

#1

Travolta sa for siden:

Jentene og jeg skal være med mannen min på jobb i Tyskland. Vi tar båten til Kiel og kjører derfra til Braunschweig (ca. 3 timer fra Kiel, ca. 1,5 time fra Berlin, 1 time fra Hannover). Noen som har kjennskap til dette området? Tips til hva vi kan finne på? Har vært i Berlin to ganger tidligere, men ikke i området rundt f.eks Hannover eller andre steder retning på vei til Kiel.
Noen som har gode råd til noen fine familieaktiviteter?:confused::ja:


#2

Albertine sa for siden:

Harzområdet er meget pent og Goslar er en nydelig, liten by med masse morsom historie. Det er jo her Bloksberg ligger, og hele området bærer preg av hekser og sånne gøyale ting. (Veldig passende å snakke om dette i dag. :))


#3

Travolta sa for siden:

Takk for tips! Goslar høres kjent ut. Nå har jeg ikke kartet rett foran meg, men ligger ikke Goslar veldig nær Braunschweig, tro? Vi har flere ledige dager, så vi har tid til å kjøre litt rundt. Antar at det sikkert er mange koselige julemarkeder rundt om også!


#4

Albertine sa for siden:

Åh, nå ble jeg rent nostalgisk her... Julemarkeder overalt, med glühwein og pepperkaker og massevis av nydelige varer. Kan jeg bli med? :blafre:


#5

Travolta sa for siden:

:ja:Ja, det er noe eget med Tyskland rundt juletider. Ellers også forresten, jeg synes tyskerne er veldig flinke til å bevare lokale tradisjoner i forhold til nordmenn. Har du vært mye i Tyskland? Jeg har vært litt, bodde der bl.a. 4 måneder i 1998, men skulle gjerne ha sett og gjort mer i Tyskland:ja:


#6

Albertine sa for siden:

Jeg har vært endel i Tyskland ja, har studert et semester i Kiel og har vært på utallige kurs(er tysklærer). I tillegg har jeg bodd et år i Wien, og det er mye som er likt der med tanke på tradisjoner og sånt.

Her har du litt info om Harz.


#7

Guava sa for siden:

Flott område! Jeg elsker å reise i Tyskland.
I Soltau er Heide Park. Jeg vet ikke hvordan det er der vinterstid, men det er en koselig familiepark på sommeren i alle fall. Det ser ut som de har aktiviteter der om vinteren også.

www2.heide-park.de/index.php?id=135


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.