Fikk denne på e-post i dag, og den må jo bare deles.
The most dangerous chocolate cake recipe in the world.
FIVE MINUTE CHOCOLATE MUG CAKE
1 Coffee Mug
4 tablespoons flour (that's plain flour, not self-rising)
4 tablespoons sugar
2 tablespoons baking cocoa
1 egg
3 tablespoons milk
3 tablespoons oil
3 tablespoons chocolate chips (optional) some nuts (optional)
Small splash of vanilla
Add dry ingredients to mug, and mix well. Add the egg and mix thoroughly.
Pour in the milk and oil and mix well.
Add the chocolate chips (if using) and vanilla, and mix again.
Put your mug in the microwave and cook for 3 minutes on high.
The cake will rise over the top of the mug, but don't be alarmed!
Allow to cool a little, and tip out onto a plate if desired. EAT! (this can serve 2 if you
want to share!)
And why is this most dangerous cake recipe in the world?
Because now we are all only 5 minutes away from chocolate cake at any time of the day or night!
Propella: den ble DESVERRE helt gjennomstekt, så du hadde nok blitt fornøyd. Det ble derimot ikke jeg, så neste gang steker jeg den 1 minutt kortere og ser om det blir bedre.
Den ble helt grei, som vanlig formkake. Jeg gjorde en grov feil, til advarsel for andre, det var at jeg blandet røren direkte i koppen. Det er derfor kaken ser så ruglete og ujevn ut, og den ble nok ikke blandet godt nok. Det er bla. mel på toppen av den. :knegg:
Derfor ser kaken litt mindre delikat ut, jeg skal prøve å lage den igjen i kveld og se om det er bedre å piske røren godt i en bolle først og så helle røren i koppen. Kan vel uansett bruke en hvilken som helst mikroform og få vanlig kake også.
Herregud, første gang jeg leste denne oppskriften så jeg for meg en svær kaffekanne i mikroen. Det står coffee mug, sant? Jeg skjønte ingenting, før jeg så bildet av Isets kaffe kopp. Noe jeg ville kalt en coffee cup. :o
Den ble mye bedre i dag! Jeg tok nemlig oppi 9-10 ss melk i stedetfor 3, og nuket den i 2 minutter. Nesten som fondant, men ikke like godt da. Jeg vil vel mest klassifisere dette som en "nød-kake".
Jeg fikk virkelig ikke dette til jeg, til tross for at det virket som den enkleste ting i verden. Den ble helt gjennomstekt, og jeg stekte bare i 1 og et halv minutt eller noe.
Jeg har også prøvd. :nemlig: Fulgte oppskriften ganske nøyaktig, men er skuffet over både konsistensen og smaken. Forslag til forbedringer er kortere koketid, smør i stedet for olje, ev. litt salt i røra. Og sjokoladebiter kan umulig skade! :D
Jeg har aldri kakao i fondant nei. Bare masse smeltet sjokolade.
Nei denne er ikke noe særlig god altså. Jeg lager heller ordentlig sjokoladekake. Fondant tar jo ikke så mye lenger tid, og smaker tusen ganger bedre.
Jeg bruker alltid smør i stedetfor olje, men jeg kan ikke si det ble så godt fordet.
Du er heldig i dag, Skytte, for jeg skulle akkurat til å legge inn en fantastisk god oppskrift på After Eight-ruter, men så ligger oppskriften på kjøkkenet og jeg gidder ikke reise meg. :knegg: